Skip to main content

suatu hari di bulan April


 few weeks ago... kena bawak ahli Kelab Doktor Muda untuk satu program kecergasan
anjuran Jabatan Kesihatan Negeri dan Uitm, Arau...



 tunggu di Uitm jer sebab venue sebelah umah kan.. budak2 naik bas dari sekolah
ada sorang lagi cikgu tunggu..


mula plan nak tinggalkan Aisyah dengan baby sitter jer sebab kebetulan abahnya pun ada program
tapi the moment kakak hantar gi umah bs terus nangis tak ingat.. nangis sampai kat umah
pun x senang duduk dibuatnya.. so suh kakak amik balik n off we go to the program..




program nak bagi pengetahuan kepada murid tentang pentingnya aktiviti kecergasan..
sesuai laaa jugak bawak Doktor Muda sebab mmg ada dalam silibus 


pelbagai aktiviti kecergasan yang dorang kena buat tapi budak kecik nih aim satu benda jer..
dari mula sampai cakap nak hadiah nih...
huhu.. jenuh kot... tapi mujur jugak semua sekolah yang terlibat dapat satu..
so dapat bergambar n pegang bawak balik pun kira ok sgtlaaa 


begitulaaaa sepanjang program.. asyiklaa nak berdukung.. tak mau langsung dengan orang..
mujur cikgu2 pengiring tak kena buat aktiviti apa cuma tunggu murid


the kids.. semoga ilmu yang diperoleh dapat dipraktikkan..


pagi ada senamrobik, so mama dia kena senamrobik sambil dukung dia..
ada ka patut.. tapi agak2 kalau dengan beban gitu boleh bakar lagi byk kalori kot kan...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…