Skip to main content

Sunday : Sunny and its HOT



Salam semua..
Baru habis kursus td tgh hari...
Back to back working from mon-sun..
Waaa so tiring...
But it was fun and we learnt alot..

Kalinih attend course on Doktor Muda..
Yup we're going to train young doctors..
Kelab dah tubuh since last year tp x dpt nak jalankan apa2 aktiviti
sbb kepadatan akt tahun lepas.. This year dah dpt module so no excuses!!!



So sejak Sabtu mmg byk slot berkaitan dgn amalan kebersihan, 
pencegahan dan kaedah2 berkaitan di ajar kepad lebih 40 guru sek rendah 
sbg persediaan utk kat di peringkat sekolah... 

Semua dgn kerjasama Jab Kesihatan... 





Day 1 belasah pakai tshirt dgn jeans jer.. Sport shoes sbb mmg xder code pakaian  
so ikut logik akal laaa sbb ada sebut pasal akt fizikal n petang ada akt jalan 10K langkah... 
Hehe.. Sampai tgk ramai jugak yg berbaju kurung tp bwk baju tukar laaa... 



Haha jalan2 di waktu petang...

Malam akt bersambung smp kul 10... Lepas tuh mmg berderet laaa kereta keluar dr kem.. 
X berani kot keluar sorg2 sbb jalan kebun getah (kiri kanan) pastu gelap sgt... 
Mujur depan belakang ada kereta masa keluar smlm.. 

Balik rumah amik baju sbb katanya today kena pakai formal then patah balik umah MIL... 
Kids semua dah tido masa smp..



Day 2... Kami pulak beria formal attire tp ada jer org lain yg pakai jeans.. 
Hahaha ntah apa2 kan... 



Penutup oleh Penyelaras Kanan Kokurikulum JPNPs... 
Alhamdulillah..
Balik terus ke rumah sbb nak settle laundry n rehat before plan lepas 
asar nak g amik kids kat umah MIL.. Tp panasnya... 












Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…