July 26, 2015

Ceritera Raya 2015





Okay now baru rasa nak mkn kuih raya dengan bersungguh2... Masa raya hatitu idak pun...

Apa cerita raya?? Mest best n happening ever kan... Kalau yg x berapa nak happening tuh nvmd because yg paling penting dpt jumpa mak ayah, keluarga terdekat... Alhamdulillah raya tahun nih dpt jumpa not only family members from both sides tp juga dpt jumpa kawan2 zaman sekolah..


Gambar semua screenshot dr album fb ker sbb dlm hp dah transfer semua n delete.. Malas nak simpan byk2 dlm phone... Our first daya d umah Inlaws ler.. As usual.. Alhamdulillah i dont really mind about it sbbnya suasana raya d Perlis (so far) mmg raya pertama jer meriah, tak macam di kg sebelah mama aka Selangor. Depa mmg raya sebulan Syawal. So xderlah rasa sgt kalau balik raya ke2/3... So raya pertama habiskan dulu adik beradik mak bapak sedara sebelah Hn sblm gerak balik ke Penang...



Pagi kami satu family in purple and tgh haritu suh anak2 tukar baju lain sbb ptg kami plan balik umah mama pakai baju purple... Tu pasal twin dah pakai pink, beraya smp lepas Asar, then balik Arau amik beg baju utk balik Penang n Sgor..


Raya d Penang... Sampai jer malam tuh terus g umah pak ngah. Sebelah umah mama jer pun.. Tp x amik any pics laaa pulak... Lepas makan then balik rehat kat umah mama... Kesian mama tahun nih tinggal bertiga jer di pagi raya tuh... Yolah adik sorang d Puncak Alam x balik sbb wife dlm pantang.. Then sorg lagi balik beraya d Dhaka.. Huhu...


Raya ke 2 kami gerak jalan2 raya ke rumah kawan2 sekolah.. Adik ikut sekali so mama dgn abah jer kat umah... First ingat nak lawat baby Amsyar yg warded mlm raya tuh tp x blh masuk visit lagi so kami terus gerak ke Kulim, umah Fizah.. Classmate masa di SMVK dulu. Masa reunion aritu patut dah blh jumpa tp Fizah anak beranak x sihat... Alhamdulillah dpt gak jumpa sekali Lia n Murni..


Lepas umah Fizah, gerak g umah Lia... Lunch kat sana... Terima kasih tuan rumah.. Then off to my bf masa sekolah.. Now kerja kat Cairo.. Kak Long balik ngan baby... Tq Hn sbb bwk jugak jumpa kak long wpun sesat2 jalan... Sembang sat pastu mak kak long balik kami pun beransur sbb da ptg n Hn plan nak gerak p Puncak Alam ptg tu jugak... Sempat tgk baby Amsyar n Hidayah...

Then balik umah, rest... Lepas Asar kami gerak ke Puncak Alam...

- sambung nanti

No comments:

Post a Comment

Ads