Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

The Real Steel...

Holla.. hehe.. suka pulak perkataan nih..
Astro kan bagi tayangan percuma sampai Merdeka day so layan habis2an.. tadi tengok Real Steel.. bukan kali pertama tengok taid dah berkali2 tengok pun tak pernah jemu.. especially looking at this boy's face..



and my fav part was the final match against the Zeus... best giler..  terbukti kita tidak sepatutnya memperlekehkan golongan yang lebih kecil.. haha.. yolah dalam movie boleh laaa.. tapi in real life pun sepatutnya tak gitu kan..
have a great weekend semua..



SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA  YANG KE 57

Sharing...

💠Sangat menarik: 🔰 🔺jika: A B C D E F G H I J K LM N O P Q R S T U V W X Y Z Sama dengan: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1617 18 19 20 21 22 23 24 25 26
🔻maka,
🔹H+A+R+D+W+O+R+K; 8+1+18+4+23+15+18+11=98%
🔹K+N+O+W+L+E+D+G+E; 11+14+15+23+12+5+4+7+5=96%
🔹L+O+V+E; 12+15+22+5 = 54%
🔹L+U+C+K ; 12+21+3+11 = 47%
🔸Tiada Satu pun 100%. Apa yang 100%?
🔸Wang? NO!
🔹M+O+N+E+Y= 13+15+14+5+25=72%
🔸Leadership? NO!
🔹L+E+A+D+E+R+S+H+I+P= 12+5+1+4+5+18+19+8+9+16=97%
🔸Setiap masalah boleh diselesaikan dengan mengubah "ATTITUDE"... (sikap ) kita.
🔹A+T+T+I+T+U+D+E ; 1+20+20+9+20+21+4+5 = 💯%
Oleh with  ATTITUDE👍 kita terhadap kehidupan & pekerjaanlah yang membuat kita  💯%Successful. 🔰 👍menakjubkan Mathematics🔣🔢

57 : Di sini lahirnya sebuah cinta...

Merdeka day.. just around the corner.. Alhamdulillah atas keamanan (masih lagi ada yg tak bersyukur kan) yang Malaysia ada..  toksahlaaa nak banding2 dengan negara lain.. kalau gamak dah tak suka dengan keamanan dan keselesaan yang kita ada  di bumi Malaysia then bye bye..
eh emo pulak pagi2 nih.. hehe.. 



belajarlaaa menghargai dan mencintai.. sebab di saat kita kehilangan semua itu then baru kita sedar.. tapi semua dah terlambat kot kan..

repost the same picture.. haha...  sekarang dah tak banyak kenderaan yang kibarkan bendera kan.. hmm (well me too) tried to find the flag tuk lekat di kereta tapi tak jumpa.. (alasan)

apapun selamat semuanya hendaknya... (gambar tuh dah lama kan.. tapi sebab cute)

Word

Betul kan...

Simposium Doktor Muda...

assalamualaikum.. last 2 week punya cerita nih.. saja laa nak masuk dalam blog jugak..  hmm alkisah kena gi Pahang untuk simposium Doktor Muda peringkat kebangsaan jgn tak tau laaa nih kat sekolah bukan setakat kelab biasa2 macam zaman kita sekolah now dah ada kelab saintis muda, doktor muda... mcam2 laaa...

so as sorang dari guru penyelaras di sekolah.. i'm interested to know about it (rajin) hehe.. so Jumaat 15 Aug kami gerak ke Pahang dengan bas, seramai 20 guru n kakitangan Kementerian Kesihatan dari Perlis.. bertolak around 730am.. hehe plan asal 7am dah nak gerak tapi menunggu kan orang (termasuk ler saya) terlewat sikit...


yours truly.. susunan gambar mmg tak ikut tentatif yer.. sebab kat sana mendengar pembentangan  jer.. adoiiii ngantuk tok sah cerita... kira tahap bosannya sampai nak main game or even fb n selfie pun bosan.. hahaha.. teruk sungguh.. tapi mmg banyak input laa yang dapat diperoleh dari those sharing..




antara bahan2 pameran dari sekolah di negeri Pahang.. a…

Malaysia Berkabung...

