Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

hmm...

suka2 post...

with friends

with a girl who wants me to be her mak angkat..

friends...

Jalan-jalan

Yesterday punya story... Bila dah dpt gaji barulaaa nak p shopping for raya...  But earlier in June, lepas our reunion tuh mmg dah mula beli sikit2 utk anak2...

The kakaks got extra class... So lepas ambil dorang dr umah cikgunya terus kami gerak ke Alor Star...  This time Hn nak belikan baju melayu n baju kurung... Dia nak one place yg ada for the whole family...   And our first stop was the Aeon...

Excited tgk model tuh... Suh bgambar nak pulak...  Awal tuh i babywear her tp sbb dah melasak nak turun so yeah, why not...


We went to Gene Martino.... Well actually mmg dah survey masa g tgk Jurassic World  haritu and we decided on Black but wallah yesterday big boss decide on purple pink...  Huhu... ( yours truly dah beli shawls utk the girls...) 
Then da settled solat and next we went to Star Parade (Pacific)...  Hn nak beli new jeans.. Me?? No, no more shopping... 

The twin tgh buat plan how to cabut their brother's tooth... Hahaha dah longgar sgt...  Si Annisa dah geram lama dah…

Quality time..

Hari Sabtu lepas kot.. Hn ajak g tengok bebudak dia main rugby di KSAH, Alor Star.. Memula ingat segan nak p sebab mmg dah flat.. Macam back to back jer ke hulu hilir.. Plus on Friday kan dah bawak twin gi tengok Jurassic World... tapi sebab x tahu apa nak buat lepas Asar tuh so yeah pergilaa jugak.. 
Aisyah tdo sepanjang jalan and also the rest of the kids.. haha nak buat mcm mana asal masuk kereta mesti lena.. masa sampai tuh pun Aisyah masih tido so about 15 min jugak laaa tunggu dalam kereta.. yang lain2 dah keluar tgk rugby ngan Hn..

 kalau ditunggu si princess tuh bangun mau habis minyak kereta so kejut laaa dia bangun.. mula2 tuh agak moody laa jugak tapi bila dah dapat main.. haaa x mau balik laaa pulak.. haiyaa....

layan Afi dengan tab abahnya.. baru tahu set timer, asiklaaa dok nak bergambar pulak.. hehe..  the girls tengah tunjuk cacing dekat adik2nya.. haha cacing jer pun.. 


dah puas main duduk2 depa start main aci ligan pulak.. huhu risau sebab kereta dok keluar masuk y…

Ramadhan datang lagi....

Selamat Berpuasa buat semua yang membaca.. semoga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan buat semua..
In shaa Allah..


........................................................................................
Hn planned nak balik kg minggu nih sebab dah janji ngan adik tapi nak dijadikan cerita my HM nak buat meeting pulak dah pagi Sabtu tuh.. so alkisah .. 

adik2 dan sedara mara sekalian..  kami balik lewat sikit laaa nooo...




Sangat-sangat....

Holla... Hows everything...



I'm bored... Huhu school works datang macam aku tak pernah buat kerja..  hadoiii sedih tul..  Apa leh buat kan...
But the truth is i'm so bored...



Hotspring Sungkai Day 2

Holla.. hows ur day?.. Hmm school holiday dah habis.. so esok kembali ke sekolah  and wallah Ramadhan pun tak lama dah kan.. nak tulis apa pun x reti nih..  alkisah sejak dua tiga menjak nih rasa cam dah malas nak berblog bagai.. tapi sayang..

oklaaa put more pics masa reunion aritu.. sayang korang sangat2laaa...






malam tuh kami sambung masak2 di rumah yang kawan iena duduk..  senang jugak bila ddk homestay boleh laa masak2... menu malam tuh disediakan oleh Eera,  laksa penang n laksa kuah putih.. serius best... pastu ada buah pelam untuk menyicah...  ada ayam n fries tuk bdak2.. ketupat n gulai daging.. 


family pun join jugak.. sporting habis laa sebab semua pun boleh mingled around..  kids mmg riuh rendah kat luar tuh.. main sampai tak ingat nak makan... 


agenda last sekali.. hehe sesi jualan murah.. mmg berbaloiii laaa.. murah rezeki kawan2... sonok tengok kawan2 berniaga nih..  and shawl mim n naz mmg best.. berbaloiii beli..


dapat goodies dari kawan... 

Reunited.. Hotspring Sungkai

Alhamdulillah first of all syukur sgt sbb what we have planned went well..  Our PPJ Reunited Once More meet up at Hotspring Sungkai on the 6th of June 2015.... 

Our goodies bag... Ya Allah murah rezeki kawan2 yg bg souvenirs macam2... Plan to give something jugak tp x sempat nak p cari... Padan muka kan sapa suh buat kerja last minit...


Tema kitaorg Purple.Orange.Blue... Hehehe menggagau jugak carik apa nak pakai tp pilih yg simple sbb tempat nak pergi tuh tmpt mandi kan... So my simple ootd was blue jeans, purple top and orange shawl walaupun nmpk mcm ala2 reda gitu....
Plan asal nak g berdua jer dgn Hn sbb we have other plan for the kids tp sudahnya bwk jugak dua org nih... Abahnya x sanggup nak tinggal...

Bertolak dr Arau a day before, spent a night at mom's and kul 730pg Sabtu gerak ke Sungkai... Bwk mempelam sala dr umah mak dan pelam dr umah mama.. Utk kawan2 nak menyicah... RnR mmg ramai org so stop for toilet jer bfast pun dlm keta jer...

Smpai kul 11 lbh tgk dah siap kaw…

Happy Birthday my dear son

Happy Birthday my dear boy.. You're my one and only..
Its your 6th birthday.. how time flies...
 The whole family celebrates your birth with you today!



 You are a treasured member of this family. We all love you!


Doa mama,  Afi akan terus membesar dengan sihat, jadi anak yang soleh, hamba Allah yang taat.. Dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat.. Mama sayang Afi...