Skip to main content

serabut...


Assaalamualaikum...
huwaaaa ngantuknya... huhu last nite smp umah dari umah mama di Kepala Batas
lebih kurang kul 12 lebih....
sampai letak Aisyah terus masuk dapur masukkan nasi daging yang 
Hn amik ke dalam rice cooker utk warmkan..

itu jer la utk bersahur.. dalca x sempat nak amik so do the air asam..
so pagi tadi sahur nasi daging, telur goreng n kicap.. 
haha... x kena betul kombinasi nya..

as of today.. serious tak tahulah apa yang nak dibeli or masak tuk berbuka...
kat sekolah lagi nih... kul 3 baru balik sebab kids abis kafa at 3pm..
ngantuknya... hanya Allah yang tahu..
tadi sempat gak terlelap.. mujur jugak ada bilik sendiri nih..
hehe..

okay.. minggu nih ada misi mencari sesuatu..
which is...
our baju raya...
huhu...


adik dah belikan baju melayu for the guys 
so now its our turn to get something to match theirs'
theme for this year is chocolate

ikutkan iena senang jer.. nak terjah poplook ker or any online shop utk beli baju 





tapi sebab nak kena matchy dengan the girls n aisyah pulak so adoiii
i need to do some survey outside laaa pulak..
itu sangatlaaaa membosankan sebab i know definitely Hn wouldnt want to do that..
pastu we need to get them before end of this week sebab my bro dah 
set up dengan his friend for our family photo shoot... 
aaaaarrrggghhh  pening kepala..

 
left is nice too but too light.. ours is dark choc.. huhu.. nangis laaa boleh tak...
right is nice.. i wish they could fit my twins.. kalau muat mmg aku beli... tak kira dah..

 
meh menambahkan lagi semak di kepala...
weiii camner nih..




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…