Skip to main content

Tuesday : Trial and Error...



salam semua..
hmm harini nak share sikit laaa pasal isu PBS yg rasanya mmg hangat
sangat laaa dibicarakan sekarang nih..






well as the person yang turut handle PBS mmg laaa terasa jugak
ada susah dan ada senangnya PBS nih.. tapi kalau nak diikutkan dari
apa yang sedang berlaku sekarang.. mmg banyak kelemahan lagi..

dari segi sistem itu sendiri mmg banyak sangat lemahnya...
hmm mungkin silap jugak bila buat sistem then baru nak test dengan
pengguna... itu mmg aku tak setuju sangat... yerlah kerja cikgu dah mmg 
banyak so bila kena tambah lagi kerja nak key in data ke dalam sistem yang
tidak stabil mmg laaa orang akan marah.. kenapa tak cuba dulu sistem nih 
dengan a few number of users sblm try dengan semua cikgu2...
alkisah bila pernah belajar bab sistem and mengajar pasal sistem 
aku rasa mmg ada ralat laaa sikit... geram pun ada marah pun ada..
sepatutnya tak jadi mcam nih... tapi ntahla sapalaaa aku nak komen lebih2...



dah aku nak bebel2 pun tak tahu nak marahkan apa..
sebab tak suka nak tuding jari pada sesapa...
cuma dorang pun ada salah dan they should learnt from that mistake..

tak kisah nak buat sistem macma mana pun.. hebat mana pun..
tapi jgn terus buat n terus test dengan users yang banyak..
bila dah ramai yang bising2 kan susah n menampakkan 
ketidak profesionalan developer...

tapi nih my say.. semua ada hak tuk kata n komen apa2 kan..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…