Skip to main content

Dhaka 1



19/12 - start our journey to KL.. Me, my dad, mom n lil bro. Just the four of us. 
Reached KL Sentral and dad sent his car to his house before meeting us back here. 
Took the KLIA Transit and we stayed at the Concorde Inn.



Our flight was at 715am 20th Dec (lbh kurang laa, x ingat dah) so we checked out from the inn at 530am.. Owh we managed to do some shopping at KLIA2 the night before..


Hehe. So when we reached KLIA there was a longgggg que for BIMAN counter..


yeah that's my bro.. well he's the project manager for this trip.. (not the one in red shirt)
he arranged and settled everything for us..
thanks alot.. next trip?? 


We're the last to arrive (there are 13 of us all together for this special trip) so mom n dad went to look for the rest of the group member and we managed to check in all the luggage and went in. 
Perform our Subuh and quickly make our move but then we found out that our flight was delayed... 


Duhhh all the running..


Yeay.. My fav. Feeling so sleepy but its hard to sleep.. Hehe... i have few more pics of the clouds
but naaaa am not going to post it here.. (surely u have seen so many clouds before right)


And wallah... Finally arrived at our destination.. 

 waiting for our luggage and seriously we thought like we're in a store selling comforters...
like each passengers will definitely have at least 2/3 of these with them..
am guessing its a gift for their family here in Bangladesh but my brother told me he saw
other things wrapped inside the comforters.. 

so some crazy thoughts was maybe they don't bring any bags
with them instead wrapped everything inside the comforters.. haha just a thought.


we're here at Hazrat Shahjalal International Airport.. Group picture people.. 
owh i forgot we have someone here with us who helped us during our check out.. Thanks alot sir..

Then straight away to our 


Thanks to Afnan, Miema, Nawra, Taufiq and all for the special arrangement.. 
They helped us alot with the itinerary and lots more.. 



Shared the room with mom n dad... 
The weather was quite cold when we arrived and lucky for us 
because its not that cold as what my sis told us before...

Day 1 continued with Holud Night later that evening.


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…