Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2014

Mama sayang kakak2 jugak...

Holla got this from my girls.. huhu terharu kot sebabnya earlier i actually scolded them for something..
eh bukan pukul eh.. just marah2 bagi peringatan dan sebagainya..



feels like crying masa tengok nih atas katil.. thanks alot darling..

i just feel touched... 

i'm a mother to my kids and a daughter to my mom..

Langkawi...

Hmm this is my new skincare products.. seriously rasa cam pernah baca ada orang buat review pasal nih and then bila ingat2 balik dah beberapa bulan x der skincare product and wallah.. tertiba jer masa kat Langkawi jalan2 masuk Watson and terbeli nih.. (haha terbeli tuh)
this was like a self reward to myself sebab cam dah lama sangat tak beli something for myself.. remember self reward is important in order to make sure that u're feeling good about urself (haaa nih aku sendiri yang kata)

Ke Langkawi kalinih untuk Mesy S/U PBS.. yeah its been a while tidak ke Langkawi.. and its been so long kita buat meeting tentang PBS.. its about time kot kan.. hehe.. Alhamdulillah last Friday dengan bantuan sorang member tolong hantarkan ke jeti.. the twin ada latihan kalam jamaie so am not so worried about them.. in good care of their ustazah.. Afi n Aisyah pulak duduk dengan my inlaw.. 


Naik feri kul 430.. alkisah ramai jugak yang gerak time tuh.. hehe.. so takder lah risau sangat sorang2 ke…

No. Its not Christmas....

Rentetan cerita birthday dorang.. kan abahnya baru balik dari Shah Alam.. so hari Isnin barulaa dorang dpt  dorang punya birthday gift..
hmm tapi kalau setakat bagi dorang berdua mau si adik2 tu menjeling jer tengok so kekdahnya terpaksa laaa mama n abahnya keluar gi beli hadiah utk semua.. termasuk si Aisyah...


 hadiah the twin mama balut dalam kereta jer... tapi yang Afi punya balut di kedai.. boleh laaa asalkan dorang happy.. kang kalau tak di bagi tarik muka pulak.. budak2 kan... kita dulu pun gitu jugak...

tengok tuh si adik memantau abangnya buka hadiah.. bukan main tekun lagi.. hehe..

Baju pinjam...

holla.. just nak post something weeks ago.. haaa dah history pun nak masuk jugak.. nak buat camner now mmg tadak sgt storynya.. so ceritalah apa yang ada kan..
alkisah nih masa balik cuti sekolah haritu.. ada wedding di beberapa tempat..  so memandangkan balik kulim tanpa baju kurung.. meminjam laa kan.. apa lagi..

baju mama.. hehe lucky for me we're the same size.. i mean not really same tapi baju mama mmg boleh pakai.. sebab size mama besar sikit jer jer iena.. hehe.. i kinda like this one.. dah few time jugak pakai.. tapi mmg besar skit laaa kainnya.. kena pin  baru selesa pakai..


adoiii this girl... sayang sangat..  dlm kereta cuma ada Aisyah n Afi jer..  sebab kakaknya naik kereta dengan tok wan dorang.. hehe..  so mmg puas laa melasak..

 geram..

 first wedding dekat Perak.. mmg semua follow our car sebab yg lain2 tak tahu jalan.. our GPS pun dah hidup segan mati tak mau.. so berharap pada Waze guna hp Hn.. mujur sampai...


 balik dari kenduri baru si kecik nih tido..


Adriana n Annisa

Happy Birthday sweet heart..

more updates later...
So now will update on what we did today

Keluar lepas Asar... Bagi bebudak kecik tido dulu sbb sat lagi nak pergi main2.. Lepas jer solat bangunkan dorang, mandi then terus gerak sbb kalau lewat nnti x sempat nak main..

Member suggest bwk dorang g Masjid Terapung kat Kuala Perlis.. Then i realized situ mmg ada pground so elok sgtlaa kan.. Bagi dorang main puas2 them solat Maghrib kat situ sblm gerak balik Arau


Puaslaaa tgk dorang main.. Once a while kena jugak bwk g playground.. Xleh asik dlm rumah jer.. Dorang tahu jemu.. So i guess I'm doing the right thing... 

Afi yg paling seronok kot... Dengar suara dia jer kat situ.. Seriously suara dia paling kuat.. Hahaha excited sgt.. Main kejar2 dgn kakak Yana dia.. Annisa most of the time dgn Aisyah n me.. Aisyah plak nak main dekat 1 place jer.. Xnak g tmpt lain..

Da puas main (guna kuasa veto jer ajak dorg) naik menara tinjau.. Sblm nih x pernah pun naik.. Seronok dpt tgk suasana nih... Ing…

Urusan passport...

okay nih cerita last Sunday..
hehe..

Hn tak cuti sama macam kitaorg cuti sekolah.. so on Sunday dia dah kena balik Arau..
me n the kids stay bercuti dengan mama n abah di kampung..
hehe..

on Sunday, me, my mom n my bro plus Aisyah went to Sg Petani..
nak settlekan urusan passport..
yeah we're going somewhere in December..
in shaa Allah..


dah kata kena pakai tudung gelap so pakai tudung hitam jer la senang kan..
hehe...
muka perasan comey..



serious kot penat menunggu kan nak buat passport nih..
huhu tapi apa boleh buat..
so sabarjerlaaa... mujur jgk Aisyah x meragam ke apa...
main jer dia... kejap dengan hphone. kejap jalan sana sini..



everything was ok cuma satu ja ralatnya..
masa amik no..

rasanya orang yang jaga kaunter tuh main tekan siap2 jer nombor nih..
then bagi ikut dan dia jer..
sebab apa tau..
me n my bro dapat no dekat2 .. tapi my mom dpt no 100++ selepas kitaorg...
apakah??

memula ingat mmg no mama gitu sebab mama nak renew passport yang dah expired..
tapi we're w…