Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Batu Pahat

Dear hubby got a meeting here in Batu Pahat..  At first we plan to stay at mom's but then mom is going back to Tg Karang..  So out of sudden he said why not bring us all to BP.. 
Well its the school holiday right... So on the 24th we started our journey to Puncak Alam..
Stayed at my bro's for a night... Listened to the news... 

Sad...
The next morning, we moved out at 10am and the journey went smoothly..
Aisyah slept all the way and it was relaxing for me...
Arrived at Katerina Hotel at 2pm...
Checked in n hubby terus pergi taklimat...


Exploring...  Then after Asar we went out for lunch.. Haha... 




Had pizza.. Then did some shopping at Parkson...
And back to the hotel.. His meeting started at 8pm...

Good nite..

Day 18

Ya Allah.. On the 17th day, kami dapat khabar duka.  Walau hati amat berat menerima kenyataan yg disampaikan  namun kita yakin dan beriman pada ketentuan dan ketetapanNya..
Ya Allah, naluri seorang ibu... Jauh di sudut hati, aku masih mengharapkan keajaiban dariMu... 

Ya Allah...  Terimalah doa hambaMu yang masih setia mendoakan,  menadah tangan memohon padaMu... 





Ya Allah...  Bukti kekuasaanMu ya Allah...  Sehebat mana pun perancangan manusia, Kaulah perancang yang Unggul..




Sukar untuk melupakan.. #prayforMH370

Today

Ya Allah... Ampunilah kami.. Permudahkanlah..

Lazy Sunday

Yesterday Mr hubby plan to go to Wang Kelian but when we woke up this morning it was raining... Renyai2 jer.. And he cancelled the plan... Duhhh...
I wanted to go to buy something but i guess its a NO again... Hmmm emo kejap.. And now the sun has come out and the plan is still cancelled.. 

So its going to be a veryyyyy lazyyyy 😒😒😒😒😒😒😒 Sunday for me.. Hmm terus tadak mood nak buat apa2.. Yeke??? Baru jer lepas masak nasi goreng nih... Muahaha...


Sbb lazyyyyy blh x nak tdo jer sepanjang hari??? Zzzzzzzzz 😴😴😴😴😴

15/3/2014

Alhamdulillah for two things..
1. The rain...


Syukur sgt.. After the long HOT weather and now its raining...
2. #MH370


After the long hours of waiting and now its a relief.. I know we havent found the flight yet but this new findings will surely means something... Personally i want it to be hijacked ( Ya Allah kalau boleh xnaklaaa kan tp better hijack than crashed) than crashed.. Why?? 
The possibilities of survivors will be higher right??? I just wish they are all ok.. 


Kalau betul di hijack, selamatkanlah mereka segera.. Mohon Allah lindungi semua penumpang dan anak kapal.. Kembalikanlah kesemuanya dengan selamat.. 

Kembali lah #MH370

Its already 

Ya Allah, hanya kau yang tahu segalanya Permudahkanlah..

Lets just #prayforMH370.. Kita doakan semua selamat.. Kita doakan misi mencari dan menyelamat dimudahkan Allah.. Kita doakan diberi kekuatan buat semua ahli keluarga... Kita doakan #MH370 kembali...


Really hurt

Last week kalau x silap benda nih jadi.. Apa eh?? 
Kaki tersepak meja makan 

Ya Allah sakitnya usah di tanya.. Masa tuh x ada sapa kat umah.. I think masa tuh kids kat umah MIL sbb iena kan ada kursus doktor muda awal tuh... 
Wpun sakit plus bengkak tp ttp pergi uruskan team bola tampar (dgn sport shoes).. Bila pakai kasut cover gitu x berasa sgt sakitnya tp once dah buka boleh tahanlaaa... 

After few days.. Garisan merah tuh awalnya kat jari kelingking jer tp dah merebak... 
So since 2-10/3  mmg x g check pun... Haha teruk kan... Yesterday baru pergi KK Kangar.. Explain dekat doktor then doktor cuma bg ubat tahan sakit, surut bengkak n ubat sapu.. Itu jer?? Yurp.. And he said kalau smp next week masih sakit barulaa akan x ray.. 
So yesterday amik cuti utk rehat sbb lately rasa bila duduk lama jari n bahagian kaki tuh akan mula rasa sakit... 

Day 3 : .. Still missing...

i dont know when was the last time i'm being glued to such an issue like what i'm having now with #MH370...


sejak Saturday mmg ini jer yang ada dalam kepala otak (poyolaaaa kau nih.. itu pun nak buat entry) hmm mind you.. this is where i express my feeling,, my story.. so please bare with me..
i kept on imaging what is my family or friends are on that plane.. what if ???

pray to Allah with his mercy  that He will show us where the plane is... its already day 3..

i cant imagine the feelings of those people waiting for their loves one to come back its just too hard...


but  Allah is the best planner...  He knows better...

and what we're able to do is to pray for them.. just sharing some photos and lets not forget to pray for them all the time.. mungkin ini saja yang terbaik yang mampu kita lakukan...










#prayforMH370
#malaysianairlines
#MH370

8/3/2014 : Lets pray...

lets pray for them.. prepare for the worst but lets not lost hope.. He knows better..




just hoping that all you out there stop speculating.. cukup2 laaa bercakap tanpa berfikir.. mmg mudah berkata2 sbb kita tak terlibat secara langsung... tolong laaa be rasional... 

#prayforMH370 #malaysianairlines #MH370

something about me...

salam semua.. stayed back kat sekolah sebab petang at 2pm ada perjumpaan dengan Pengarah JPNPs..
adoiii.. rasanya bulan 2-3 nih mmg packed sesaja dengan aktviti pagi n petang.. letih jugak tapi what to do... kalau tak attend kang kena bagi surat tunjuk sebab laaa itu laaa hmm


and owh  kaki still sakit lagi.. one thing i realized now is that i'm not the type of person yg suka nak gi klinik utk check if anything happen to me but kalau kids ke mmg harusss segera pergi.. sepertinya i like to hurt myself dengan tidak pergi check bila diri dah sakit.. hahaha boleh ke bagi ayat gitu??

contoh 
sakit kepala pun biarkan jer wpun sakit berhari2.. then now sakit kaki (jari kaki tersepak meja haritu) pun dah masuk 4 hari tapi still tak pergi check lagi.. haha... dont ask me why tak pergi..

Sunday : Sunny and its HOT

Salam semua.. Baru habis kursus td tgh hari... Back to back working from mon-sun.. Waaa so tiring... But it was fun and we learnt alot..
Kalinih attend course on Doktor Muda.. Yup we're going to train young doctors.. Kelab dah tubuh since last year tp x dpt nak jalankan apa2 aktiviti
sbb kepadatan akt tahun lepas.. This year dah dpt module so no excuses!!!


So sejak Sabtu mmg byk slot berkaitan dgn amalan kebersihan,  pencegahan dan kaedah2 berkaitan di ajar kepad lebih 40 guru sek rendah  sbg persediaan utk kat di peringkat sekolah... 
Semua dgn kerjasama Jab Kesihatan... 




Day 1 belasah pakai tshirt dgn jeans jer.. Sport shoes sbb mmg xder code pakaian   so ikut logik akal laaa sbb ada sebut pasal akt fizikal n petang ada akt jalan 10K langkah...  Hehe.. Sampai tgk ramai jugak yg berbaju kurung tp bwk baju tukar laaa... 


Haha jalan2 di waktu petang...
Malam akt bersambung smp kul 10... Lepas tuh mmg berderet laaa kereta keluar dr kem..  X berani kot keluar sorg2 sbb jalan kebun g…