Skip to main content

Jalan-jalan


Yesterday punya story... Bila dah dpt gaji barulaaa nak p shopping for raya... 
But earlier in June, lepas our reunion tuh mmg dah mula beli sikit2 utk anak2...


The kakaks got extra class... So lepas ambil dorang dr umah cikgunya terus kami gerak ke Alor Star... 
This time Hn nak belikan baju melayu n baju kurung... Dia nak one place yg ada for the whole family...  
And our first stop was the Aeon...


Excited tgk model tuh... Suh bgambar nak pulak... 
Awal tuh i babywear her tp sbb dah melasak nak turun so yeah, why not...



We went to Gene Martino.... Well actually mmg dah survey masa g tgk Jurassic World 
haritu and we decided on Black but wallah yesterday big boss decide on purple pink... 
Huhu... ( yours truly dah beli shawls utk the girls...) 

Then da settled solat and next we went to Star Parade (Pacific)... 
Hn nak beli new jeans.. Me?? No, no more shopping... 


The twin tgh buat plan how to cabut their brother's tooth... Hahaha dah longgar sgt... 
Si Annisa dah geram lama dah nengok.. Mcm Kak Ros dlm citer Upin Ipin tuh... 
So dok lawan menolak let gigi tuh tp x berani...



Haaaa xtaulaa dok cerita apa?? Aisyah masa nih dah lena dalam SSC... Syukur bwk.. Kalau x jenuh.... 

Ber'aidijuma' anak beranak harini... Hadoiii penyakit AJ mai pulak dah... 
Ingat dulu 2012 kot, mmg angau gak dgn AJ, tp pastu dah x berapa layan 
sbb gilakan shawl n wide shawl,... Tapi!!!!!

Sejak dua menjak nih menjadi balik... Haiyaaa lagi dok kata nak stop beli 
lagi tulaaaa dok berkenan dengan design baru... Pastu senang plak nak dpt,
 member reseller, adik ipar pun jual... Tak ke senang....

And our last stop adalah.....


His visit to the dentist was a success... 
Walaupun ada jugak laaa moment sedih nak nangis but yeah...


Good boy...

Thats it... Take care....

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…