Skip to main content

our first ECC



Assalamualaikum

so yesterday, we had our Perlis English Champs' Camp.. it was organized by the Fasilinus and us as the committee member for our year 3 kids who are still unable to complete K1 and K2.. basically they're are still unable to recognized the letter of the alphabets and also its sound..

it was a 2 day camp and yesterday was the 1st.. we had some opening ceremony by a representative for our YB and bla bla.bla.. we dont really pay attention to the speech because we're here for the kids..



taking pictures with two adorable friends Mrs Jenna and Mrs Fauziah...
both are my mentors in my journey of teaching English


the program started with a phonicrobic.. we use the letter sound song and the alphabets song and moved to the beat.. haha... not really an aerobic but yeah the kids and the teachers do sweat and well prepared to start out next activities... we have about 34 kids from few schools and they were then divided into 4 groups.. 


our objective is for the kids to be able to identify and recognize the letters (not in the alphabetical order) and alhamdulillah i think we've achieved that... below are some of the pics of activities conducted by the teachers.. hehe... yours truly like always (be the penyibuk sepanjang masa) hahaha.. hehe.. i didn't get to set up any station because me n teacher Fauziah were assigned to help all the 4 stations during the 2 days camp..


some board games and block blending activities


letter arranging and segmenting activities


the kids get a lot of stickers for being cooperative and actively involved in every 
activities held in all the stations.. they even got others extra rewards.. well we're not giving
them 'rasuah' to participate.. we just want them to be happy and at the same time enjoy
their time there and learn something...


next camp will be tomorrow, with different kids and hopefully we're going to have more fun... huhu am going to leave the kids (my pupils) again.. waaaa not good eh but yeah i know they'll do fine with other teachers replacing me...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…