Skip to main content

SUKMA PERLIS - jalan2 tengok tempat sukan..


hollaaaaa.... okay since 24th May till 4th June it was SUKMA here in Perlis 
sapa tak tau?? angkat tangan.... duhhh sungguh laaa sangat kan.. takkan laa tak tau pulak
hatta sekalipun anda tidak suka sukan tapi mesti tahu punyalaaa kan..

oklaaa it was a great experience for small state like Perlis to be able to run this event..
tahniah to Perlis!!!!!

hahaa... 
so the story for our family.. honestly kami takderlaaa pergi tengok mana2 acara sukan pun
sebabnya tak sanggup nak beramai2 dengan bebudak 4 orang nih... 
yolah Hn sah2 terlibat dengan SUKMA sebagai urusetia so nak harapkan iena sorang bawak 
budak berempat nih agak tiada kesanggupan di situ.. 
walaupun bukannya tak biasa or tak boleh bawak tapi dengan pelbagai kejadian2 
yang tidak diingini berlaku sejak dua menjak nih so we choose to just stay at home
walaupun tengah school holiday...


tapi we managed to go and look at the venue laaa.. takkan sampai tak tengok lgsg kan
dalam hati nih mmg teringin sangat laaaa nak pi tgk 



Stadium Utama Kangar now dah bertukar nama..
mmg cantik sangat laaa dengan lampu2 bagai...
iena pulak mmg dah lama tak jejak ke stadium so mmg dah berubah sangatlaaa
dengan bangunan kompleks sukan yang bertambah pastu dengan lampu2..
eh dah sebut pasal lampu tadi..





layan jerlaaa gambar2 nih.. nak cerita apa pun tak tau..
















ramai yang nak amik gambar kat sini.. hehe.. so mmg takder laaa nak dapat gambar nih sesaja
tanpa ada orang lain di dalamnya... semua amik pakai hpone jer.. so excuse the 'gelap'ness of the gambar
malas nak usung dslr bagai... iphone pun ok dah nih.. muahahaha..

lepas amik gambar2 kat sini kami ke tempat jualan sementara tunggu Hn habis duty kat Dewan Badminton..
oklaaa buy few things for the kids and one key chain for me tapi sudahnya dikerjakan oleh Aisyah.. 
habis laaa key chain tuh sekarang...

#sukma #perlis #family #jalan2

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…