Skip to main content

SUKMA PERLIS - jalan2 tengok tempat sukan..


hollaaaaa.... okay since 24th May till 4th June it was SUKMA here in Perlis 
sapa tak tau?? angkat tangan.... duhhh sungguh laaa sangat kan.. takkan laa tak tau pulak
hatta sekalipun anda tidak suka sukan tapi mesti tahu punyalaaa kan..

oklaaa it was a great experience for small state like Perlis to be able to run this event..
tahniah to Perlis!!!!!

hahaa... 
so the story for our family.. honestly kami takderlaaa pergi tengok mana2 acara sukan pun
sebabnya tak sanggup nak beramai2 dengan bebudak 4 orang nih... 
yolah Hn sah2 terlibat dengan SUKMA sebagai urusetia so nak harapkan iena sorang bawak 
budak berempat nih agak tiada kesanggupan di situ.. 
walaupun bukannya tak biasa or tak boleh bawak tapi dengan pelbagai kejadian2 
yang tidak diingini berlaku sejak dua menjak nih so we choose to just stay at home
walaupun tengah school holiday...


tapi we managed to go and look at the venue laaa.. takkan sampai tak tengok lgsg kan
dalam hati nih mmg teringin sangat laaaa nak pi tgk 



Stadium Utama Kangar now dah bertukar nama..
mmg cantik sangat laaa dengan lampu2 bagai...
iena pulak mmg dah lama tak jejak ke stadium so mmg dah berubah sangatlaaa
dengan bangunan kompleks sukan yang bertambah pastu dengan lampu2..
eh dah sebut pasal lampu tadi..





layan jerlaaa gambar2 nih.. nak cerita apa pun tak tau..
















ramai yang nak amik gambar kat sini.. hehe.. so mmg takder laaa nak dapat gambar nih sesaja
tanpa ada orang lain di dalamnya... semua amik pakai hpone jer.. so excuse the 'gelap'ness of the gambar
malas nak usung dslr bagai... iphone pun ok dah nih.. muahahaha..

lepas amik gambar2 kat sini kami ke tempat jualan sementara tunggu Hn habis duty kat Dewan Badminton..
oklaaa buy few things for the kids and one key chain for me tapi sudahnya dikerjakan oleh Aisyah.. 
habis laaa key chain tuh sekarang...

#sukma #perlis #family #jalan2

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata