Skip to main content

Hari Guru - 16/5/2014

salam..
haha giler laaa baru nak update cerita hari guru.. berkurun dah kot... hahaha... takperlah janji ada pengkisahan sambutan hari guru tuh dalam blog nih.. at least nanti2 boleh baca and imbau kembali kenangan itu..

so here we go..
16 Mei 2014... alkisah tak berapa nak rasa sangat sambutan hari guru tahun nih disebabkan 
beberapa perkara yang timbul sebelumnya... mcam di Perlis sendiri kebanyakkan sekolah
sibuk dengan minggu peperiksaan akhir semester 1.. so takkan laaa nak kalut dengan 
persediaan sambutan hari guru kalau ada bebudak kalut nak exam kan...

pastu pulak keluar beberapa isu mengatakan tak boleh buat sambutan sepanjang sesi persekolahan
maksudnya hanya boleh buat ikut masa yang telah ditetapkan... lepas tu pulak ada pulak yang kata
kena ikut agenda yang telah ditetapkan oleh pihak atasan, means tak boleh laaa nak havoc2 tak tentu pasal
semua kena ikut apa yang telah dinyatakan dalam surat siaran...
perghhhh...

guru tak boleh sambut hari khas untuk guru2 
TERBAIKKAN.....

oleh yang demikian.. mmg tiada persiapan apa2 pun di sekolah...
sebabnya semua mcam dah segan nak sambut... setakat nak baca perutusan pastu bacaan ikrar
dan nyanyian, tiada yang menarik... alkisahnya laaa...






 actually tak incharge bab hiasan dewan tapi sebab sedih sangat tengok sampai bdrop pun tiada
so malam sebelum tuh bersungguh2 buat kipas2 tuh.. dekat 2 pagi jugak baru tido.. huhu
mujur semua suka dengan hiasan yang simple nih... semua nih buat pagi tuh sampai sekolah..
terus carik kertas sugar paper (kertas hitam tuh) then lekat kat white board and wording nih semua
dah bagi dekat ajk yang sepatutnya so siap potong n tampal jer...
haha... i like.. janji siap...


dek kerana menjadi ajk gambar.. so kerjanya hanyalah amik gambar... hehe.. tak suka tau..
kurang laaa gambar dalam setiap event sekolah.. sebab mmg orang akan assign jadi jurugambar..


tak pedulik nak masuk jugak dalam gambar.. haha... mujur laaa ramai jugak orang yang suka amik gambar
so ada laaa peluang masuk dalam gambar sekolah... hehe...
owh ye mmg tema cikgu2 perempuan tahun nih pakai tshirt muslimah nih.. kaler ikut rumah sukan
masing2.. tapi design semua sama.. kalau nampak lain sikit tuh sebabnya rumah merah baju tak cukup stok
kesian cikgu2 rumah merah...

aktiviti kitaorang pun simple jer memandangkan kami adalah guru2 yang menurut perintah...
nyanyian lagu hari guru, bacaan ikrar....



pertandingan pakaian beragam (pra sekolah), ucapan ketua murid dan sesi hadiah...



semua seronok bagi hadiah kat cikgu and cikgu2 lagi laaa seronok sebab dapat hadiah hari tuh..
hehe... bertuah laaa cikgu2 kan dapat hadiah dari murid2.. terima kasih semua yang bagi hadiah..
iena dapat jugak.. alhamdulillah... rezeki dari anak2 murid..




hadiah yang iena dapat dari anak2 sempena hari guru 2014...
terima kasih sangat.. bukan mengharap pun dapat hadiah2 gini.. tapi alhamdulillah..
paling banyak dapat hadiah cawan dalam box pink tuh.. hehe.. thanks...



last pic.. geng umah Hijau.. nih dah kira penghujung hari so mmg dah berminyak laa muka semua
tapi nih pun sebenarnya tak cukup lagi ahli nih..
anyway it was a great event.. walaupun mmg simple tahap gaban...

best laaaa sebab malam tuh bersambung lagi...
hehehe..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…