Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

Raya by Poplook

Have you seen the raya collection from #poplook ??


adoiiii so nice.. banyak jugak yang berkenan di hati.. huhu...




......................................................................... okay dah terganggu entry nih sebab tengah sonok buat tetiba dapat tugas kena edit jadual waktu lagi.. so td dah try buat tp dah tak sanggup nak tengok.. stress!!!!!

1st day fasting...

Alhamdulillah... our first day of fasting.. semua ok kan...   alaaa xkan x ok plak kot.. hehe..  nevermind... the first day will always be a tough one kan.. but syukur sangat sebab kat Kulim cuaca hujan sepanjang hari.. so kids pun xderlaaa nampak letih sangat.. 
lepak jer.. cuma tadi around 12 kami sempat gi terjah Aeon baru di Alma, Bukit Mertajam.. well yeah .. i need some shopping theraphy.. hehe yerlah sangat kan.. but its been a while doing some real shopping...

its a new mall.. well actually they have one before this at Perda but i dont know what happen so now dah transfer semua pergi Alma plak..
so tadi sempatlaa buat lawatan ke sana.. huhu... sempat shopping some shirts for afi n twin then aisyah dah mula buat perangai.. mujur jugak i bwear her.. tapi tulah kalau dah menangis gitu mood nak shopping  pun lari... huhu..
dah laaa ramai sungguh umat manusia dlm mall tadi.. adoiiii bersungguh2 korang nih yer datang shopping ker window shopping nih..  imagine we arrive around 12 +…

World Cup

Yeay for Brazil...
http://www.astroawani.com/news/show/brazil-mara-ke-suku-akhir-penalti-hampakan-chile-38643

ok last night was the match.. mmg tak tengok pun sebab kat umah mama tadak astro
even tv 1 pun x clear so mmg depends on live updates di fb jer laa...
huhu..

earlier i had a someone updating me on the result
but then its too late so i've been getting updates from
fb page Trending World Cup..

haha ntah pape jer rasa sebab sebelum nih xder pun keinginan nak tgk cuma
tunggu result jer..

but i guess entering round 16... i need to make sure that i see Brazil in the list..
mmg nervous sgt sebab dah main sampai extra time pun still draw 1-1


and now they're in.. yeay!!!!

1st Ramadhan 2014

Assalamualaikum.. Mesti ramai yang sedang berterawih sekarang nih..  Alhamdulillah.. mesti best kan.. Hoping that i'll managed to go  but then i need to make sure i have someone to take care of Aisyah while i'm gone (if boleh pergi terawih di masjid laaa or else buat sendiri kat umah laa) i prefer going to masjid for terawih actually..
Welcoming Ramadhan al Mubarak.. semoga Ramadhan kali ini yang terbaik dan terindah buat semua..

got this from instagram.. thought of having it here as a reminder  maybe sharing the info with u all too..

lets not do this ok lovely people

ok.. now this is a cute one...

so that's all.. nothing much to tell actually..  now i'm at my mom's place..  yeah we're here for our first day of Ramadhan.. but not sure whether we're going to be here for iftar or not... 

Have a great Ramadhan to all... lets not forget to pray for all Muslim where ever they are... may Allah bless us with His blessing...
Assalamualaikum..

All of Me

enjoy..
happy working..
back to school...

#song #allofme #love



What would I do without your smart mouth?
Drawing me in and you kicking me out
You’ve got my head spinning, no kidding,
I can’t pin you down

What’s going on in that beautiful mind,
I’m on your magical mystery ride
And I’m so dizzy, don’t know what hit me,
but I’ll be alright
My head’s under water
but I’m breathing fine
You’re crazy
and I’m out of my mind
‘Cause all of me, loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me, I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning
 ‘Cause I give you all of me And you give me all of you, oh
How many times do I have to tell you
Even when you’re crying you’re beautiful too
The world is beating you down,
I’m around through every mood

You’re my downfall, you’re my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can’t stop singing, it’s ringing, in my head for you
My head’s under water but I’m breath…

Brasil 2014

Weehhoooo... I'm not a fan of football but i looovvveeeee Brazil..
Haha serius i love Brazil but i dont know why... I just love it....
Ok sgt melampau sampai gitu sekali... And with this World Cup happening now in Brazil, lagilah suka...
How i wish i can be there... 
Ok selamat demam bola kepada semua peminat bola.. Sy x minat...
Hahaa but who knows kot tersangkut nnti...


