July 18, 2014

17.07.2014 - another sad day

Assalamualaikum...
what a day...

hmm..

my day starts at 230am.. terjaga dari tido n checked my phone...
ntah dah jadi habit kot.. bila terjaga jer mesti checked hp..
ntah pape kan..

tapi dek kerana checked hp laaa baru tahu bahawasanya.. 
satu kejadian sedih telah berlaku menimpa Malaysia..
sekali lagi .. melibatkan penerbangan MAS...
Ya Allah dah baca tuh mcam 'eh crashed?' Rusia, Ukraine..
dalam kepala masa tuh mmg tak realized lagi yang its a diff flight
masa tuh dalam kepala dok ingat pasal MH370...


tapi rupanya its MH17...
mmg terus tak leh nak tido balik... 
so keep on refreshing the wall for new updates...

dari apa yang dibaca.. khabarnya MH17 ditembak jatuh..
Ya Allah... kenapa??




cerita MH370 pun  belum selesai...
kalau dulu masa MH370 mmg follow updates di Astro Awani.. tambah pulak
masa tuh cuti sekolah.. 
kali nih rasa takut nak follow..
bukan tak nak tapi takut dengan realiti atau kisah yang bakal dirungkai..



semua pun nak tahu kenapa dan mengapa...
in shaa Allah dengan izinNya pasti kita akan memperoleh jawapan..
sementara waktu sama2lah kita doakan 
agar kesemua mangsa (beragama Islam) di tempatkan di kalangan golongan yang beriman
dan turut mendoakan kesejahteraan dan ketabahan waris dan ahli keluarga mangsa
menerima ujian dari Allah..


- di saat masih menangisi keadaan di bumi Gaza...





#prayforGaza  #prayforPalestine  #prayforMH370  #prayforMalaysia #prayforall



No comments:

Post a Comment

Ads