Skip to main content

Ceritera Raya 2015





Okay now baru rasa nak mkn kuih raya dengan bersungguh2... Masa raya hatitu idak pun...

Apa cerita raya?? Mest best n happening ever kan... Kalau yg x berapa nak happening tuh nvmd because yg paling penting dpt jumpa mak ayah, keluarga terdekat... Alhamdulillah raya tahun nih dpt jumpa not only family members from both sides tp juga dpt jumpa kawan2 zaman sekolah..


Gambar semua screenshot dr album fb ker sbb dlm hp dah transfer semua n delete.. Malas nak simpan byk2 dlm phone... Our first daya d umah Inlaws ler.. As usual.. Alhamdulillah i dont really mind about it sbbnya suasana raya d Perlis (so far) mmg raya pertama jer meriah, tak macam di kg sebelah mama aka Selangor. Depa mmg raya sebulan Syawal. So xderlah rasa sgt kalau balik raya ke2/3... So raya pertama habiskan dulu adik beradik mak bapak sedara sebelah Hn sblm gerak balik ke Penang...



Pagi kami satu family in purple and tgh haritu suh anak2 tukar baju lain sbb ptg kami plan balik umah mama pakai baju purple... Tu pasal twin dah pakai pink, beraya smp lepas Asar, then balik Arau amik beg baju utk balik Penang n Sgor..


Raya d Penang... Sampai jer malam tuh terus g umah pak ngah. Sebelah umah mama jer pun.. Tp x amik any pics laaa pulak... Lepas makan then balik rehat kat umah mama... Kesian mama tahun nih tinggal bertiga jer di pagi raya tuh... Yolah adik sorang d Puncak Alam x balik sbb wife dlm pantang.. Then sorg lagi balik beraya d Dhaka.. Huhu...


Raya ke 2 kami gerak jalan2 raya ke rumah kawan2 sekolah.. Adik ikut sekali so mama dgn abah jer kat umah... First ingat nak lawat baby Amsyar yg warded mlm raya tuh tp x blh masuk visit lagi so kami terus gerak ke Kulim, umah Fizah.. Classmate masa di SMVK dulu. Masa reunion aritu patut dah blh jumpa tp Fizah anak beranak x sihat... Alhamdulillah dpt gak jumpa sekali Lia n Murni..


Lepas umah Fizah, gerak g umah Lia... Lunch kat sana... Terima kasih tuan rumah.. Then off to my bf masa sekolah.. Now kerja kat Cairo.. Kak Long balik ngan baby... Tq Hn sbb bwk jugak jumpa kak long wpun sesat2 jalan... Sembang sat pastu mak kak long balik kami pun beransur sbb da ptg n Hn plan nak gerak p Puncak Alam ptg tu jugak... Sempat tgk baby Amsyar n Hidayah...

Then balik umah, rest... Lepas Asar kami gerak ke Puncak Alam...

- sambung nanti

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…