Reminds me masa tingkatan 1/2 kat SMSB masa tuh world cup jugak..  Serius sangkut jugak smp sanggup berjaga n tgk live final kot dekat bilik tv asrama  and habis game terus g sekolah... 
Minat few players masa tuh and kebetulan minat few school players jugak masa tuh  so mcm sonok sgt2 laaa waktu tuh... 
#brasil #brazil #bola #memories #worldcup2014

SUKMA PERLIS - jalan2 tengok tempat sukan..

hollaaaaa.... okay since 24th May till 4th June it was SUKMA here in Perlis  sapa tak tau?? angkat tangan.... duhhh sungguh laaa sangat kan.. takkan laa tak tau pulak hatta sekalipun anda tidak suka sukan tapi mesti tahu punyalaaa kan..
oklaaa it was a great experience for small state like Perlis to be able to run this event.. tahniah to Perlis!!!!!
hahaa...  so the story for our family.. honestly kami takderlaaa pergi tengok mana2 acara sukan pun sebabnya tak sanggup nak beramai2 dengan bebudak 4 orang nih...  yolah Hn sah2 terlibat dengan SUKMA sebagai urusetia so nak harapkan iena sorang bawak  budak berempat nih agak tiada kesanggupan di situ..  walaupun bukannya tak biasa or tak boleh bawak tapi dengan pelbagai kejadian2  yang tidak diingini berlaku sejak dua menjak nih so we choose to just stay at home walaupun tengah school holiday...

tapi we managed to go and look at the venue laaa.. takkan sampai tak tengok lgsg kan dalam hati nih mmg teringin sangat laaaa nak pi tgk 


Stadiu…

Hari Guru - 16/5/2014

salam.. haha giler laaa baru nak update cerita hari guru.. berkurun dah kot... hahaha... takperlah janji ada pengkisahan sambutan hari guru tuh dalam blog nih.. at least nanti2 boleh baca and imbau kembali kenangan itu..
so here we go.. 16 Mei 2014... alkisah tak berapa nak rasa sangat sambutan hari guru tahun nih disebabkan  beberapa perkara yang timbul sebelumnya... mcam di Perlis sendiri kebanyakkan sekolah sibuk dengan minggu peperiksaan akhir semester 1.. so takkan laaa nak kalut dengan  persediaan sambutan hari guru kalau ada bebudak kalut nak exam kan...
pastu pulak keluar beberapa isu mengatakan tak boleh buat sambutan sepanjang sesi persekolahan maksudnya hanya boleh buat ikut masa yang telah ditetapkan... lepas tu pulak ada pulak yang kata kena ikut agenda yang telah ditetapkan oleh pihak atasan, means tak boleh laaa nak havoc2 tak tentu pasal semua kena ikut apa yang telah dinyatakan dalam surat siaran... perghhhh...
guru tak boleh sambut hari khas untuk guru2  TERBAIKKAN.…

5th Birthday..

1st June 2009....

My boy.. The one and only.. Adoiii sgt pening melayan.. Sometime mmg x layan sbb x larat nak gaduh2 dgn bdk nih...

Well we're not planning to celebrate his bday sebab plan nak beli kek bwk g his school  tp sebab bday was on Sunday and on Monday dah nak gerak g N9  so maybe later baru nak buat...
Tp sian plak dok tanya xdak kek ker..  So Hn got him this cake and he wanted to cut the cake at kampung...  Umah tok katanya... Best.. So oklaaa we went there..  Quickly cut the cake, ate and later went back home.. Hn kan bertugas for SUKMA...

So itulah cerita birthday anak bujangku yg sorang nih...  He is 5 now.. Big boy dah.. Alhamdulillah...

The end... #birthday