Skip to main content

Hari Guru - 16/5/2014

salam..
haha giler laaa baru nak update cerita hari guru.. berkurun dah kot... hahaha... takperlah janji ada pengkisahan sambutan hari guru tuh dalam blog nih.. at least nanti2 boleh baca and imbau kembali kenangan itu..

so here we go..
16 Mei 2014... alkisah tak berapa nak rasa sangat sambutan hari guru tahun nih disebabkan 
beberapa perkara yang timbul sebelumnya... mcam di Perlis sendiri kebanyakkan sekolah
sibuk dengan minggu peperiksaan akhir semester 1.. so takkan laaa nak kalut dengan 
persediaan sambutan hari guru kalau ada bebudak kalut nak exam kan...

pastu pulak keluar beberapa isu mengatakan tak boleh buat sambutan sepanjang sesi persekolahan
maksudnya hanya boleh buat ikut masa yang telah ditetapkan... lepas tu pulak ada pulak yang kata
kena ikut agenda yang telah ditetapkan oleh pihak atasan, means tak boleh laaa nak havoc2 tak tentu pasal
semua kena ikut apa yang telah dinyatakan dalam surat siaran...
perghhhh...

guru tak boleh sambut hari khas untuk guru2 
TERBAIKKAN.....

oleh yang demikian.. mmg tiada persiapan apa2 pun di sekolah...
sebabnya semua mcam dah segan nak sambut... setakat nak baca perutusan pastu bacaan ikrar
dan nyanyian, tiada yang menarik... alkisahnya laaa...






 actually tak incharge bab hiasan dewan tapi sebab sedih sangat tengok sampai bdrop pun tiada
so malam sebelum tuh bersungguh2 buat kipas2 tuh.. dekat 2 pagi jugak baru tido.. huhu
mujur semua suka dengan hiasan yang simple nih... semua nih buat pagi tuh sampai sekolah..
terus carik kertas sugar paper (kertas hitam tuh) then lekat kat white board and wording nih semua
dah bagi dekat ajk yang sepatutnya so siap potong n tampal jer...
haha... i like.. janji siap...


dek kerana menjadi ajk gambar.. so kerjanya hanyalah amik gambar... hehe.. tak suka tau..
kurang laaa gambar dalam setiap event sekolah.. sebab mmg orang akan assign jadi jurugambar..


tak pedulik nak masuk jugak dalam gambar.. haha... mujur laaa ramai jugak orang yang suka amik gambar
so ada laaa peluang masuk dalam gambar sekolah... hehe...
owh ye mmg tema cikgu2 perempuan tahun nih pakai tshirt muslimah nih.. kaler ikut rumah sukan
masing2.. tapi design semua sama.. kalau nampak lain sikit tuh sebabnya rumah merah baju tak cukup stok
kesian cikgu2 rumah merah...

aktiviti kitaorang pun simple jer memandangkan kami adalah guru2 yang menurut perintah...
nyanyian lagu hari guru, bacaan ikrar....



pertandingan pakaian beragam (pra sekolah), ucapan ketua murid dan sesi hadiah...



semua seronok bagi hadiah kat cikgu and cikgu2 lagi laaa seronok sebab dapat hadiah hari tuh..
hehe... bertuah laaa cikgu2 kan dapat hadiah dari murid2.. terima kasih semua yang bagi hadiah..
iena dapat jugak.. alhamdulillah... rezeki dari anak2 murid..




hadiah yang iena dapat dari anak2 sempena hari guru 2014...
terima kasih sangat.. bukan mengharap pun dapat hadiah2 gini.. tapi alhamdulillah..
paling banyak dapat hadiah cawan dalam box pink tuh.. hehe.. thanks...



last pic.. geng umah Hijau.. nih dah kira penghujung hari so mmg dah berminyak laa muka semua
tapi nih pun sebenarnya tak cukup lagi ahli nih..
anyway it was a great event.. walaupun mmg simple tahap gaban...

best laaaa sebab malam tuh bersambung lagi...
hehehe..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...