Skip to main content

perihal halfmoon



salam semua... apa khabar?? hopefully semua sihat hendaknya..
macam tulis surat pulak dah rasa.. hehe..

ok today nak cerita perihal jenis tudung yang selalu iena pakai..
sekarang mmg suka dengan shawl saja.. tudung instant or yang ber'awning'
pakai juga tapi ikut mood and where to go...
tapi mmg kekerapan lebih memilih shawl..
lebih specific wide shawl...
adoiiii mmg suka and terbaik laaa...


so beside wide shawl yang bercorak recently iena purchased halfmoon wide shawl 
dari kawan sekolah.. sebelum nih tak berapa suka dengan halfmoon sebab rasa
mcm cara pakai agak sama jer.. tak mcm wide shawl biasa (yg pjg tuh)
tapi bila dah mula pakai selai dua lai.. tetiba best pulak..
hehe ala cara pakai sama jer mcm wide shawl or shawl biasa sebab 
iena even tudung bawal pun pakai ala2 shawl.. haha...
yg penting iena selesa itu jer... nak lilit macam mana pun terserah..






 these are a few of me wearing halfmoon.. sama jer pesennya.. sebab mmg x reti 
sangat pun nak lilit2 pesen lain..
hahaha tried to follow a few tutorial from youtube tapi tak menjadi
and sudahnya repeat jer yang senang nak buat...


 yang  nih wide shawl bukan halfmoon eh..
lagi best sebab mmg wide so boleh laaa cover apa yang patut cover.. 
tapi kdg2 tuh i have to admit yg kadang2 bila dah lilit2 tuh jd singkat jugak 
bahagian depannya.. so after this kena beringat...


masa kenduri adik haritu sarung 2 halfmoon jadi mcm nih..


hehe itu jerlah cerita pasal tudung yang iena suka pakai..
kang letak banyak2 muntah pulak korang nengok gambar muka den yang tak seberapa nih
eh tapi syukur Allah dah ciptakan yang terbaik buat aku..
Alhamdulillh..

last but not least



#prayforgaza #prayforpalestine #prayforMH370
#prayforall

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…