Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

JU lagi...

Kursus Pemantapan Bahan Digital MBMMBI @ BTPN Pulau Pinang...

kalau tak silap laaa ini first course luar dari Perlis yang iena attend tahun ni.. hmm yeke?? makin kurang plak berkursus.. good or not??

dengan dua2 orang cikgu nih dah pernah berkursus sekali yg tudung pink tuh nama pun sama... Azlina jugak.. birth year and month pun sama... tapi dia tua 4 hari jer.. hehee..

dua orang cikgu kat belakang tuh yang sorang pernah attend course sekali, yg sorang lagi baru kenal.. hehe.. dia x caya saya dan ada 4 anak n yang sulung dah tahun 6..  hehe.. siap suh tunjuk ic.. pn Patricia lagilaaa siap cakap u baru kawin last year kan..
hadoiiii...

waiting for official photos dari pihak BTPN Perlis..  thanks for the course.. 

lovely people...

Amiin...

Ceritera Raya 2015

Okay now baru rasa nak mkn kuih raya dengan bersungguh2... Masa raya hatitu idak pun...
Apa cerita raya?? Mest best n happening ever kan... Kalau yg x berapa nak happening tuh nvmd because yg paling penting dpt jumpa mak ayah, keluarga terdekat... Alhamdulillah raya tahun nih dpt jumpa not only family members from both sides tp juga dpt jumpa kawan2 zaman sekolah..

Gambar semua screenshot dr album fb ker sbb dlm hp dah transfer semua n delete.. Malas nak simpan byk2 dlm phone... Our first daya d umah Inlaws ler.. As usual.. Alhamdulillah i dont really mind about it sbbnya suasana raya d Perlis (so far) mmg raya pertama jer meriah, tak macam di kg sebelah mama aka Selangor. Depa mmg raya sebulan Syawal. So xderlah rasa sgt kalau balik raya ke2/3... So raya pertama habiskan dulu adik beradik mak bapak sedara sebelah Hn sblm gerak balik ke Penang...


Pagi kami satu family in purple and tgh haritu suh anak2 tukar baju lain sbb ptg kami plan balik umah mama pakai baju purple... Tu pasal tw…

Blank Space...

sedap plak lagu nih.. enjoy...

iklan

#sapuairmata

Rabu, sebelum raya...

kami kan dah cuti hari Rabu tuh.. so alkisahnya Hn decided nak amik gambar raya awal.. xnak tunggu raya baru nak pi amik.. alkisah raya kan Jumaat so imagine the kelam kabut  nak beratur amik giliran di kedai gambar... so not raya laa kan..
so Rabu kami dah siap berbaju raya satu family.. gi amik gambar di Kangar.. hehe... mujur  x plan ke mana2 lepas tuh.. kalau x Hn suh bgtau kita ada majlis berbuka dengan Raja.. hahaha...


dekat kedai gambar... hehe... kami bertiga ber #shawlmimraya...  mujur x susah nak pakaikan kat anak2 dara nih..

adoiiii pejam mata laaa pulak si Annisa nih.. 

Hn cakap weii nih komplot apa plak semua girls jer amik gambar.. hehe.. guna timer time nih...


and then start pose for gambar raya..  heran gak kalau gambar raya mesti pose formal.. xder plak kedai suh pose freestyle kan.. or ada kami jer tak tau.. nih pun kami minta auntie tuh amik guna hp Hn.. tu pasal freestyle jer..


us girls...

before school ends..

my Year 3 class made this ketupat artwork.. its a spontaneous thing tho..


glad everything went well...  and the kids had fun arranging the puzzle of a ketupat.. most got it all correct but some not.. but hey that's what learning is all about..


with the girls..  Majlis Penutupan Ihya' Ramadhan.. a success... Alhamdulillah..

the last...

just sharing.. in shaa Allah everybody want it.. lets do our best for it..


In a better place...

See You Again....

One night....

the moon...



Queensbay...

Holla.. how's everbody.. feeling good hopefully.. jap jer dah masuk 20 Ramadhan.. erksss serius sat sangat rasanya.. mesti semua dah buat preparation tuk raya... hehe.. alkisah kami pun dah siap jugaklaa.. especially for the kids.. xmo kelam kabut persiapan dorang sebab 4 orang punya akai jenuh nak layan.. so last Saturday, bwk the kids to Queensbay sebab kan balik kg.. Adriana x nak follow sebab nak duduk ngan her grandma plus she's not feeling well.. so ok laaa bertiga jer laa mereka..

sampai2 jer keluar lif terus nampak benda alah nih.. adoiii menjerit2 nak main.. haiyaaa adik kita mai bukan nak main nak beli baju laaa.. tapi sebab dah menjerit2 so layankan jap dia main.. x isi duit pun.. sebab kalau gerak2 idakler pulak dia nak main...

 lepas dah lepak seround, bagi budak2 kecik nih makan dulu.. belikan dorang nuggets and ayam dekat Mc D sebab afi nak aiskrim.. tapi sampai nak balik pun tak habis jugak minum air milo tuh... bila dah leka dengan benda lain.. tapi oklaa seb…

Just saying...

i miss you because i really do miss you..not for any other reasons...



Shawl by MIM...

as simple as that...

Belon besar...

adoilaaa segannya nak buat kerja... tambah2 time tengah hari nih.. dengan panas dengan ngantuknyaaa... huhuhu.. bertabahlaaa...
harini mcam extra panas.. dalam bilik dah kurang berasa angin dari fan yang dok pasang.. had to make some rearranging sebab kesiankan budak ddk tempat tak kena kipas so dok mengadu panas.. akhirnya cikgu pun beralah n alih tempat lain n now... cikgunya yang kepanasan..
gegambar di atas tuh masa cuti sekolah aritu.. 2 days before school opens kot kami gi jalan2 Kuala Perlis.. pastu balik ikut Sg Baru.. nampak laaa ada layang2 besar nih... anak2 dok gelut nak turun tengok tapi time tuh dah dekat nak Maghrib.. so tengok dari dalam kereta jer

kejap jer tak lama pun.. amik few pics and turn out as usual i love the clouds..

SubhanAllah indahnya..