Skip to main content

Tuesday : Trial and Error...



salam semua..
hmm harini nak share sikit laaa pasal isu PBS yg rasanya mmg hangat
sangat laaa dibicarakan sekarang nih..






well as the person yang turut handle PBS mmg laaa terasa jugak
ada susah dan ada senangnya PBS nih.. tapi kalau nak diikutkan dari
apa yang sedang berlaku sekarang.. mmg banyak kelemahan lagi..

dari segi sistem itu sendiri mmg banyak sangat lemahnya...
hmm mungkin silap jugak bila buat sistem then baru nak test dengan
pengguna... itu mmg aku tak setuju sangat... yerlah kerja cikgu dah mmg 
banyak so bila kena tambah lagi kerja nak key in data ke dalam sistem yang
tidak stabil mmg laaa orang akan marah.. kenapa tak cuba dulu sistem nih 
dengan a few number of users sblm try dengan semua cikgu2...
alkisah bila pernah belajar bab sistem and mengajar pasal sistem 
aku rasa mmg ada ralat laaa sikit... geram pun ada marah pun ada..
sepatutnya tak jadi mcam nih... tapi ntahla sapalaaa aku nak komen lebih2...



dah aku nak bebel2 pun tak tahu nak marahkan apa..
sebab tak suka nak tuding jari pada sesapa...
cuma dorang pun ada salah dan they should learnt from that mistake..

tak kisah nak buat sistem macma mana pun.. hebat mana pun..
tapi jgn terus buat n terus test dengan users yang banyak..
bila dah ramai yang bising2 kan susah n menampakkan 
ketidak profesionalan developer...

tapi nih my say.. semua ada hak tuk kata n komen apa2 kan..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…