Skip to main content

Urusan passport...



okay nih cerita last Sunday..
hehe..

Hn tak cuti sama macam kitaorg cuti sekolah.. so on Sunday dia dah kena balik Arau..
me n the kids stay bercuti dengan mama n abah di kampung..
hehe..

on Sunday, me, my mom n my bro plus Aisyah went to Sg Petani..
nak settlekan urusan passport..
yeah we're going somewhere in December..
in shaa Allah..


dah kata kena pakai tudung gelap so pakai tudung hitam jer la senang kan..
hehe...
muka perasan comey..



serious kot penat menunggu kan nak buat passport nih..
huhu tapi apa boleh buat..
so sabarjerlaaa... mujur jgk Aisyah x meragam ke apa...
main jer dia... kejap dengan hphone. kejap jalan sana sini..



everything was ok cuma satu ja ralatnya..
masa amik no..

rasanya orang yang jaga kaunter tuh main tekan siap2 jer nombor nih..
then bagi ikut dan dia jer..
sebab apa tau..
me n my bro dapat no dekat2 .. tapi my mom dpt no 100++ selepas kitaorg...
apakah??

memula ingat mmg no mama gitu sebab mama nak renew passport yang dah expired..
tapi we're waiting for the number mcm bila nih...
sususan no ikut turutan yang betul.. takkan kot kan..

sudahnya bila check tengok dekat kertas tuh..
rupanya no yang me n my bro dpt tuh pukul 9++ am punya...
meanwhile my mom punya no pukul 11 lebih..
huhu... sian kan..
walhal kitaorg sampai tuh dah mmg kul 11..
maksudnya kami dapat no ntah sesapa yang kul 9 tadi..

erksss...
feeling guilty pulak waktu tuh.. tapi we're waiting for mom's turn smpi dekat kul 3 kot..


masa nih dah dekat kul 3.. masih menunggu giliran my mom..
Aisyah dah jemu sampai main kat lantai dah...


mmg sabar jerlah menantikan urusan passport nih..
huhu...
alhamdullillah everything settle at 445pm... mama punya passport pun siap...
and while waiting tuh kitaorg gi makan dekat kedai nasi kandar sebelah tuh.. huhu
mencabar sebab waktu nih Aisyah dah start buat perangai..
yolaaaahhhh bersabar menanti dari kul 11 sampai 4 ptg si kecik nih....

sudahnya tido jugak dia..


phew....


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…