Skip to main content

Kalam Jamaie 2014



i forgot to story about our trip to Lumut, Perak..
hehe.. our school once again were selected to represent Perlis for Kalam Jamaie, Peringkat Kebangsaan (national level laaa kot kan).. 

last year we when to Terengganu and this year its Perak turn to host the event..
alhamdulillah even though we didn't manage to get the top 3 place but it was a good exposure for the kids..
this is the 2nd year for my girls.. 
mudah2an they got some benefits from it.



start our journey from school at 9am and rested to had breakfast at RnR Gurun..


 arrived safely at around 4 pm and got check in at the Best Western Hotel..
nice.. everything is there.. 
later that night we had our rehearsal session.. huhu our state got the perform first..
well... being the first to perform means that we had the advantages and also the disadvantages..
but nonetheless, the kids had done their best..


helped out with getting the girls ready for the event..
phew.... 
you see when u're the first group to be on stage means that you need to start really early..
the event starts at 8am.. breakfast served at 7am and we need to get 25 pupils ready on time..
just imagine... 



the big day.. and this is our seating... 

later that evening.. after Majlis Tadarus al-Quran (in the same hall) we went to visit some 
interesting places in Lumut.. huhu..
i'm not that well that day.. been having headache since early that morning..
manage to stay in the hall until 10 or 11 am and then off to the room 
and get some sleep..

 
didn't take my lunch tho.. because of the headache (blame the PMS)
but then at about 3 or 4pm managed to get myself ready for the evening walk..
i missed the tadarus event.. but i'm not the only one.. hehe..


 

we went to the visit KD Rahmat.. some shops and then back to the hotel for our dinner..
(x byk tempat boleh pergi pun sebab hujan renyai2)


Jamuan Makan Malam Negeri..
was held at the same hall.. huhu.. all event at the same hall.. the theme was Batik.. 
so everybody got all dressed up for the dinner.. hahaha... 
 


the last day..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…