Skip to main content

Henna night...


lps akad nikah.. malamnya kami buat majlis berinai..
hehe.. mmg suka sangat pakai inai nih..
and lucky us sebab our new family are doing the henna for us..
hehe.. kira merasalaa lukisan henna dari orang Dhaka..
they are the expert.. wpun dorang cakap tak



so this is me 
selain berinai malam tuh kami buat marhaban 
masa marhaban tuh iena n cousins keluar ke Kulim sebab nak beli 
ubat untuk aisyah n abah..both are not feeling well..

hehe.. counsins pulak nak gi carik baju sebab dorang tak ada 
baju nak pakai for the next day..
hehe alkisah sekali dengan iena beli baju baru..
ehem2 that nite terus pakai.. gila laaa tak basuh pun terus pakai baju baru
but i loooovvveeee it...


gila poyo terus pakai baju baru beli...
i was planning to wear my black peplum.. tapi apakah??
peplum di malam hari.. tidak sesuai kot..
(alasan nak beli baju baru)

hehe ada orang cakap saya cam budak sekolah bila pakai gini..
huhu budak sekolah??


our new family members.. having their dinner right after the marhaban..
my sister's mother in law kept on asking me to when i'm going to eat..
huhu sungguh prihatin.. tapi apakan daya tak lalu nak makan nasi.. wpun semua orang cakap sedap
huhu.. ruginya... tapi nak buat mcm mana..
mmg tak rasa pun.. huhu..
byk kali plak tuh dia tanya.. 
sorry yer auntie... buat dia risau plak...


selesai semua makan.. then barulaa proses berinai bermula
this is Nawra, my sister sis in law.. so cute and gorgeous..
so sweet too... so kind.. so happy..
she did mine.. and i love it alot..



she said her friend is the expert so kami bagi dia buat kat tangan bride..
mmg superb pun.. dorang main lukis jer.. tapi hasilnya mmg cantik
jelessssss


lukisan henna di tangan adik..
mmg tak pakai kat jari cuma lukis jer..



nih pulak kat tangan Nurul.. senang jer dorang lukis..
huhu kalau suh iena lukis mau terketar2...



final result..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…