Skip to main content

Hari Guru - 16/5/2014

salam..
haha giler laaa baru nak update cerita hari guru.. berkurun dah kot... hahaha... takperlah janji ada pengkisahan sambutan hari guru tuh dalam blog nih.. at least nanti2 boleh baca and imbau kembali kenangan itu..

so here we go..
16 Mei 2014... alkisah tak berapa nak rasa sangat sambutan hari guru tahun nih disebabkan 
beberapa perkara yang timbul sebelumnya... mcam di Perlis sendiri kebanyakkan sekolah
sibuk dengan minggu peperiksaan akhir semester 1.. so takkan laaa nak kalut dengan 
persediaan sambutan hari guru kalau ada bebudak kalut nak exam kan...

pastu pulak keluar beberapa isu mengatakan tak boleh buat sambutan sepanjang sesi persekolahan
maksudnya hanya boleh buat ikut masa yang telah ditetapkan... lepas tu pulak ada pulak yang kata
kena ikut agenda yang telah ditetapkan oleh pihak atasan, means tak boleh laaa nak havoc2 tak tentu pasal
semua kena ikut apa yang telah dinyatakan dalam surat siaran...
perghhhh...

guru tak boleh sambut hari khas untuk guru2 
TERBAIKKAN.....

oleh yang demikian.. mmg tiada persiapan apa2 pun di sekolah...
sebabnya semua mcam dah segan nak sambut... setakat nak baca perutusan pastu bacaan ikrar
dan nyanyian, tiada yang menarik... alkisahnya laaa...






 actually tak incharge bab hiasan dewan tapi sebab sedih sangat tengok sampai bdrop pun tiada
so malam sebelum tuh bersungguh2 buat kipas2 tuh.. dekat 2 pagi jugak baru tido.. huhu
mujur semua suka dengan hiasan yang simple nih... semua nih buat pagi tuh sampai sekolah..
terus carik kertas sugar paper (kertas hitam tuh) then lekat kat white board and wording nih semua
dah bagi dekat ajk yang sepatutnya so siap potong n tampal jer...
haha... i like.. janji siap...


dek kerana menjadi ajk gambar.. so kerjanya hanyalah amik gambar... hehe.. tak suka tau..
kurang laaa gambar dalam setiap event sekolah.. sebab mmg orang akan assign jadi jurugambar..


tak pedulik nak masuk jugak dalam gambar.. haha... mujur laaa ramai jugak orang yang suka amik gambar
so ada laaa peluang masuk dalam gambar sekolah... hehe...
owh ye mmg tema cikgu2 perempuan tahun nih pakai tshirt muslimah nih.. kaler ikut rumah sukan
masing2.. tapi design semua sama.. kalau nampak lain sikit tuh sebabnya rumah merah baju tak cukup stok
kesian cikgu2 rumah merah...

aktiviti kitaorang pun simple jer memandangkan kami adalah guru2 yang menurut perintah...
nyanyian lagu hari guru, bacaan ikrar....



pertandingan pakaian beragam (pra sekolah), ucapan ketua murid dan sesi hadiah...



semua seronok bagi hadiah kat cikgu and cikgu2 lagi laaa seronok sebab dapat hadiah hari tuh..
hehe... bertuah laaa cikgu2 kan dapat hadiah dari murid2.. terima kasih semua yang bagi hadiah..
iena dapat jugak.. alhamdulillah... rezeki dari anak2 murid..




hadiah yang iena dapat dari anak2 sempena hari guru 2014...
terima kasih sangat.. bukan mengharap pun dapat hadiah2 gini.. tapi alhamdulillah..
paling banyak dapat hadiah cawan dalam box pink tuh.. hehe.. thanks...



last pic.. geng umah Hijau.. nih dah kira penghujung hari so mmg dah berminyak laa muka semua
tapi nih pun sebenarnya tak cukup lagi ahli nih..
anyway it was a great event.. walaupun mmg simple tahap gaban...

best laaaa sebab malam tuh bersambung lagi...
hehehe..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…