Skip to main content

Hotspring Sungkai Day 2

Holla.. hows ur day?.. Hmm school holiday dah habis.. so esok kembali ke sekolah 
and wallah Ramadhan pun tak lama dah kan.. nak tulis apa pun x reti nih.. 
alkisah sejak dua tiga menjak nih rasa cam dah malas nak berblog bagai.. tapi sayang..


oklaaa put more pics masa reunion aritu.. sayang korang sangat2laaa...







malam tuh kami sambung masak2 di rumah yang kawan iena duduk.. 
senang jugak bila ddk homestay boleh laa masak2... menu malam tuh disediakan oleh Eera, 
laksa penang n laksa kuah putih.. serius best... pastu ada buah pelam untuk menyicah... 
ada ayam n fries tuk bdak2.. ketupat n gulai daging.. 



family pun join jugak.. sporting habis laa sebab semua pun boleh mingled around.. 
kids mmg riuh rendah kat luar tuh.. main sampai tak ingat nak makan... 



agenda last sekali.. hehe sesi jualan murah.. mmg berbaloiii laaa..
murah rezeki kawan2... sonok tengok kawan2 berniaga nih.. 
and shawl mim n naz mmg best.. berbaloiii beli..



dapat goodies dari kawan... 



and the next day check out.. 
hehe.. yeah i booked a room at the Hotspring resort due to Hn birthday.. 
x tau dah nak kasik hadiah bday apa.. so rest and lepak kat situ pun best.. 
before check out had our bfast and satu roung lagi mandi kat hotspring..
the day before only Hn n the kids mandi but that day i joined them.. haha dah lama tak berendam..

so mmg best.. in shaa Allah ada rezeki plan nak datang dengan family lagi ke sini..
bawak twin lepas exam dorang nanti kot... 

- owh nak selit jugak itu shawl baru beli dekat Naz masa malam dinner kami tuh.. haha.. ciwi kan..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…