Skip to main content

at mom's and some weddings...


Wednesday everning, packed out bags and drove back to my Mom's... It was unplanned because previously Hn told me he had his rugby training.. Nvmd that because i had already told mom that we're not going to be there this time around...

But suddenly it happened so we went out around 6pm and arrived after Maghrib but straight away to Bertam for dinner and take away some for mama n lil bro...

  

She insisted to wear a hijab and she wanted to wear this.. Its quite big for her... Arrived at mom's and chatted a bit and later off to bed because everybody was tired
Next morning we went out to the market. Bought some fish, veggies and tapau'ed breakfast... Me n mom planned to cook for lunch but we forgot that we hv kenduri arwah to attend so yeah.. 


Off to the kenduri in this and nothing happen the rest of the day...

Friday...Made serawa pisang with sago.. Yummy... When i'm at mom's i ate a lot... Its like everytime i entered the kitchen i'll end up eating something... Huhu..its true what people say 'mom's cook will always be the best'.. And i realized that mom will try to cook something even though she's not that well when her kids are at home... yeah true love, mom's love...



Saturday morning at around 10am... We packed our things and ready to go back to Perlis.. We had to go back early because we have 4 weddings to attend...Am wearing the same jubah/dress that i bought in Arau and it is so comfortable... I love everything about it... Maybe i should get more of this in different color.. Hmm let see.. next month budget perhaps...




This time i matches it with Aisyah fav #aidijuma.. Hehe.. Yeah she asked me 'mama pakai tudung syah?' And gave me that look 'tak puas hati'... Never mind she got to wear mine, because she wanted to wear hijab.. Ok fine baby... I styled her hijab and wallah, she looked adorable in it...


First wedding was in Pokok Sena... That is the babysitter's daughter.. She's like a big sister to Aisyah... Alhamdulillah i hv a great and such a loving family who took care of Aisyah... When we arrived, the first thing she looked for was the family members; her Mak Na, Kak Wa and Abg Long... 


After the first wedding, we went back home.  Get refreshed and later out again for the next wedding... 
Its not easy seeing them like this because most of the time they will fight like cats and dogs...  Huhu... 


We did attend all 3 wedding but only for Hn n Adriana...  After the 2nd wedding Afi fall asleep and after the 3rd one Its Aisyah's turn to sleep...  Pics above was taken while we're waiting for Hn n the twin 
and yeah u can see Afi sleeping at the back seat...

Thats the story...








Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…