Assalamualaikum
22 Ogos 2014
hari ini satu tarikh penting dalam lipatan sejarah Malaysia.. satu negara dalam redha menerima ketetapan Allah swt siapalah kita untuk menghalang..



di sekolah tadi pun..  kami turut serta sedekahkan al-Fatihah dan bertafakur..

sekadar menginsafi apa yang telah berlaku..

mensyukuri nikmat yang masih Allah kurniakan kepada kita yang masih ada.. secekal mana pun kita tetap terasa sebak di dada tatkala menatap  keranda di sebalik Jalur Gemilang diturunkan dari pesawat  dan dihantar ke dalam van jenazah untuk dibawa pulang ke destinasi masing2..
Ya Allah, hebat ujianMu, moga yang menerimanya tabah dan redha..

- bertambah sedih dan sebak melihat anak2 kecil yang menyambut kepulangan ibu dan ayah  tanpa dapat memeluk erat mahupun menatap wajah...



#MH17 #malaysiaberkabung
Even now dengar muzik latar dlm news pun rasa nak nangis.. Huhu 😢😢 Al-Fatihah...

#love my kids...

Assalamualaikum... Skrg si hero nih pun dah pandai nak ber'selfie'..
Masa raya haritu laaa perasan yg asal pegang hphone then do snap2 gmbr.. Pastu penuh dgn gmbr dia mcm2 aksi.. Tp all the pics dlm hp abahnya..



Nih kisah dlm hp mama dia.. Dia plak yg kalut suh amik gmbr..  Pastu selit laaa ckp mama nih cantik laaa.. Hmm puji penuh maksud tersirat..


Mama pegang hp dia yg tlg tekan... Si adik pun layan jer... 



Masa nih raya kedua.. Petang g Sg Petani mencari seluar jeans.. Huhu..  Susah laaa nak cari yg betul2 muat.. Sbb saiz 29 pinggang dah besar  tp x leh amik saiz kecik sbb peha plak besar.. Adoiii jenuh plak nak memakai belt lepas nih.. 


I love u both no matter what.. Mmg mama akui mama bukanlah yg terbaik  tp in shaa Allah mama usahakan yg terbaik buat kalian..  Mama selalu marah2 sbb mama harapkan dan inginkan anak2 mama  membesar menjadi anak yg baik, bertanggungjawab, syg antara satu sama lain.. 



#rayadisekolah

lepas raya di merata tempat.. then kita raya di sekolah pulak. hehe.. raya kan sebulan so kalinih raya di sekolah...

baju yang dibeli awal tahun tapi tak pakai sebab agak fit.. tpi bila pakai pagi tuh dah longgar sesangat pulak..  siap kena pin kat atas leher baju tuh bagi kedudukan elok sikit..



awal pagi ada kelas dulu.. so dalam kul 10 baru budak2 gerak di dewan tuk Jamuan Hari Raya.. nihlaaa anak2 tahun 1 yang most of the time mencabar kesabaran ku.. tapi ada time dorang mmg the sweetest laaa.

nih geng teachers.. haha well i'm the oldest laaa dalam pic nih.. dorang nih muda2 belia lagi..  thats why geng BI mmg happening kat sekolah..


lawa sangat jubah yang akak nih pakai.. nak tengok all the labuci tapi sebab bertudung labuh so tak nampak... hehe..
dengan guru2 praktikum yang sempoi n terbaik.. mmg dorang sporting and most event mmg dorang involved dengan jayanya..

nih pic dalam bilik jamuan dah.. aturcaranya... bagi bebudak makan, then edar kuih raya.. makan lagi.. then nyany…

Throwback raya...

assalamualaikum semua.. of coz cerita raya still in lagi laa kot kan  yolah baru berapa hari raya.. hehe..
so this is our raya.. pics were taken wayyy before raya actually.. cerita masa raya nnti eh sebab gambar masih dalam phone n dslr.. belum sempat nak transfer..  well actually malas nak transfer... hehehe..


our theme.. brown.. and these are my girls..

my only boy... adoiii tak lepas phone tuh dari tangan.. siap boleh buat perangai bila org suh letak phone..


sonoklaaa ada orang tolong amikkan gambar
yg nih mmg sokmo muka stress... ntah pikio masalah mende laaa...

us... hmm bila pakai baju siap gitulaaa... saiz dah ok tapi tangan plak singkat n kain pun gitu... tapi nak menempah last minute baru tahu kaler tema..  so belasah jer laaa...