Skip to main content

Queensbay...







Holla.. how's everbody.. feeling good hopefully.. jap jer dah masuk 20 Ramadhan.. erksss serius sat sangat rasanya.. mesti semua dah buat preparation tuk raya... hehe.. alkisah kami pun dah siap jugaklaa.. especially for the kids.. xmo kelam kabut persiapan dorang sebab 4 orang punya akai jenuh nak layan.. so last Saturday, bwk the kids to Queensbay sebab kan balik kg.. Adriana x nak follow sebab nak duduk ngan her grandma plus she's not feeling well.. so ok laaa bertiga jer laa mereka..


sampai2 jer keluar lif terus nampak benda alah nih.. adoiii menjerit2 nak main.. haiyaaa adik kita mai bukan nak main nak beli baju laaa.. tapi sebab dah menjerit2 so layankan jap dia main.. x isi duit pun.. sebab kalau gerak2 idakler pulak dia nak main...


 lepas dah lepak seround, bagi budak2 kecik nih makan dulu.. belikan dorang nuggets and ayam dekat Mc D sebab afi nak aiskrim.. tapi sampai nak balik pun tak habis jugak minum air milo tuh... bila dah leka dengan benda lain.. tapi oklaa sebab depa dah makan..


lepas dah belikan makanan tuk adik2nya.. kitaorg mula jalan2.. and this is the first shop laaa yang Hn n si kakak masuk membeli.. i'm outside with the kids yang tengah makan masa tuh.. tengok2 kejap jer sebab plan cuma nak beli baju2 tuk bebudak tuh..

we shopped in the Aeon jer pun.. bebaju budak nak pakai hari2 and baju tuk pakai raya.. baju melayu n baju kurung dan settle so now lebih kepada shirts and pants laaa.. lepas tuh jalan2 kat outlet luar.. banyak gak offers so some are worth to shop for.. macam shoes and shirts for the twin...


then Hn masuk Uniqlo.. haiyaaa i want to go in too, tp sebab kena jaga trolley kat luar so yeah melayan laa bebudak berdua nih tengok games kat hp tuh.. haha.. tapi x sampai 10 minit battery hp dah out.. adoiiii lupa plak nak charge..


 lepas Uniqlo jalan lagi Hn ingat nak beli kasut.. tapi masuk Crocs xdak yang berkenan.. or ada tapi malas nak survey2 dah sebab the kids da mula buat perangai.. so jalan2 nmpk kedai lego plak dah.. afi n aisyah da melompat2 nak gi situ.. so yeah Hn belikan jugak one set for each of them.. hadoiiiiii sakan aih depa..
mama depa pun xdapat apa lagi nih.. huhu..

then its time to say goodbye.. kalau dibiarkan lagi banyak yang habis.. hehe... balik ikut jambatan kedua.. mak ai lengang gilosss kot... kenapa eh orang mmg x guna eh jambatan nih??






so that night jugak da rasmikan lego dorang... suka la tuh.. kakak2nya pun tumpang main sama..




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…