Skip to main content

Simposium Doktor Muda...



assalamualaikum..
last 2 week punya cerita nih.. saja laa nak masuk dalam blog jugak..
 hmm alkisah kena gi Pahang untuk simposium Doktor Muda peringkat kebangsaan
jgn tak tau laaa nih kat sekolah bukan setakat kelab biasa2 macam zaman kita sekolah
now dah ada kelab saintis muda, doktor muda... mcam2 laaa...


so as sorang dari guru penyelaras di sekolah.. i'm interested to know about it (rajin)
hehe.. so Jumaat 15 Aug kami gerak ke Pahang dengan bas, seramai 20 guru n kakitangan
Kementerian Kesihatan dari Perlis.. bertolak around 730am..
hehe plan asal 7am dah nak gerak tapi menunggu kan orang (termasuk ler saya)
terlewat sikit...



yours truly.. susunan gambar mmg tak ikut tentatif yer.. sebab kat sana mendengar pembentangan 
jer.. adoiiii ngantuk tok sah cerita... kira tahap bosannya sampai nak main game or even fb
n selfie pun bosan.. hahaha.. teruk sungguh..
tapi mmg banyak input laa yang dapat diperoleh dari those sharing..





antara bahan2 pameran dari sekolah di negeri Pahang..
ada juga booth untuk pertandingan inovasi dan bahan bantu mengajar..
tahun nih Perlis tak masuk mana2 so kami datang as peserta menonton jer


nih sudut untuk pertandingan.. memandangkan pertandingan nih di nilai malam 16 hb 
so awal tuh mmg setakat poster jerlaaa yang ada..
on the 17th barulaaa kami dapat tengok apa yang dipamerkan (bahan2)
tapi ada sesetengah negeri dah cabut n simpan...




Majlis perasmian penutupan simposium oleh Menteri yang mewakili Menteri Kesihatan
lepas tuh ada sambutan Bulan Kemerdekaan sikit..




Doktor Muda dari Pahang..
dorang ada yang datang untuk jaga booth and also buat persembahan..





Last day so mmg bergambar sepuas hati... alkisah team Perlis punya gambar official untuk
risalah yang diedarkan pada hari penutup takdak....
semua tak puas hati.. marah kot.. yerlah kan dah laaa datang dari jauh alih2 takder satu pun
gambar team Perlis.. sedih... tapi apa leh buat.. sudahnya.. kami ngamuk kat liaison officer
and buli dia suh amik gambar team kami puas2.. hahaha... tah apa2 kan...

but it was fun.. and also a tiring trip..
imagine 13 hours dalam bus masa pergi and 12 hours masa balik...
huhu...

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…