Skip to main content

Urusan passport...



okay nih cerita last Sunday..
hehe..

Hn tak cuti sama macam kitaorg cuti sekolah.. so on Sunday dia dah kena balik Arau..
me n the kids stay bercuti dengan mama n abah di kampung..
hehe..

on Sunday, me, my mom n my bro plus Aisyah went to Sg Petani..
nak settlekan urusan passport..
yeah we're going somewhere in December..
in shaa Allah..


dah kata kena pakai tudung gelap so pakai tudung hitam jer la senang kan..
hehe...
muka perasan comey..



serious kot penat menunggu kan nak buat passport nih..
huhu tapi apa boleh buat..
so sabarjerlaaa... mujur jgk Aisyah x meragam ke apa...
main jer dia... kejap dengan hphone. kejap jalan sana sini..



everything was ok cuma satu ja ralatnya..
masa amik no..

rasanya orang yang jaga kaunter tuh main tekan siap2 jer nombor nih..
then bagi ikut dan dia jer..
sebab apa tau..
me n my bro dapat no dekat2 .. tapi my mom dpt no 100++ selepas kitaorg...
apakah??

memula ingat mmg no mama gitu sebab mama nak renew passport yang dah expired..
tapi we're waiting for the number mcm bila nih...
sususan no ikut turutan yang betul.. takkan kot kan..

sudahnya bila check tengok dekat kertas tuh..
rupanya no yang me n my bro dpt tuh pukul 9++ am punya...
meanwhile my mom punya no pukul 11 lebih..
huhu... sian kan..
walhal kitaorg sampai tuh dah mmg kul 11..
maksudnya kami dapat no ntah sesapa yang kul 9 tadi..

erksss...
feeling guilty pulak waktu tuh.. tapi we're waiting for mom's turn smpi dekat kul 3 kot..


masa nih dah dekat kul 3.. masih menunggu giliran my mom..
Aisyah dah jemu sampai main kat lantai dah...


mmg sabar jerlah menantikan urusan passport nih..
huhu...
alhamdullillah everything settle at 445pm... mama punya passport pun siap...
and while waiting tuh kitaorg gi makan dekat kedai nasi kandar sebelah tuh.. huhu
mencabar sebab waktu nih Aisyah dah start buat perangai..
yolaaaahhhh bersabar menanti dari kul 11 sampai 4 ptg si kecik nih....

sudahnya tido jugak dia..


phew....


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…