August 07, 2014

Broyotan Senin Dewi 1435 H


Raya tahun nih balik Tg Karang (kg sebelah mama)
itupun nyaris dah ingatkan tak balik sebab seronok beraya di rumah baru kot 
tapi malam raya ke tiga kot kami semua bergerak balik ke sana..

tapi tak tido kat umah nenek 
sebab semua singgah tido kat umah abah
the next morning baru gerak gi Kuala Selangor n Tg Karang..

sempat laaa singgah umah sedara mara sebelah mama sebelum terus ke umah nenek
lepas dah beraya malam tuh bermalam di rumah adik pulak dekat Puncak Alam..

the next day
Broyotan Keluarga besar sebelah mama..
mmg almost every year ada..
kiranya relative sebelah mama punya gathering..
tak tahulaaa dah berapa generasi..
tapi masa gathering tuh ada dekat 400++ kehadiran..


nak muatkan semua siap guna forklift...


 Aisyah ada dapat hadiah sempena kelahiran baru untuk tahun 2012-2014..
rezeki mu dik..
hehe...
mujur cuaca tak berapa panas.. so takdelah nak mengamuk ke apa si kecik nih
tambah pulak ada sudut ice cream so kids mmg sentiasa ulang alik ke situ..
kalinih kami berhari keluarga di Bukit Badong (kalau tak silap)





masa yang tepat untuk jumpa semua sanak sedara sebab masa balik umah nenek 
the day before xder sapa pun cuma 2 keluarga jer..
adik beradik mama ada 12..
arwah atok kalau x silap ada 6-7 beradik..
tu pasal mmg ramai giler...
 

sudut nih untuk keluarga adik beradik sebelah mama...
belakang lagi sikit keluarga orang lain pulak
 

it was a great day..
dapat jumpa sepupu2, dua tiga pupu semualah ada...
jumpa mak cik n pak cik..
yolah family mama yang paling jauh ke utara
yang lain kebanyakkannya stay area Selangor..
so time raya jerlaa chances tuk kami jumpa...



last sekali gambar urs truly...
nih masa belum sampai so mmg ok lagi laa kondisi segalanya..
pastu dah lepas majlis mmg abis laaa berminyak muka bagai..
tuh pun sempat jugak terjah IKEA 
haha...

No comments:

Post a Comment

Ads