Skip to main content

Ceritera Raya 2015





Okay now baru rasa nak mkn kuih raya dengan bersungguh2... Masa raya hatitu idak pun...

Apa cerita raya?? Mest best n happening ever kan... Kalau yg x berapa nak happening tuh nvmd because yg paling penting dpt jumpa mak ayah, keluarga terdekat... Alhamdulillah raya tahun nih dpt jumpa not only family members from both sides tp juga dpt jumpa kawan2 zaman sekolah..


Gambar semua screenshot dr album fb ker sbb dlm hp dah transfer semua n delete.. Malas nak simpan byk2 dlm phone... Our first daya d umah Inlaws ler.. As usual.. Alhamdulillah i dont really mind about it sbbnya suasana raya d Perlis (so far) mmg raya pertama jer meriah, tak macam di kg sebelah mama aka Selangor. Depa mmg raya sebulan Syawal. So xderlah rasa sgt kalau balik raya ke2/3... So raya pertama habiskan dulu adik beradik mak bapak sedara sebelah Hn sblm gerak balik ke Penang...



Pagi kami satu family in purple and tgh haritu suh anak2 tukar baju lain sbb ptg kami plan balik umah mama pakai baju purple... Tu pasal twin dah pakai pink, beraya smp lepas Asar, then balik Arau amik beg baju utk balik Penang n Sgor..


Raya d Penang... Sampai jer malam tuh terus g umah pak ngah. Sebelah umah mama jer pun.. Tp x amik any pics laaa pulak... Lepas makan then balik rehat kat umah mama... Kesian mama tahun nih tinggal bertiga jer di pagi raya tuh... Yolah adik sorang d Puncak Alam x balik sbb wife dlm pantang.. Then sorg lagi balik beraya d Dhaka.. Huhu...


Raya ke 2 kami gerak jalan2 raya ke rumah kawan2 sekolah.. Adik ikut sekali so mama dgn abah jer kat umah... First ingat nak lawat baby Amsyar yg warded mlm raya tuh tp x blh masuk visit lagi so kami terus gerak ke Kulim, umah Fizah.. Classmate masa di SMVK dulu. Masa reunion aritu patut dah blh jumpa tp Fizah anak beranak x sihat... Alhamdulillah dpt gak jumpa sekali Lia n Murni..


Lepas umah Fizah, gerak g umah Lia... Lunch kat sana... Terima kasih tuan rumah.. Then off to my bf masa sekolah.. Now kerja kat Cairo.. Kak Long balik ngan baby... Tq Hn sbb bwk jugak jumpa kak long wpun sesat2 jalan... Sembang sat pastu mak kak long balik kami pun beransur sbb da ptg n Hn plan nak gerak p Puncak Alam ptg tu jugak... Sempat tgk baby Amsyar n Hidayah...

Then balik umah, rest... Lepas Asar kami gerak ke Puncak Alam...

- sambung nanti

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…