Skip to main content

Al-Fatihah...






my grandma passed away on Friday... after a tiring week of the inspection.... 
right away after the meeting ended, i went back home and packed my stuff,
brought along Aisyah and Afi.. my sis inlaw and her husband sent us to Kepala Batas..
thought of driving but Hn didn't allow me...

reached Kepala Batas around 830pm and rest for awhile, had our dinner
and later off to pick my brother at Kulim.. around 11 something we started our journey 
back to Tg Karang.. Dad was not feeling well so my brother had to drive the car...
dont know what happen and suddenly we're lost.. we're supposed to move south but 
maybe we made a wrong turn and keep going up north.. we know something was wrong when
we kept on seeing signboard to Taiping.. huhu... dahla guna jalan lama so u know the road was 
so dark and its already 1am.. nobody else was on the road except for us...

alhamdulillah we managed to reach Tg Karang before Subuh and all slept in the car...
huhu.. yeah we dont want to bother everybody else in the house.. right after Subuh
barulah masuk umah.. everybody was there reciting surah Yasin.. sebak...

i didn't cry but the moment my uncle stop reciting the doa (for arwah) and he cried, my tears
dropped... everybody cried.. huhu..so everything settled at around 11 am..
 then we took our time to chat with each other and later had our lunch...since we really need to rest
so dad decided to go to my brother's place to rest.. and later that night went back there for tahlil. 
only mom, iwan, lan n nurul attended tahlil, dad was not well, plus i dont think taking along the kids
there is appropriate.. kekdahnya kami di rumah saja.. kaki abah bengkak tak tahu kenapa..

sunday morning, gerak balik Kepala Batas then malam Hn dtg singgah amik kami balik.. 
still tired.. hmm fizikal n emosi...

- orang susah nak faham apa yang kita nak..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…