Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

family time...

hai asslamualaikum.. dah lama x menulis dalam nih.. bukannya xdak benda nak cerita tapi terkadang, bila dah mula sibuk dengan kerja2 lain.. blog dah lupa nk update.. walhal bukannya susah mana pun..
so aktiviti sepanjang cuti sekolah..

opsss yang nih sebelum sekolah berakhir, majlis graduasi Prasekolah Negeri Perlis.. Alhamdulillah..
 turut terlibat dalam persembahan Choral Speaking.. hehe.. bertabur laa abg Afi tapi good job.. sebab berani naik stage buat persembahan..


yang nih Hari Anugerah peringkat sekolah pulak.. syukur alhamdulillah bulan November nih banyak berita gembira.. terutama sekali kejayaan my princess dapat 5A dalam UPSR dorang. syukur sangat2.. dalam hati ni Allah saja yang tahu debarannya masa tunggu result keluar syukurlah.. dan lepas nih mudah2an terus cemerlang dunia dan akhirat..


jamuan akhir tahun guru, tadak tema apa2 tapi ramai yang ber jubah n dress malam tuh best dengan kawan2... dah macam satu keluarga..

 lepas tuh bawa anak2 tahun 6 pusing Perlis.. hehe s…

tuan tanah sibuk..

wow..... hampir sebulan tak update blog.... apakah....

2 weeks punya cerita

Last week bantu geng Fasilinus utk kursus pemulihan BI Tahun 4...  Alhamdulillah semua berjalan lancar, despite me not being prepared for anything tp okay laaa... Hehe sebab x kena present apa2 cuma help out level 2 teachers to understand LINUS tuh benda apa...


And this week, helped Mr Faizal the fasilinus utk zon Selatan pulak. But this time i presented a few slot. Hehe, wpun x terlibat secara langsung masa proses penataran kursus nih tp my part just to share apa yg berlaku di level 1 and adapt it supaya sesuai utk year 4 nnti..

Oklaaa... Utk zon selatan lebih byk knowledge yg kami dpt sebab masa nih pegawai SISC pun join, pastu cikgu2 nya pun byk ilmu yg dorang kongsi. So instead of one way its a two way sharing session... Alhamdulillah, semoga ilmu yg diperoleh akan dimanfaatkan..

Nak buat camner, kita suka selpi.... Heheh ampun....

Sepang MotorGP : Adrenalin Rush

thanks for the first experience.. tak pernah terlintas pun nak tgk MotorGP nih.. tapi tahun ni Hn bawak p tengok dengan adik...



p dengan tak tau mana2 pasal MotorGP so tercengang2 la jugak

follow jer Hn keluar masuk kedai yang ada kat situ. then we shopped at Petronas punya booth (support Petronas weiiiiii)

tengok2 motor KTM.. 

punya laaa x amik tau so jadual pun tak tau.. dah duduk masa tuh around 10..  nmpklaaa motor2 nh dok race kan... ingatkan dah mula..
pastu baru Hn whatsapp jadual... mak ai... kul 12 baru start... masa nih baru dok tengah warm up... apakah....
tunggu jugak laa sebab nak amik seat yang best.. kalau naik lambat alkisah berdiri laaa...

mai nak tengok sapa pun tak tau.. tapi ramai dok nampak fan Rossi laaa.. Hn dok sebut pasal Marc...  so takperlah iena tak kisah pun mana2 janji dapat rasai adrenalin rush tuh...
bingit toksah cerita laaa kan...


beli ear plug tuh tapi heh toksah laaa dok nak suruh belai2 tudung nak masukkan ear plug tuh... sudahnya sarung headphone…

One last time...

Had our last lunch together on Monday...  Yeah, my mentor is leaving us for her new job in Osaka... 
Had a new drink, Red Velvet something and a burger...  these two were my friends and yeah mine was the last picture..



And the girls had lasagna and spaghetti bolognaise... They only like that and eat that...  X suka try benda baru...

And then... Pictures time..

We're definitely going to miss her alot.. She helped alot.  In many ways, its hard to say goodbye but life goes on... 
Been busy with work. As usual bila nak hujung tahun kerja datang bertimpa2.. Mcm dah x cukup hari...
Minggu nih dah selesai saringan 2 bertulis... Ntahlaaa.. Next week minggu untuk key in semua data... And next week jugak, 2 hari kena attend kursus lanjutan Phonics... 
Hmm...

Day 2 Rombongan Melaka-KL

Day 2... Settled kemas semua then keluar breakfast kat kedai depan homestay tuh... 




Aktiviti utk Day 2, melawat Kota A Famosa, jalan2 sekitar tapak tinggalan sejarah nih and shopping di arked, berhadapan Muzium Samudera..



Dah berapa kali smp Melaka tp x pernah naik atas nih... Ada chapel and budak byk jugak laaa bertanya ttg tmpt nih... Huhu cikgu dah laa x minat sejarah so mana yg mampu jerlaa... Ada amik group pic tp dlm dslr...



Habis tgk2 then g shopping, order lunch utk budak siap2 pastu gerak ke Stesen LRT Bukit Jalil. 

Destinasi Stesen Bandaraya... Bwk budak g rasai kemeriahan Sogo n Jalan TAR... Ada mcm2 reaksi budak2 dlm tren nih... Yg boys ada yg senyap sunyi maybe sbb x biasa naik pastu rasa cemas kot... Tp Alhamdulillah nothing happen... 

Tq to officer kat Stesen tuh yg bantu n bg penerangan kat budak2...

Dah settled shopping and window shopping di Sogo balik semula ke Bukit Jalil n driver bas yg baik hati bwk kami ker i-City Shah Alam... Xder dlm plan pun.. Tp dah dia nak…