September 18, 2014

Urusan passport...



okay nih cerita last Sunday..
hehe..

Hn tak cuti sama macam kitaorg cuti sekolah.. so on Sunday dia dah kena balik Arau..
me n the kids stay bercuti dengan mama n abah di kampung..
hehe..

on Sunday, me, my mom n my bro plus Aisyah went to Sg Petani..
nak settlekan urusan passport..
yeah we're going somewhere in December..
in shaa Allah..


dah kata kena pakai tudung gelap so pakai tudung hitam jer la senang kan..
hehe...
muka perasan comey..



serious kot penat menunggu kan nak buat passport nih..
huhu tapi apa boleh buat..
so sabarjerlaaa... mujur jgk Aisyah x meragam ke apa...
main jer dia... kejap dengan hphone. kejap jalan sana sini..



everything was ok cuma satu ja ralatnya..
masa amik no..

rasanya orang yang jaga kaunter tuh main tekan siap2 jer nombor nih..
then bagi ikut dan dia jer..
sebab apa tau..
me n my bro dapat no dekat2 .. tapi my mom dpt no 100++ selepas kitaorg...
apakah??

memula ingat mmg no mama gitu sebab mama nak renew passport yang dah expired..
tapi we're waiting for the number mcm bila nih...
sususan no ikut turutan yang betul.. takkan kot kan..

sudahnya bila check tengok dekat kertas tuh..
rupanya no yang me n my bro dpt tuh pukul 9++ am punya...
meanwhile my mom punya no pukul 11 lebih..
huhu... sian kan..
walhal kitaorg sampai tuh dah mmg kul 11..
maksudnya kami dapat no ntah sesapa yang kul 9 tadi..

erksss...
feeling guilty pulak waktu tuh.. tapi we're waiting for mom's turn smpi dekat kul 3 kot..


masa nih dah dekat kul 3.. masih menunggu giliran my mom..
Aisyah dah jemu sampai main kat lantai dah...


mmg sabar jerlah menantikan urusan passport nih..
huhu...
alhamdullillah everything settle at 445pm... mama punya passport pun siap...
and while waiting tuh kitaorg gi makan dekat kedai nasi kandar sebelah tuh.. huhu
mencabar sebab waktu nih Aisyah dah start buat perangai..
yolaaaahhhh bersabar menanti dari kul 11 sampai 4 ptg si kecik nih....

sudahnya tido jugak dia..


phew....


No comments:

Post a Comment

Ads