Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

From Us

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN
❤️ by Azlina Abd Majid

2 days before Raya

Assalamualaikum...
Well 2 more days before Hari Raya or Eid ul Fitri.. Hopefully it a nice celebration for all.. As for me for the time being both my heroes are down with 'sakit mata'..
Afi is getting better but Hn just got it last night.. So today all of us had our rest time at home.. Except for me..


Around 11am went out to take our baju raya from the tailor.. Huhu some disappointment happen there but still having two pairs each for the twin is good enough... Its a longgggg story.. Then off to Kuala Perlis for #marineesence bar soap and #mineralcoffee... 

The highway was smooth... Hahaha pity those coming to the north.. I heard and read the jammed was everywhere..
And then back again to Cmart Arau for some groceries... Lots of cars and of coz people eventhough its only 12 noon.. Managed to get a parking space and quickly do the shopping because Hn texted that Aisyah is crying for me at home.. 
Around 130pm arrived home and fed Aisyah and both of us got our nap until 4 something... …

Feeling sad...

Assalamualaikum.. hows your week so far??


Ya Allah sejak mengikuti perkembangan Gaza di Aman Palestin (fb) mmg hati tak pernah tenang... rasa sebak, susah sangat nak dijelaskan.. setiap kali menatap keadaan di Gaza.. menatap wajah anak2 kecil yang menjadi mangsa.. menatap wajah2 yang syahid di bumi Gaza.. mmg sebak tak mampu nak digambarkan...
keep on praying for them.. Ya Allah ringankan lah beban yang ditanggung mereka di sana Kuatkanlah semangat juang dalam diri mereka.. namun anak2 kecil yang tidak berdosa... yang tidak tahu apa2 
apalah salah mereka... i feel like crying right now... but i'm at work and in few minutes class will start.. kenapalah kejam sangat??


tak sanggup nak letak gambar2 kekejaman yang berlaku di bumi Gaza kat sini.. tak sanggup sangat..
mohon semua yang sudi membaca blog iena untuk teruskan berdoa untuk mereka di Gaza seandainya kita di tempat mereka...
#prayforGaza #prayforPalestine #prayforpeace #prayforhumanity



17.07.2014 - another sad day

Assalamualaikum... what a day...
hmm..
my day starts at 230am.. terjaga dari tido n checked my phone... ntah dah jadi habit kot.. bila terjaga jer mesti checked hp.. ntah pape kan..
tapi dek kerana checked hp laaa baru tahu bahawasanya..  satu kejadian sedih telah berlaku menimpa Malaysia.. sekali lagi .. melibatkan penerbangan MAS... Ya Allah dah baca tuh mcam 'eh crashed?' Rusia, Ukraine.. dalam kepala masa tuh mmg tak realized lagi yang its a diff flight masa tuh dalam kepala dok ingat pasal MH370...

tapi rupanya its MH17... mmg terus tak leh nak tido balik...  so keep on refreshing the wall for new updates...
dari apa yang dibaca.. khabarnya MH17 ditembak jatuh.. Ya Allah... kenapa??



cerita MH370 pun  belum selesai... kalau dulu masa MH370 mmg follow updates di Astro Awani.. tambah pulak masa tuh cuti sekolah..  kali nih rasa takut nak follow.. bukan tak nak tapi takut dengan realiti atau kisah yang bakal dirungkai..


semua pun nak tahu kenapa dan mengapa... in shaa Allah …

perihal halfmoon

salam semua... apa khabar?? hopefully semua sihat hendaknya.. macam tulis surat pulak dah rasa.. hehe..
ok today nak cerita perihal jenis tudung yang selalu iena pakai.. sekarang mmg suka dengan shawl saja.. tudung instant or yang ber'awning' pakai juga tapi ikut mood and where to go... tapi mmg kekerapan lebih memilih shawl.. lebih specific wide shawl... adoiiii mmg suka and terbaik laaa...

so beside wide shawl yang bercorak recently iena purchased halfmoon wide shawl  dari kawan sekolah.. sebelum nih tak berapa suka dengan halfmoon sebab rasa mcm cara pakai agak sama jer.. tak mcm wide shawl biasa (yg pjg tuh) tapi bila dah mula pakai selai dua lai.. tetiba best pulak.. hehe ala cara pakai sama jer mcm wide shawl or shawl biasa sebab  iena even tudung bawal pun pakai ala2 shawl.. haha... yg penting iena selesa itu jer... nak lilit macam mana pun terserah..





 these are a few of me wearing halfmoon.. sama jer pesennya.. sebab mmg x reti  sangat pun nak lilit2 pesen lain.. haha…

Sempat ke Penang

Salam.. Td punya cerita.. Balik sekolah at 1235 and then siap2 terus g umah mak.. Hntr twin and Aisyah sebab we're going to Penang..
Alkisah menjemput adik ipar dr KK.. Kami smp pun dekat kul 4... 



Penang bridge.. 2nd bridge x pergi lagi nih... Adoiii sungguh ketinggalan.. Tp ts mcm jerebu jer kat area penang.. 

Sampai airport terus park n masuk dlm.. Hn nak suh tunggu kat luar.. Owh x payahlaaa sbb dengan Afi lagi kan.. So better g jalan2...


Kul 5 lbh baru gerak keluar dt airport... Pastu jammed laaa pulak.. So hmpr 1/2 jammed dlm pulau td.. Nevermind no need to rush because we will be late no matter what... 
But u know lah kalau dah in a hurry kan..  Nak balik buka puasa plak tuh.. Yg sepatutnya x yah kalut pun jd kalut..
Smp Gurun beli KFC jer tuk berbuka.. And bila smp Mata Ayer mmg dah azan so makan dlm kereta dulu... 




serabut...

Assaalamualaikum... huwaaaa ngantuknya... huhu last nite smp umah dari umah mama di Kepala Batas lebih kurang kul 12 lebih.... sampai letak Aisyah terus masuk dapur masukkan nasi daging yang  Hn amik ke dalam rice cooker utk warmkan..
itu jer la utk bersahur.. dalca x sempat nak amik so do the air asam.. so pagi tadi sahur nasi daging, telur goreng n kicap..  haha... x kena betul kombinasi nya..
as of today.. serious tak tahulah apa yang nak dibeli or masak tuk berbuka... kat sekolah lagi nih... kul 3 baru balik sebab kids abis kafa at 3pm.. ngantuknya... hanya Allah yang tahu.. tadi sempat gak terlelap.. mujur jugak ada bilik sendiri nih.. hehe..
okay.. minggu nih ada misi mencari sesuatu.. which is... our baju raya... huhu...

adik dah belikan baju melayu for the guys  so now its our turn to get something to match theirs' theme for this year is chocolate
ikutkan iena senang jer.. nak terjah poplook ker or any online shop utk beli baju 




tapi sebab nak kena matchy dengan the girls…

Lets start...

Salam semua..  Just nak share pasal this latest online shopping i did last 2 weeks...
Yep.. The colorful al-Quran... Alhamdulillah dah lama berhajat nak beli..
In shaa Allah dengan harapan akan membakar lagi semangat nak membaca.. Huhu.. 


Sblm nih mmg dok survey2 nak beli.. Tp biasalah bila tgk time x berapa ber'duit' so boleh takat tgk laaa.. Most of the time bila buka instagram mmg akan follow a few insta shop yg ada jual al-Quran nih... 

Alhamdulillah a week before puasa beli jugak sbb mmg dah niat nak guna masa dlm bulan puasa dan seterusnya.. Mohon ditetapkan rasa utk terus membaca al-Quran olehNya..

Best jugak sbb dpt other gifts bila beli al-Quran nih.. 

Alhamdulillah td lepas maghrib dah mula baca.. Mula balik dr mula wpun kalau ikut bacaan al-Quran (naskah yg lain) dah masuk juzuk berapa tah.. See smp x ingat baca kat mana.. Huhu.. Ya Allah..
Satu lagi berhajat sgt dpt baca dgn bimbingan org yg lebih arif.. Lepas nih blh kot minta tlg dgn kawan2 ustazah d sekolah.. 

Blog hoping...

salam semua... sihat?? alhamdulillah masih sihat.. cuma cuasa agak panas so... gitulah..
macam mana berpuasa setakat harini ?? in shaa Allah semua ok hendaknya.. well actually ada kerja nak kena siapkan tapi laptop nih tetiba tadi  duduk tak duduk dok scrolling sendiri... nak menaip pun susah...
so terus tutup n buat kerja lain.. huhu.. not good kan... hehe while blog hoping i came across this blog..
Felixia Yeap
rasanya ramai yang tahu pasal dia.. such a strong hearted lady.. alhamdulillah atas hidayah yang Allah kurniakan padanya.. i'm not going to say more.. but glad to have someone like her...
Dia dah tunjukkan yang berhijab dan berpakaian menutup aurat tidak ketinggalan zaman she looks nice in hijab.. setuju kan...
pastu come across this site pulak
Nile
tempat shopping.. barang2 dia boleh tahan murah.. and still looks nice.. belum pernah shops kat sini lagi..  taknak start sebab takut nanti addicted kot.. haha tapi the temptation is there.. huhu..





RM 18 jer.. huhu apakah?? sang…

Nothing much..

salam semua...  still ok ker?? hehe.. alhamdulillah cuaca harini pun tak panas n sejuk jer so far.. hujan..
so now am processing the exam result n slips..  hadoiii banyak kot nak kena edit... tapi dah tugas so buat jerlah.. pagi tdi baru selesai bab jadual.. minta tolong my assistant untuk edarkan sebab x mampu kot nak jalan2 gi distribute jadual (malas sebenarnya) so hopefully (crossing fingers) semuanya ok..
hmm nih pun tengah break kejap sebelum nak sambung edit slip result.. nak tulis apa pun tak tahu sebenarnya.. tapi takperlah tulis jugak.. haha...
ramai yang dah balik tapi sebab tunggu girls balik kafa at 3pm..

nahhh tetiba plak letak gambar nih.. haha... nih kes tak tahu apa nak tulis tapi nak jugak ngadap blog... apakah??