Skip to main content

Langkawi 12/2014


Right after i got back from Dhaka, Hn decided to take MIL and SIL to Langkawi. Yeah, we should because we left the kids with them for quite a while during our trip abroad.... So on the 26-27 or was it 27-28/12 all 8 of us went to Langkawi eventhough there are rumors saying that its not really safe to go to Langkawi at that time. But Alhamdulillah...



This was Aisyah first boat ride... Alhamdulillah everything went well... I was worried that she's gonna be afraid of it just like when we went to Sabah but naaa.... She's a big girl now...

Hn promised that he will take them to the beach so yeah... The kids and SIL had fun at the beach. Not me and MIL... I had headache the first day and dont feel like going anywhere. I didnt go to beach on the first day... Slept in the room and only went out at night...



Went shopping at HIG mall and then had our dinner... Then off to bed.

The next day, the kids and SIL went to Underwater World while me n Hn went to buy our tickets back to Perlis. MIL was not feeling well so she decided to rest .. Then we went shopping at Langkasuka... 



(Hahaha mcm xdak tempat nak shopping kan) but we did shopped alot.. I got myself 3 pairs of shoes.... Bought some clothes for the kids too...

On the second i went to the beach... I love watching the sunset....

Haf our dinner at the Baron... Good food. Back to our motel and rest. The next day we went back to Perlis... Huhu such a tiring week for me...

Owh btw i haven't completed my travelogue on Dhaka... 1 more episode.... Hahahaha





Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…