Skip to main content

#painted

Assalamualaikum semua.. 
having a great week, hopefully... honestly we're a bit busy with the JNJK inspection.. and when it became to tiring and exhausted we find ways to release the stress..

with painting some walls...



after our extra class last week the thing started.. at first it was only the wall for my classroom but then it has been expanded to the entire corridor.. but it was fun.. thanks to my girls and kids at school for helping us with the painting thing...


Aisyah was there to help too.. but yeah in her own way.. tapi syukurlah semua yang dirancang berjalan lancar... the process of painting berlanjutan sampai ke hari ini... seronok budak2 dapat tolong cikgu2nya mengecat but... huhu we forget that they are kids and they need guidance to do things.. so what happen yesterday was an eye opener for us.. sepatutnya tak jadi begitu tapi sebab dijadikan cerita tak ada air... so the boys pergi rendam brush yang dah digunakan dalam tong air di dalam tandas... so this morning, mak cik cleaner dah bising2... huhu.. our fault i guess..


so yeah.. some of the painting activities yang berlaku sejak seminggu lepas... walaupun kerja lain sebenarnya banyak nak buat tapi painting wall 'menang'..


even they love doing it.. haha berjaya menghasut geng BI tuk mengecat dinding.. well actually dah lama nak buat tapi asyiklaaa bertangguh.. and now sebab JNJK nak datang and keceriaan is one of the criteria so wallah.. dengan jayanya kami memulakan aktiviti menconteng...

i even painted my classroom wall.. hehe.. orang bukan artis so mmg takderlaaa kan keseniannya di situ but who cares.. yang penting bebudak masuk kelas 'cantiknya dinding teacher' 'so nice' and etc... hehe sudah cukup..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..