Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

Love

Serius cantik sgt laaa the color.. i miss baby wearing Aisyah in a wrap...


Dengarlah Bintang Hatiku

adoiii best laaa pulak lagu nih..




Dengarlah bintang hatiku aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tuju
Dan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku
Karena bagiku engkaulah nyawaku
......................................

eh lirik pun simple jer..
boleh ulang2 banyak kali ...
dah laa  cam best jer..

The story..

Hi.. Assalamualaikum.. 


Bersiaran dr KPJ Perda.. Yeah mama admitted here since Monday.. Had to undergo an operation for fibroid... Alhamdulillah its dine and now she is resting...


The first night mama kat sini, me n Hn dropped by to get some updates. Tinggal  kids kat inlaws and Aisyah kat babysitter then around 8pm kami gerak ke sini.. That time no one was here tapi kejap jer lepas tuh abah dtg.. 
Plan nak tido Kulim sbb doc said the operation will be done Tuesday morning but last min we changed the plan.. Balik sebab kena settle the kids.. Smp Arau around 130am... Next day sekolah mcm biasa tp at 1230 dah blik sbb Hn plan to move lepas zuhur.. Ride smp KPJ around 4pm..


That time abah and adik2 ada kat kg.. Naik atas and mama dah ada kat room.. And last nite me n my sis tido sini.. Take turns tgkkan mama.. I cant remember at what time i slept tp after 3am laa.. Then 630am nurses dtg to freshen up mama.. Tido balik then at 8 something bgn dah.. 


And now she is resting... 

When she starts...

sendiri tangkap.. i help her hold the phone.. and she did the snapping part..


not too young to #selfie eh.. but i wont let u do this all the time okay..

Deep inside me...

I really miss reading updates on #mh370..
Ntah pape kan.. But its true..

#letsprayforthem #rememberingMH370

Still there... MH370

tak ada satu hari pun yang tak terfikirkan pasal MH370.. hmm selagi tak selesai rasanya mmg itu lah kan... since now back at work and nak tgk updates pun xdapat melalui tv so this is how i get my updates..


http://www.astroawani.com/news/category/mh370
sgt2 mengharapkan berita2 yang baik dari MH370.. i mean biarlah kesudahan yang baik.. kalau dah itu yang ditetapkan olehNya..  apapun kita yang masih ada nih doakan lah..


mohon agar dipermudahkan segalanya... mohon diberikan kekuatan buat semua..

#prayforMH370 #doauntukMH370 #rememberingMH370

musim luruh di Utara Semenanjung Malaysia

salam semua... just nak post gegambar pepohon  'sakura like' yang sedang berbunga sakan... mmg cantik sangat... rasanya semua tempat pun dah banyak pokok2 nih kan..




nih pokok kat sekolah.. bunga lebat toksah cerita laaa...

yang nih bukan dari camera iena... save dari fbook rasanya... mmg cantik kan...


some pics while driving back to Perlis.. sepanjang hway mmg banyak sangat pokok nih..


i love it in white... pink ok jugak tapi sebab white nih nmpk cam snowy plak...



main snap jer alih2 dpt pokok nih..




xder filter apa pun... mmg normal dari hphone... hehe.. husband pun pelik kenapa gambar dari my ip and his ip looks diff.. hehe... tangan i lebih pro dari u kot...

selamat bekerja semua..

Day 26

entering day 26  and we're still praying for them..


Mimpi by Aisyah...

Ceritakan pada ku
Cerita yang terdahulu
Kisah cinta yang pernah kau tahu
Sempurna selalu pada kau dan aku

Ceritakan semua ..
Cerita kita cipta bersama ..
Kisah terindah pernah ku rasa ..
Selama pernah jantung ku bernyawa ..
Berdua ..
Hanya kau dan aku ..

Andai ini hanya mimpi ..
Tinggalkan ku begini
Biar terus ku lena .
Sampai kau tiba
Andai ku hanya bermimpi
Biar aku begini
Sampai ketemu lagi
Aku di sini .. ohh ..

Ceritakan pada ku ..
Ceritakan pada ku selalu ..
Kisah yang tak mungkin pergi lalu ..
Selama akan ku hidup dengan mu ..
Bersama ..
Mengharungi semua ..

Andai ini hanya mimpi
Tinggalkan ku begini ..
Biar terus terlena ..
Sampai kau tiba

Bawa daku ke angkasa ..
Memetik bulan bintang ..
Bawaku terbang bersama ..
Jangan kau lafazkan ..
Jangan kau tinggalkan semua

Biar saja begini .. ohh..
Biar terus ku lena ..
Sampai kau tiba

Andai ku hanya bermimpi ..
Biar aku begini ..
Sampai ketemu lagi ..
Aku di sini
Andai semuanya mimpi ..
Biar saja ku …