Skip to main content

Al-Fatihah...






my grandma passed away on Friday... after a tiring week of the inspection.... 
right away after the meeting ended, i went back home and packed my stuff,
brought along Aisyah and Afi.. my sis inlaw and her husband sent us to Kepala Batas..
thought of driving but Hn didn't allow me...

reached Kepala Batas around 830pm and rest for awhile, had our dinner
and later off to pick my brother at Kulim.. around 11 something we started our journey 
back to Tg Karang.. Dad was not feeling well so my brother had to drive the car...
dont know what happen and suddenly we're lost.. we're supposed to move south but 
maybe we made a wrong turn and keep going up north.. we know something was wrong when
we kept on seeing signboard to Taiping.. huhu... dahla guna jalan lama so u know the road was 
so dark and its already 1am.. nobody else was on the road except for us...

alhamdulillah we managed to reach Tg Karang before Subuh and all slept in the car...
huhu.. yeah we dont want to bother everybody else in the house.. right after Subuh
barulah masuk umah.. everybody was there reciting surah Yasin.. sebak...

i didn't cry but the moment my uncle stop reciting the doa (for arwah) and he cried, my tears
dropped... everybody cried.. huhu..so everything settled at around 11 am..
 then we took our time to chat with each other and later had our lunch...since we really need to rest
so dad decided to go to my brother's place to rest.. and later that night went back there for tahlil. 
only mom, iwan, lan n nurul attended tahlil, dad was not well, plus i dont think taking along the kids
there is appropriate.. kekdahnya kami di rumah saja.. kaki abah bengkak tak tahu kenapa..

sunday morning, gerak balik Kepala Batas then malam Hn dtg singgah amik kami balik.. 
still tired.. hmm fizikal n emosi...

- orang susah nak faham apa yang kita nak..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…