Skip to main content

1st day fasting...



Alhamdulillah... our first day of fasting..
semua ok kan...  
alaaa xkan x ok plak kot.. hehe.. 
nevermind... the first day will always be a tough one kan..
but syukur sangat sebab kat Kulim cuaca hujan sepanjang hari..
so kids pun xderlaaa nampak letih sangat.. 

lepak jer..
cuma tadi around 12 kami sempat gi terjah Aeon baru di Alma, Bukit Mertajam..
well yeah .. i need some shopping theraphy..
hehe yerlah sangat kan.. but its been a while doing some real shopping...


its a new mall.. well actually they have one before this at Perda but i dont know what happen
so now dah transfer semua pergi Alma plak..

so tadi sempatlaa buat lawatan ke sana.. huhu...
sempat shopping some shirts for afi n twin then aisyah dah mula buat perangai..
mujur jugak i bwear her.. tapi tulah kalau dah menangis gitu mood nak shopping 
pun lari... huhu..

dah laaa ramai sungguh umat manusia dlm mall tadi.. adoiiii bersungguh2 korang nih yer
datang shopping ker window shopping nih.. 
imagine we arrive around 12 ++ parking dah full...
we managed to get a parking lot on the top roof.. huhu dah la hujan renyai2 masa tuh..

personally i like Aeon Perda lagi compared to this new building..
mungkin sebab dah biasa menapak dalam Aeon Perda sebelum nih so i think
its a bit bigger than the one in Alma..
dekat Alma nih rasa cam sempit plak.. maybe sebab banyak outlet kot...

target nak beli kasut sepasang 2 pun tak sampai hajat..
walaupun masa tuh Aisyah dah tido.. tapi dek kerana mencari kedai kasut pun 
alahai yang ada berjumpa cuma Vincci dengan apa tah satu lagi kedai..
so maybe next time jer lah..

or perhaps online shopping.. 
yeah what i do best...


lepas Hn balik terawih kami dah nak gerak balik Arau..
esok sekolah maa...
katanya di Perlis panas.. huhu.. 


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…