February 25, 2014

Tuesday : Trial and Error...



salam semua..
hmm harini nak share sikit laaa pasal isu PBS yg rasanya mmg hangat
sangat laaa dibicarakan sekarang nih..






well as the person yang turut handle PBS mmg laaa terasa jugak
ada susah dan ada senangnya PBS nih.. tapi kalau nak diikutkan dari
apa yang sedang berlaku sekarang.. mmg banyak kelemahan lagi..

dari segi sistem itu sendiri mmg banyak sangat lemahnya...
hmm mungkin silap jugak bila buat sistem then baru nak test dengan
pengguna... itu mmg aku tak setuju sangat... yerlah kerja cikgu dah mmg 
banyak so bila kena tambah lagi kerja nak key in data ke dalam sistem yang
tidak stabil mmg laaa orang akan marah.. kenapa tak cuba dulu sistem nih 
dengan a few number of users sblm try dengan semua cikgu2...
alkisah bila pernah belajar bab sistem and mengajar pasal sistem 
aku rasa mmg ada ralat laaa sikit... geram pun ada marah pun ada..
sepatutnya tak jadi mcam nih... tapi ntahla sapalaaa aku nak komen lebih2...



dah aku nak bebel2 pun tak tahu nak marahkan apa..
sebab tak suka nak tuding jari pada sesapa...
cuma dorang pun ada salah dan they should learnt from that mistake..

tak kisah nak buat sistem macma mana pun.. hebat mana pun..
tapi jgn terus buat n terus test dengan users yang banyak..
bila dah ramai yang bising2 kan susah n menampakkan 
ketidak profesionalan developer...

tapi nih my say.. semua ada hak tuk kata n komen apa2 kan..

No comments:

Post a Comment

Ads