Skip to main content

Henna night...


lps akad nikah.. malamnya kami buat majlis berinai..
hehe.. mmg suka sangat pakai inai nih..
and lucky us sebab our new family are doing the henna for us..
hehe.. kira merasalaa lukisan henna dari orang Dhaka..
they are the expert.. wpun dorang cakap tak



so this is me 
selain berinai malam tuh kami buat marhaban 
masa marhaban tuh iena n cousins keluar ke Kulim sebab nak beli 
ubat untuk aisyah n abah..both are not feeling well..

hehe.. counsins pulak nak gi carik baju sebab dorang tak ada 
baju nak pakai for the next day..
hehe alkisah sekali dengan iena beli baju baru..
ehem2 that nite terus pakai.. gila laaa tak basuh pun terus pakai baju baru
but i loooovvveeee it...


gila poyo terus pakai baju baru beli...
i was planning to wear my black peplum.. tapi apakah??
peplum di malam hari.. tidak sesuai kot..
(alasan nak beli baju baru)

hehe ada orang cakap saya cam budak sekolah bila pakai gini..
huhu budak sekolah??


our new family members.. having their dinner right after the marhaban..
my sister's mother in law kept on asking me to when i'm going to eat..
huhu sungguh prihatin.. tapi apakan daya tak lalu nak makan nasi.. wpun semua orang cakap sedap
huhu.. ruginya... tapi nak buat mcm mana..
mmg tak rasa pun.. huhu..
byk kali plak tuh dia tanya.. 
sorry yer auntie... buat dia risau plak...


selesai semua makan.. then barulaa proses berinai bermula
this is Nawra, my sister sis in law.. so cute and gorgeous..
so sweet too... so kind.. so happy..
she did mine.. and i love it alot..



she said her friend is the expert so kami bagi dia buat kat tangan bride..
mmg superb pun.. dorang main lukis jer.. tapi hasilnya mmg cantik
jelessssss


lukisan henna di tangan adik..
mmg tak pakai kat jari cuma lukis jer..



nih pulak kat tangan Nurul.. senang jer dorang lukis..
huhu kalau suh iena lukis mau terketar2...



final result..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...