Skip to main content

#nothing is impossible if u want to do it...



assalamualaikum.. holla everybody.. semoga semuanya sihat sejahtera lah no.. alhamdulillah masih sihat dan boleh menjalankan setiap tugas yang diamanahkan.. Sabtu dan Ahad baru lepas nih kena kerja jugak.. sebab kena attend kursus pemantapan modul doktor muda (sebenarnya dah pergi last year) tapi takperlah ilmu kan bukan senang nak dapat.. lagipun seriously kelab nih masih baru dan ilmu yang sebegini mmg diperlukan oleh semua guru yang handle kelab.. 

so sabtu pagi (malam tuh tido pun tak berapa nak jerap) siap2 semua terus hantar anak2 p umah mak.. Hn g Kuala Kangsar untuk rugby since Friday morning lagi.. walaupun berat jugak nak tinggal dekat Mak sebab adik2 ipar takdak.. sorang attend kelas sorang lagi kena p kursus kat SP tapi i have no other option.. oklaaa sebab ada kakak2nya untuk tolong tengokkan...

so smp jer di tempat kursus, hehe sebab dah tahun lepas pun pakai sport attire so tahun nih lagi sempoii belasah pakai jeans jer.. haha.. jahat kan.. most of the teachers (ramai yang first time attend) so pakai pakaian formal laaa.. terasa pulak mcm budak jahat... tapi takperlah.. lagipun fasi2 yang datang pun ckp mmg sepatutnya pakai sport attire sebab kita ada praktikal punya slot. tpi sampai sudah xdak pun... hahaha..







dua hari kursus alhamdulillah semua ok.. ilmu yang dapat hopefully dapatlaaa dipraktikkan dan dilaksanakan di sekolah.. sekarang bukan lagi masalah xdak bahan nak buat tapi nak melaksanakan jer yang nmpk ada kesulitan.. huhu.. malas laa nak cerita pasal tuh kan.. nanti kang ada pulak yang kata kenapa tak cuba buat dulu, kenapa tak usahakan, itu dan ini.. so biarlah.. i'll try to manage as good as i can.. doakan lah yer..




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…