Skip to main content

Quality time..


 Hari Sabtu lepas kot.. Hn ajak g tengok bebudak dia main rugby di KSAH, Alor Star.. Memula ingat segan nak p sebab mmg dah flat.. Macam back to back jer ke hulu hilir.. Plus on Friday kan dah bawak twin gi tengok Jurassic World... tapi sebab x tahu apa nak buat lepas Asar tuh so yeah pergilaa jugak.. 

Aisyah tdo sepanjang jalan and also the rest of the kids.. haha nak buat mcm mana asal masuk kereta mesti lena.. masa sampai tuh pun Aisyah masih tido so about 15 min jugak laaa tunggu dalam kereta.. yang lain2 dah keluar tgk rugby ngan Hn..


 kalau ditunggu si princess tuh bangun mau habis minyak kereta so kejut laaa dia bangun.. mula2 tuh agak moody laa jugak tapi bila dah dapat main.. haaa x mau balik laaa pulak.. haiyaa....


layan Afi dengan tab abahnya.. baru tahu set timer, asiklaaa dok nak bergambar pulak.. hehe.. 
the girls tengah tunjuk cacing dekat adik2nya.. haha cacing jer pun.. 



dah puas main duduk2 depa start main aci ligan pulak.. huhu risau sebab kereta dok keluar masuk
yolah waktu bebudak balik asrama kan.... tuh nmpk bas pun ada sebab nak amik pasukan...
cuak sungguh...



lepas habis game dah dekat kul 7 lebih.. so alang2 maghrib terus d situ, and jalan2 di Star Parade..
lama gila tak jejak di situ.. dulu masa kerja alor star boleh kata every week ada di situ.. tengah
ada sale for babies stuff.. hehe kalau bulan puasa boleh gak laaa nak cuci mata dengan 
kelengkap raya sbb situ selalu bazaar depa perghhh...

so lepas dinner lebih kurang terus gerak balik sebab xdak apa sangat pun nak buat di situ..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…