Skip to main content

Langkawi...


Hmm this is my new skincare products.. seriously rasa cam pernah baca ada orang buat review pasal nih and then bila ingat2 balik dah beberapa bulan x der skincare product and wallah.. tertiba jer masa kat Langkawi jalan2 masuk Watson and terbeli nih.. (haha terbeli tuh)

this was like a self reward to myself sebab cam dah lama sangat tak beli something for myself.. remember self reward is important in order to make sure that u're feeling good about urself (haaa nih aku sendiri yang kata)


Ke Langkawi kalinih untuk Mesy S/U PBS.. yeah its been a while tidak ke Langkawi.. and its been so long kita buat meeting tentang PBS.. its about time kot kan.. hehe.. Alhamdulillah last Friday dengan bantuan sorang member tolong hantarkan ke jeti.. the twin ada latihan kalam jamaie so am not so worried about them.. in good care of their ustazah.. Afi n Aisyah pulak duduk dengan my inlaw.. 



Naik feri kul 430.. alkisah ramai jugak yang gerak time tuh.. hehe.. so takder lah risau sangat sorang2 ker kat jeti pastu nak gerak ke hotel.. lucky for me sebab jumpa my friend masa jaga UPSR haritu so she offered me to go with her to the hotel.. dia bawak family dia.. thanks dear..

sampai hotel dah dekat kul 7.. solat Asar belum lagi.. feri gerak lambat sebab nak tunggu penuh.. ada ka patut.. huhu.. mujur sempat solat asar, then lepas maghrib baru turun dinner.. 

i got a room of 3 single bed all for myself.. haha.. cuak weii... tapi lepas taklimat malam tuh ada roomate.. hehe akak sorg nih roomate dia pun bawak family so dorang booked hotel lain.. so dia pun duduk sorang.. so i offered her my room sebab lebih luas.. yeay ada roomate..
 





nih kejadian hari sabtu.. kami dapat free time petang tuh.. semua pakat seronok laa sebab dapat free time means dpt laaa shopping sikit.. tapi nak dijadikan cerita.. hari sabtu tuh the whole day jalan di Kuah di tutup sebab ada event Ironman.. 

teksi mmg taknak masuk Kuah langsung sebab jammed.. imagine dari hotel Langkasuka to Pekan Kuah amik masa 2 jam.. walhal kalau ikut selalunya tak sampai pun 20 minit.. kesian tengok akak2 yang semangat nak shopping tapi sudahnya tak dapat ke mana2 sebab teksi mmg xnak pergi langsung ke pekan.. tapi mujur jugak hotel Langkasuka nih ada shopping complex dia sendiri.. ada chocs fair, sales and everything... siap ada weekend sale... 




 

mmg x plan for shopping cuma beli chocs for the kids and friend and family jer.. Alhamdulillah settled semua in one day... malam sambung lagi taklimat sikit.. semua pakat penat so after 10.30pm naik bilik, solat then watched tv and sedar2 dah pagi... hahaha.. mujur tak ikut ada group yang nak jalan ke pekan Kuah tuh.. kalau tak mau pengsan..



hari last which is today..
hehe case malas nak turun bfast awal sebab tahu dah mesti ramai.. so lepak dalam bilik..
 kul 1130 lunch then terus naik bas gi jeti.. feri kul 1 lebih gerak then around 345pm dah sampai Arau...




mmg letih tapi apa boleh buat esok sekolah.. td mmg sampai2 umah basuh segala baju me n the twins then solat then terus pengsan...

 called baby sitter Aisyah but she's still at KL.. jadinya decided to leave both my kids kat inlaw lagi.. i know maybe some will say i'm selfish sebab dah balik tapi still tinggal kids dekat inlaw tapi trust me i'm not that cruel.. kalau dorang kat umah tomorrow i need to take Aisyah to school lagi.. and believe me its not easy.. i have lots of work (arghhh selfishnya...)

writing this makes me feel i'm bad enough..













Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata