Skip to main content

Our Eidul Adha


Holla semua... sorry for being silence.. hehe super duper busy i guess.. works, kids, more works and life but its weird not posting something here.. so here goes my Aidiladha story... Yeah its been like a week or 2 already 

our first Eidul Adha was with my inlaws.. Hn decided to have Aisyah's aqiqah here (yeah after 2 years) so as usual after the solat.. changed our cloth and wallah the qurban n aqiqah began.. the kids got the chance to watch how it happen but not the whole process because its raining cats dogs.. huhu the whole morning was a rainy one and then its stopped in the afternoon but then it continued until night...


no pictures for our eid this year.. every body was busy.. hehe.. later that night we headed back my mom's at Kepala Batas.. everybody was there.. we reached mom's place at 1130 something.. everybody was asleep except for my brothers.. lucky for us because we didnt have the keys to the house...


2nd day of eid..
dad organized 'kenduri masuk rumah'.. so we have our qurban at the back of the house.. the kids are excited to watch from my bedroom's window.. while us ladies were busy in the kitchen preparing the menu.. just a simple one... soup, air asam, ulam2 and daging masak kicap.. owh not to forget kerabu perut.. hehe.. just look the those chillies.. they're freshly picked from my uncle's garden.. next to our house (mom's house) 


around 11am we have the marbahan team in the house. reciting surah Yassin, marbahan etc.. the ladies in the house.. alhamdulillah everything went well as planned..


cant remember what time i had my lunch but it was late.. simply because i dont feel like eating plus i have a lot of beef already (not really but i just dont feel like eating) so i'm not taking rice just the lauk pauk..yeah that was my plate.. full with only lauk2.. i love the air asam.. huhu.. and owh the kenduri went well until late that evening.. alhamdulillah lauk2 semua habis... and we have saved some of it for dinner..


lastly this is us.. the iron ladies fo the day.. hehe.. my cousins, my aunts, my family.. i love being with them.. i had to take this because am feeling that its been a while not having all us ladies in one picture.. its not easy to have everyone here in the same day.. syukur alhamdulillah for your blessing and giving us the chances to be together again..


so thats it.. hehe..
owh i'm trying to use English now.. yeah i know i'm not that good with words but at least i'm trying.. no specific reason just tyring....


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…