August 25, 2014

Simposium Doktor Muda...



assalamualaikum..
last 2 week punya cerita nih.. saja laa nak masuk dalam blog jugak..
 hmm alkisah kena gi Pahang untuk simposium Doktor Muda peringkat kebangsaan
jgn tak tau laaa nih kat sekolah bukan setakat kelab biasa2 macam zaman kita sekolah
now dah ada kelab saintis muda, doktor muda... mcam2 laaa...


so as sorang dari guru penyelaras di sekolah.. i'm interested to know about it (rajin)
hehe.. so Jumaat 15 Aug kami gerak ke Pahang dengan bas, seramai 20 guru n kakitangan
Kementerian Kesihatan dari Perlis.. bertolak around 730am..
hehe plan asal 7am dah nak gerak tapi menunggu kan orang (termasuk ler saya)
terlewat sikit...



yours truly.. susunan gambar mmg tak ikut tentatif yer.. sebab kat sana mendengar pembentangan 
jer.. adoiiii ngantuk tok sah cerita... kira tahap bosannya sampai nak main game or even fb
n selfie pun bosan.. hahaha.. teruk sungguh..
tapi mmg banyak input laa yang dapat diperoleh dari those sharing..





antara bahan2 pameran dari sekolah di negeri Pahang..
ada juga booth untuk pertandingan inovasi dan bahan bantu mengajar..
tahun nih Perlis tak masuk mana2 so kami datang as peserta menonton jer


nih sudut untuk pertandingan.. memandangkan pertandingan nih di nilai malam 16 hb 
so awal tuh mmg setakat poster jerlaaa yang ada..
on the 17th barulaaa kami dapat tengok apa yang dipamerkan (bahan2)
tapi ada sesetengah negeri dah cabut n simpan...




Majlis perasmian penutupan simposium oleh Menteri yang mewakili Menteri Kesihatan
lepas tuh ada sambutan Bulan Kemerdekaan sikit..




Doktor Muda dari Pahang..
dorang ada yang datang untuk jaga booth and also buat persembahan..





Last day so mmg bergambar sepuas hati... alkisah team Perlis punya gambar official untuk
risalah yang diedarkan pada hari penutup takdak....
semua tak puas hati.. marah kot.. yerlah kan dah laaa datang dari jauh alih2 takder satu pun
gambar team Perlis.. sedih... tapi apa leh buat.. sudahnya.. kami ngamuk kat liaison officer
and buli dia suh amik gambar team kami puas2.. hahaha... tah apa2 kan...

but it was fun.. and also a tiring trip..
imagine 13 hours dalam bus masa pergi and 12 hours masa balik...
huhu...

No comments:

Post a Comment

Ads