Skip to main content

perihal halfmoon



salam semua... apa khabar?? hopefully semua sihat hendaknya..
macam tulis surat pulak dah rasa.. hehe..

ok today nak cerita perihal jenis tudung yang selalu iena pakai..
sekarang mmg suka dengan shawl saja.. tudung instant or yang ber'awning'
pakai juga tapi ikut mood and where to go...
tapi mmg kekerapan lebih memilih shawl..
lebih specific wide shawl...
adoiiii mmg suka and terbaik laaa...


so beside wide shawl yang bercorak recently iena purchased halfmoon wide shawl 
dari kawan sekolah.. sebelum nih tak berapa suka dengan halfmoon sebab rasa
mcm cara pakai agak sama jer.. tak mcm wide shawl biasa (yg pjg tuh)
tapi bila dah mula pakai selai dua lai.. tetiba best pulak..
hehe ala cara pakai sama jer mcm wide shawl or shawl biasa sebab 
iena even tudung bawal pun pakai ala2 shawl.. haha...
yg penting iena selesa itu jer... nak lilit macam mana pun terserah..






 these are a few of me wearing halfmoon.. sama jer pesennya.. sebab mmg x reti 
sangat pun nak lilit2 pesen lain..
hahaha tried to follow a few tutorial from youtube tapi tak menjadi
and sudahnya repeat jer yang senang nak buat...


 yang  nih wide shawl bukan halfmoon eh..
lagi best sebab mmg wide so boleh laaa cover apa yang patut cover.. 
tapi kdg2 tuh i have to admit yg kadang2 bila dah lilit2 tuh jd singkat jugak 
bahagian depannya.. so after this kena beringat...


masa kenduri adik haritu sarung 2 halfmoon jadi mcm nih..


hehe itu jerlah cerita pasal tudung yang iena suka pakai..
kang letak banyak2 muntah pulak korang nengok gambar muka den yang tak seberapa nih
eh tapi syukur Allah dah ciptakan yang terbaik buat aku..
Alhamdulillh..

last but not least



#prayforgaza #prayforpalestine #prayforMH370
#prayforall

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…