Skip to main content

serabut...


Assaalamualaikum...
huwaaaa ngantuknya... huhu last nite smp umah dari umah mama di Kepala Batas
lebih kurang kul 12 lebih....
sampai letak Aisyah terus masuk dapur masukkan nasi daging yang 
Hn amik ke dalam rice cooker utk warmkan..

itu jer la utk bersahur.. dalca x sempat nak amik so do the air asam..
so pagi tadi sahur nasi daging, telur goreng n kicap.. 
haha... x kena betul kombinasi nya..

as of today.. serious tak tahulah apa yang nak dibeli or masak tuk berbuka...
kat sekolah lagi nih... kul 3 baru balik sebab kids abis kafa at 3pm..
ngantuknya... hanya Allah yang tahu..
tadi sempat gak terlelap.. mujur jugak ada bilik sendiri nih..
hehe..

okay.. minggu nih ada misi mencari sesuatu..
which is...
our baju raya...
huhu...


adik dah belikan baju melayu for the guys 
so now its our turn to get something to match theirs'
theme for this year is chocolate

ikutkan iena senang jer.. nak terjah poplook ker or any online shop utk beli baju 





tapi sebab nak kena matchy dengan the girls n aisyah pulak so adoiii
i need to do some survey outside laaa pulak..
itu sangatlaaaa membosankan sebab i know definitely Hn wouldnt want to do that..
pastu we need to get them before end of this week sebab my bro dah 
set up dengan his friend for our family photo shoot... 
aaaaarrrggghhh  pening kepala..

 
left is nice too but too light.. ours is dark choc.. huhu.. nangis laaa boleh tak...
right is nice.. i wish they could fit my twins.. kalau muat mmg aku beli... tak kira dah..

 
meh menambahkan lagi semak di kepala...
weiii camner nih..




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…