Skip to main content

Simposium Doktor Muda...



assalamualaikum..
last 2 week punya cerita nih.. saja laa nak masuk dalam blog jugak..
 hmm alkisah kena gi Pahang untuk simposium Doktor Muda peringkat kebangsaan
jgn tak tau laaa nih kat sekolah bukan setakat kelab biasa2 macam zaman kita sekolah
now dah ada kelab saintis muda, doktor muda... mcam2 laaa...


so as sorang dari guru penyelaras di sekolah.. i'm interested to know about it (rajin)
hehe.. so Jumaat 15 Aug kami gerak ke Pahang dengan bas, seramai 20 guru n kakitangan
Kementerian Kesihatan dari Perlis.. bertolak around 730am..
hehe plan asal 7am dah nak gerak tapi menunggu kan orang (termasuk ler saya)
terlewat sikit...



yours truly.. susunan gambar mmg tak ikut tentatif yer.. sebab kat sana mendengar pembentangan 
jer.. adoiiii ngantuk tok sah cerita... kira tahap bosannya sampai nak main game or even fb
n selfie pun bosan.. hahaha.. teruk sungguh..
tapi mmg banyak input laa yang dapat diperoleh dari those sharing..





antara bahan2 pameran dari sekolah di negeri Pahang..
ada juga booth untuk pertandingan inovasi dan bahan bantu mengajar..
tahun nih Perlis tak masuk mana2 so kami datang as peserta menonton jer


nih sudut untuk pertandingan.. memandangkan pertandingan nih di nilai malam 16 hb 
so awal tuh mmg setakat poster jerlaaa yang ada..
on the 17th barulaaa kami dapat tengok apa yang dipamerkan (bahan2)
tapi ada sesetengah negeri dah cabut n simpan...




Majlis perasmian penutupan simposium oleh Menteri yang mewakili Menteri Kesihatan
lepas tuh ada sambutan Bulan Kemerdekaan sikit..




Doktor Muda dari Pahang..
dorang ada yang datang untuk jaga booth and also buat persembahan..





Last day so mmg bergambar sepuas hati... alkisah team Perlis punya gambar official untuk
risalah yang diedarkan pada hari penutup takdak....
semua tak puas hati.. marah kot.. yerlah kan dah laaa datang dari jauh alih2 takder satu pun
gambar team Perlis.. sedih... tapi apa leh buat.. sudahnya.. kami ngamuk kat liaison officer
and buli dia suh amik gambar team kami puas2.. hahaha... tah apa2 kan...

but it was fun.. and also a tiring trip..
imagine 13 hours dalam bus masa pergi and 12 hours masa balik...
huhu...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…