Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

Black

In shaa Allah sekejap lagi dah nak maghrib... Nak habiskan batt n then charge my ip.. 
Xdak apa nak cerita sgt pun cuma esok akan attend course for Doktor Muda.. Mudah2an ilmu yg diperoleh esok dan lusa dpt dimanfaatkan pada anak2 d sekolah nnti..
Lepas tuh Monday n Tuesday bola tampar peringkat PKP Tambun Tulang.. Hopefully team kami dpt kekalkan kejuaraan (team L) and perempuan naib johan or even better dpt johan... 
Hmm oklaaaa have a great Friday.. Last day of February 2014... 

Friday : Fav song..

PATAH SERIBU
Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikkan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua
Hapuskan semua kenangan Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah

Tuesday : Trial and Error...

salam semua.. hmm harini nak share sikit laaa pasal isu PBS yg rasanya mmg hangat sangat laaa dibicarakan sekarang nih..





well as the person yang turut handle PBS mmg laaa terasa jugak ada susah dan ada senangnya PBS nih.. tapi kalau nak diikutkan dari apa yang sedang berlaku sekarang.. mmg banyak kelemahan lagi..
dari segi sistem itu sendiri mmg banyak sangat lemahnya... hmm mungkin silap jugak bila buat sistem then baru nak test dengan pengguna... itu mmg aku tak setuju sangat... yerlah kerja cikgu dah mmg  banyak so bila kena tambah lagi kerja nak key in data ke dalam sistem yang tidak stabil mmg laaa orang akan marah.. kenapa tak cuba dulu sistem nih  dengan a few number of users sblm try dengan semua cikgu2... alkisah bila pernah belajar bab sistem and mengajar pasal sistem  aku rasa mmg ada ralat laaa sikit... geram pun ada marah pun ada.. sepatutnya tak jadi mcam nih... tapi ntahla sapalaaa aku nak komen lebih2...


dah aku nak bebel2 pun tak tahu nak marahkan apa.. sebab tak suk…

Monday : Melaka Again..

yeay
lagi gegambar masa bercuti di Melaka tahunnn lepas..
hahaha..

teruk benar dah nih.. abis tadak post nak buat kot sampai
habis dikorek gegambar tahun lepas..
hmm...



berbeca di sekitar A Famosa dan kawasan Stadhuys...







Them

having fun










Thursday : Throw back

some pictures from our Melaka trip last year hehe..  ni alkisahnya dah tak tahu apa nak buat.. baru lepas tanda buku budak2... nak rest kejap...










Melaka mmg best  nnti nak bawak kids gi lagi lah... kali nih nak pergi tempat yg tak sempat nak pergi pulak..

Monday : Magical...

if i'm not mistaken this was taken last year.. hmm the four of us when to Penang... yup on Christmas day.... the twin ada camp masa nih...
well u know me, i love taking pictures... maybe i'm crazy about it.. i just cant put my hand off the phone... i want to snap everything... haha... 
so this is while we're boarding the ferry to Penang... it was beautiful...






thats' it... not going to explain anything else...

- hmm kalau rasa all this membuang masa dan tidak mendatangkan faedah utk dibaca then no need to read, no need to follow me and better not to comment pun kan.. saya tulis, post gambar, amik gambar sbb saya suka...  x salah kan...

17/2/2014 : Works..

salam tengah hari semua..  hows ur day so far?? hopefully semuanya ok.. so sorry for the long silence.. now mmg agak kurang kesempatan nak berblog
sempat laaa membaca blog kawan2 tapi nak update huhu tak sempat... school works pastu dengan kelam kabut baru ni adik ipar meninggal huhu.. now sedang dalam proses cooling down a bit...
tapi mana boleh... this week until end of mac pack dengan segala macam  aktiviti peringkat sekolah, pkp dan negeri..



this morning during the assembly.. banyak sangat info yg disampaikan sampai semua naik pening...  this coming Wed dah start sukan peringkat PKP.. yours truly bertugas sebagai pegawai kejohanan.. kena jadi penjaga masa.. so Rabu petang n Jumaat petang kena bertugas..



 today am helping out a friend to fill in data in the latest SPS system.. adoiiii apalah banyak sangat sistem yang digunakan di peringkat sekolah nih tak habis2 introduce new system...




 tekun giler laaaa. wa cakap lu.. haha... poyo jer semua nih.. acting jer lebih.. eh tapi sungg…

9/2/2014 : Lunch

Salam... Selamat tgh hari eh petang dah pun... Buat apa jer harini?? 
Td pagi bereskan kerja2 rumah basuh, sidai baju bagai...  Then sempatlaaa Aisyah diambil oleh her babysitter...  Rindu kak Wa dia nak tgk, nak main... So lepas tuh around 1230  Hn balik bgtau nak bwk bdk MPP girls gi makan...
Ikutkan mmg malas nak keluar tp sbb dorg dah tlg kemas n basuh  umah sewa kami tuh so sebagai tanda terima kasih bwklaaa g makan kat luar..


Dorang ada 7 org so all together 10 girls and 2 boys...  Hahaha Hn n Afi jerlah boys nya... Aisyah kami tinggalkan dgn babysitter sekejap..

Me : Today in Stripes...


Boring...

Salam semua...  Xtau apa nak buat di petang sabtu nih Kids ikut Hn g settle a few things at Jitra
X ikut sbb Aisyah is sleeping Lgipun td dah keluar g mengunjung.. FIL sepupu...
This was taken earlier this morning Before keluar  On me long dress dr poplook and wide shawl dr theapplejambu...

Dengan budak kecik yg dah pandai Bila ckp nak amik gmbr meluru dtg.. Like daughter like mom... Hahahaha...
Again with mama... Geram dgn bdk ni..

This is Alisya... My niece... Sebaya dengan aisyah cuma beza Alisya bulan 3, aisyah bulan 9... Look at how she smile.. Geram....


This is the only way i know how to do  my hijab... Malas nak try cara lain.. Tgklaaa kalau tetiba rajin nak buat  gaya2 lain... Will definitely publish it here

Inai corak

Am not saying i'm good at this matter  Tp bila acapkali keluar kenyataan pasal isu nih.. Rasa cam ralat sgt... I believe we know whats right and wrong kan..
I'll choose to follow this.. Others may have their own opinion...

Not well

salam semua.. huhu not feeling well today.. adoiii..



nak cakap pun tak best sebab setiap kali cakap mesti batuk.. huhu dah lama nih batuk2 n sakit tekak.. wpun minum air dah banyak tapi tetap rasa cam tekak kering n gatal jer..




motip nak jugak letak gambar hahaha.. x kisah laaa pape pun.. just wishing u all have a great weekend... kalau tak sihat jangan lupa makan ubat.. get some rest...






I'm bored

Papetah... Dek kerana terlalu kebosanan sepanjang CNY nih..  Iena telah bertindak a bit crazyyyyy over the balanced henna  from sis's wedding...
Haha this is what i did


Hands dah few days.. Tunggu hilang nak redraw lain plak...  Adoiii boleh ker??  Td baru draw satu dekat kaki, but not nice to show laaa... 

To you...

salam



If u really want to be with me then do something about it...   Hahaha boleh gitu?? 
Adoii mcm penting sgtlaaa pulak.. 
Xder apa2 yer just x tau apa nak buat.. and its Hot now..  So yg lain semua tgh tido except for twin..  Xtau laaa apa yg dorg tgh buat..  Tgh baring2 sebelah Aisyah nih..  Nak tido x leh nak lelap plak...  So nak buat entry pun x tau apa nak tulis so here is what..
Daaa... Muahssss 
😊😊😊