Skip to main content

Langkawi...


Hmm this is my new skincare products.. seriously rasa cam pernah baca ada orang buat review pasal nih and then bila ingat2 balik dah beberapa bulan x der skincare product and wallah.. tertiba jer masa kat Langkawi jalan2 masuk Watson and terbeli nih.. (haha terbeli tuh)

this was like a self reward to myself sebab cam dah lama sangat tak beli something for myself.. remember self reward is important in order to make sure that u're feeling good about urself (haaa nih aku sendiri yang kata)


Ke Langkawi kalinih untuk Mesy S/U PBS.. yeah its been a while tidak ke Langkawi.. and its been so long kita buat meeting tentang PBS.. its about time kot kan.. hehe.. Alhamdulillah last Friday dengan bantuan sorang member tolong hantarkan ke jeti.. the twin ada latihan kalam jamaie so am not so worried about them.. in good care of their ustazah.. Afi n Aisyah pulak duduk dengan my inlaw.. 



Naik feri kul 430.. alkisah ramai jugak yang gerak time tuh.. hehe.. so takder lah risau sangat sorang2 ker kat jeti pastu nak gerak ke hotel.. lucky for me sebab jumpa my friend masa jaga UPSR haritu so she offered me to go with her to the hotel.. dia bawak family dia.. thanks dear..

sampai hotel dah dekat kul 7.. solat Asar belum lagi.. feri gerak lambat sebab nak tunggu penuh.. ada ka patut.. huhu.. mujur sempat solat asar, then lepas maghrib baru turun dinner.. 

i got a room of 3 single bed all for myself.. haha.. cuak weii... tapi lepas taklimat malam tuh ada roomate.. hehe akak sorg nih roomate dia pun bawak family so dorang booked hotel lain.. so dia pun duduk sorang.. so i offered her my room sebab lebih luas.. yeay ada roomate..
 





nih kejadian hari sabtu.. kami dapat free time petang tuh.. semua pakat seronok laa sebab dapat free time means dpt laaa shopping sikit.. tapi nak dijadikan cerita.. hari sabtu tuh the whole day jalan di Kuah di tutup sebab ada event Ironman.. 

teksi mmg taknak masuk Kuah langsung sebab jammed.. imagine dari hotel Langkasuka to Pekan Kuah amik masa 2 jam.. walhal kalau ikut selalunya tak sampai pun 20 minit.. kesian tengok akak2 yang semangat nak shopping tapi sudahnya tak dapat ke mana2 sebab teksi mmg xnak pergi langsung ke pekan.. tapi mujur jugak hotel Langkasuka nih ada shopping complex dia sendiri.. ada chocs fair, sales and everything... siap ada weekend sale... 




 

mmg x plan for shopping cuma beli chocs for the kids and friend and family jer.. Alhamdulillah settled semua in one day... malam sambung lagi taklimat sikit.. semua pakat penat so after 10.30pm naik bilik, solat then watched tv and sedar2 dah pagi... hahaha.. mujur tak ikut ada group yang nak jalan ke pekan Kuah tuh.. kalau tak mau pengsan..



hari last which is today..
hehe case malas nak turun bfast awal sebab tahu dah mesti ramai.. so lepak dalam bilik..
 kul 1130 lunch then terus naik bas gi jeti.. feri kul 1 lebih gerak then around 345pm dah sampai Arau...




mmg letih tapi apa boleh buat esok sekolah.. td mmg sampai2 umah basuh segala baju me n the twins then solat then terus pengsan...

 called baby sitter Aisyah but she's still at KL.. jadinya decided to leave both my kids kat inlaw lagi.. i know maybe some will say i'm selfish sebab dah balik tapi still tinggal kids dekat inlaw tapi trust me i'm not that cruel.. kalau dorang kat umah tomorrow i need to take Aisyah to school lagi.. and believe me its not easy.. i have lots of work (arghhh selfishnya...)

writing this makes me feel i'm bad enough..













Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…