Skip to main content

1st day fasting...



Alhamdulillah... our first day of fasting..
semua ok kan...  
alaaa xkan x ok plak kot.. hehe.. 
nevermind... the first day will always be a tough one kan..
but syukur sangat sebab kat Kulim cuaca hujan sepanjang hari..
so kids pun xderlaaa nampak letih sangat.. 

lepak jer..
cuma tadi around 12 kami sempat gi terjah Aeon baru di Alma, Bukit Mertajam..
well yeah .. i need some shopping theraphy..
hehe yerlah sangat kan.. but its been a while doing some real shopping...


its a new mall.. well actually they have one before this at Perda but i dont know what happen
so now dah transfer semua pergi Alma plak..

so tadi sempatlaa buat lawatan ke sana.. huhu...
sempat shopping some shirts for afi n twin then aisyah dah mula buat perangai..
mujur jugak i bwear her.. tapi tulah kalau dah menangis gitu mood nak shopping 
pun lari... huhu..

dah laaa ramai sungguh umat manusia dlm mall tadi.. adoiiii bersungguh2 korang nih yer
datang shopping ker window shopping nih.. 
imagine we arrive around 12 ++ parking dah full...
we managed to get a parking lot on the top roof.. huhu dah la hujan renyai2 masa tuh..

personally i like Aeon Perda lagi compared to this new building..
mungkin sebab dah biasa menapak dalam Aeon Perda sebelum nih so i think
its a bit bigger than the one in Alma..
dekat Alma nih rasa cam sempit plak.. maybe sebab banyak outlet kot...

target nak beli kasut sepasang 2 pun tak sampai hajat..
walaupun masa tuh Aisyah dah tido.. tapi dek kerana mencari kedai kasut pun 
alahai yang ada berjumpa cuma Vincci dengan apa tah satu lagi kedai..
so maybe next time jer lah..

or perhaps online shopping.. 
yeah what i do best...


lepas Hn balik terawih kami dah nak gerak balik Arau..
esok sekolah maa...
katanya di Perlis panas.. huhu.. 


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…