March 02, 2015

#mineralcoffee my fav drink..



Holla... Nak share pasal my fav drink.. before this iena suka sangat all the 3 in 1 instant coffee.. everyday mmg akan minum at least 2 times a day.. yerp bila cakap pasal instant coffee kita pun tahu kandungan gula n all the 'not so good things' yang ada dalam tuh kan.. so since da try #mineralcoffee mmg dapat rasa the different... alhamdulillah yang ini kurang kandungan gula or some may say tiada kandungan gula.. plus bila ada garam buluh dalam minuman nih so ada laaa extra kick pada formulanya.. as semua pun tahu garam buluh nih byk faedahnya.. its natural.. taknaklaaa tulis byk2 sebab korang semua pun boleh google..  Kat bawah tuh pun iena letak jugak info berkenaan mineral coffee kot2 nak baca...






Mineral Coffee adalah minuman kopi segera keluaran Hai-O Marketing. Diformulasikan dengan adunan biji kopi Robusta dan Garam Buluh untuk menghasilkan minuman kopi yang enak dan kaya dengan garam mineral yang diperlukan tubuh.

Mineral Coffee dipeket kecil agar mudah dibawa kemana-mana
. Setiap kotak berharga RM30
mengandungi 20 peket minuman.

Mineral Coffee semakin dikenali dan diminati di seluruh Malaysia serta luar negara seperti Brunei, Singapura, Thailand, Indonesia termasuklah negara Eropah dan Timur Tengah. Ia bukan sahaja memberi anda kepuasan kopi sebenar malah manfaat kesihatan yang tidak ternilai.

Ramai rakyat Malaysia telah mencuba dan terus meminum Mineral Coffee kerana ia membantu mengurangkan masalah kesihatan yang dihidapi seperti masalah penghadaman, senggugut, gastrik dan sebagainya.

RAMUAN UTAMA

Mineral Coffee menggunakan biji kopi jenis Robusta yang berkualiti tinggi diimport dari Vietnam. Vietnam adalah pengeluar terbesar dunia kopi Robusta dan kedua terbesar selepas Brazil pengeluar kopi dunia. Kopi Robusta adalah diantara beberapa jenis kopi terkenal seperti kopi Arabica dan Liberica. Kopi Robusta lebih diminati kerana aromanya yang lebih harum dan rasanya yang lebih pekat.

Selain itu, kopi Robusta mengandungi sejenis protin dipanggil 'chlorogenic acid' yang bersifat anti-obesiti dan dapat mengurangkan penyerapan gula dalam darah. Kopi Robusta juga mengandungi kandungan kafein yang lebih tinggi berbanding kopi jenis lain, dan sudah pastinya ia akan memberi tenaga dan kecergasan mental yang maksimum untuk memulakan hari anda.

Ramuan kedua yang menjadi rahsia kebaikan Mineral Coffee ini adalah Garam Buluh. Garam Buluh Hai-O yang diimport oleh Syarikat KAEAM Trading dari Korea Selatan sangat popular dengan keaslian dan kandungan khasiat yang tinggi. Garam Buluh ini sebenarnya sudah lama dimakan oleh masyarakat Korea sejak 1300 tahun dahulu sebagai ramuan dalam perubatan purba.

Cara pembuatan Garam Buluh adalah 100% organik dan bebas daripada sebarang bahan kimia dan logam berbahaya. Kini Garam Buluh diadun bersama menghasilkan Mineral Coffee yang penuh kenikmatan dan kemewahan kopi sebenar.

Mineral Coffee mengandungi nutrien yang baik untuk kesihatan

KEBAIKAN

Banyak kajian merumuskan meminum kopi ada kebaikan kesihatan. Diantara kebaikan yang diperhatikan dikalangan peminum kopi berbanding golongan tidak meminum kopi adalah:
  • kurang menghidap penyakit kencing manis (NIDDM), penyakit Parkinson dan nyanyuk
  • kurang kes sesetengah kanser, penyakit aritmia jantung dan stroke.
“There is certainly much more good news than bad news, in terms of coffee and health,” kata Frank Hu, MD, MPH, PhD, seorang profesor nutrisi dan epidemiologi di Harvard School of Public Health.

Selain nikmat dan kemewahan rasa minuman Mineral Coffee, ada banyak khasiat iaitu:
  • memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari
  • menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi
  • mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik
  • membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain
  • membantu mengurangkan sakit senggugut
  • membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema
  • mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
  • membantu mengurangkan masalah sukar tidur
  • membantu anda tidur lena diwaktu malam
  • mengurangkan masalah buasir dan sembelit
  • khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dsb


No comments:

Post a Comment

Ads