Skip to main content

Henna night...


lps akad nikah.. malamnya kami buat majlis berinai..
hehe.. mmg suka sangat pakai inai nih..
and lucky us sebab our new family are doing the henna for us..
hehe.. kira merasalaa lukisan henna dari orang Dhaka..
they are the expert.. wpun dorang cakap tak



so this is me 
selain berinai malam tuh kami buat marhaban 
masa marhaban tuh iena n cousins keluar ke Kulim sebab nak beli 
ubat untuk aisyah n abah..both are not feeling well..

hehe.. counsins pulak nak gi carik baju sebab dorang tak ada 
baju nak pakai for the next day..
hehe alkisah sekali dengan iena beli baju baru..
ehem2 that nite terus pakai.. gila laaa tak basuh pun terus pakai baju baru
but i loooovvveeee it...


gila poyo terus pakai baju baru beli...
i was planning to wear my black peplum.. tapi apakah??
peplum di malam hari.. tidak sesuai kot..
(alasan nak beli baju baru)

hehe ada orang cakap saya cam budak sekolah bila pakai gini..
huhu budak sekolah??


our new family members.. having their dinner right after the marhaban..
my sister's mother in law kept on asking me to when i'm going to eat..
huhu sungguh prihatin.. tapi apakan daya tak lalu nak makan nasi.. wpun semua orang cakap sedap
huhu.. ruginya... tapi nak buat mcm mana..
mmg tak rasa pun.. huhu..
byk kali plak tuh dia tanya.. 
sorry yer auntie... buat dia risau plak...


selesai semua makan.. then barulaa proses berinai bermula
this is Nawra, my sister sis in law.. so cute and gorgeous..
so sweet too... so kind.. so happy..
she did mine.. and i love it alot..



she said her friend is the expert so kami bagi dia buat kat tangan bride..
mmg superb pun.. dorang main lukis jer.. tapi hasilnya mmg cantik
jelessssss


lukisan henna di tangan adik..
mmg tak pakai kat jari cuma lukis jer..



nih pulak kat tangan Nurul.. senang jer dorang lukis..
huhu kalau suh iena lukis mau terketar2...



final result..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…