Skip to main content

#painted

Assalamualaikum semua.. 
having a great week, hopefully... honestly we're a bit busy with the JNJK inspection.. and when it became to tiring and exhausted we find ways to release the stress..

with painting some walls...



after our extra class last week the thing started.. at first it was only the wall for my classroom but then it has been expanded to the entire corridor.. but it was fun.. thanks to my girls and kids at school for helping us with the painting thing...


Aisyah was there to help too.. but yeah in her own way.. tapi syukurlah semua yang dirancang berjalan lancar... the process of painting berlanjutan sampai ke hari ini... seronok budak2 dapat tolong cikgu2nya mengecat but... huhu we forget that they are kids and they need guidance to do things.. so what happen yesterday was an eye opener for us.. sepatutnya tak jadi begitu tapi sebab dijadikan cerita tak ada air... so the boys pergi rendam brush yang dah digunakan dalam tong air di dalam tandas... so this morning, mak cik cleaner dah bising2... huhu.. our fault i guess..


so yeah.. some of the painting activities yang berlaku sejak seminggu lepas... walaupun kerja lain sebenarnya banyak nak buat tapi painting wall 'menang'..


even they love doing it.. haha berjaya menghasut geng BI tuk mengecat dinding.. well actually dah lama nak buat tapi asyiklaaa bertangguh.. and now sebab JNJK nak datang and keceriaan is one of the criteria so wallah.. dengan jayanya kami memulakan aktiviti menconteng...

i even painted my classroom wall.. hehe.. orang bukan artis so mmg takderlaaa kan keseniannya di situ but who cares.. yang penting bebudak masuk kelas 'cantiknya dinding teacher' 'so nice' and etc... hehe sudah cukup..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…