Skip to main content

suatu hari di bulan April


 few weeks ago... kena bawak ahli Kelab Doktor Muda untuk satu program kecergasan
anjuran Jabatan Kesihatan Negeri dan Uitm, Arau...



 tunggu di Uitm jer sebab venue sebelah umah kan.. budak2 naik bas dari sekolah
ada sorang lagi cikgu tunggu..


mula plan nak tinggalkan Aisyah dengan baby sitter jer sebab kebetulan abahnya pun ada program
tapi the moment kakak hantar gi umah bs terus nangis tak ingat.. nangis sampai kat umah
pun x senang duduk dibuatnya.. so suh kakak amik balik n off we go to the program..




program nak bagi pengetahuan kepada murid tentang pentingnya aktiviti kecergasan..
sesuai laaa jugak bawak Doktor Muda sebab mmg ada dalam silibus 


pelbagai aktiviti kecergasan yang dorang kena buat tapi budak kecik nih aim satu benda jer..
dari mula sampai cakap nak hadiah nih...
huhu.. jenuh kot... tapi mujur jugak semua sekolah yang terlibat dapat satu..
so dapat bergambar n pegang bawak balik pun kira ok sgtlaaa 


begitulaaaa sepanjang program.. asyiklaa nak berdukung.. tak mau langsung dengan orang..
mujur cikgu2 pengiring tak kena buat aktiviti apa cuma tunggu murid


the kids.. semoga ilmu yang diperoleh dapat dipraktikkan..


pagi ada senamrobik, so mama dia kena senamrobik sambil dukung dia..
ada ka patut.. tapi agak2 kalau dengan beban gitu boleh bakar lagi byk kalori kot kan...

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…