Skip to main content

Queensbay...







Holla.. how's everbody.. feeling good hopefully.. jap jer dah masuk 20 Ramadhan.. erksss serius sat sangat rasanya.. mesti semua dah buat preparation tuk raya... hehe.. alkisah kami pun dah siap jugaklaa.. especially for the kids.. xmo kelam kabut persiapan dorang sebab 4 orang punya akai jenuh nak layan.. so last Saturday, bwk the kids to Queensbay sebab kan balik kg.. Adriana x nak follow sebab nak duduk ngan her grandma plus she's not feeling well.. so ok laaa bertiga jer laa mereka..


sampai2 jer keluar lif terus nampak benda alah nih.. adoiii menjerit2 nak main.. haiyaaa adik kita mai bukan nak main nak beli baju laaa.. tapi sebab dah menjerit2 so layankan jap dia main.. x isi duit pun.. sebab kalau gerak2 idakler pulak dia nak main...


 lepas dah lepak seround, bagi budak2 kecik nih makan dulu.. belikan dorang nuggets and ayam dekat Mc D sebab afi nak aiskrim.. tapi sampai nak balik pun tak habis jugak minum air milo tuh... bila dah leka dengan benda lain.. tapi oklaa sebab depa dah makan..


lepas dah belikan makanan tuk adik2nya.. kitaorg mula jalan2.. and this is the first shop laaa yang Hn n si kakak masuk membeli.. i'm outside with the kids yang tengah makan masa tuh.. tengok2 kejap jer sebab plan cuma nak beli baju2 tuk bebudak tuh..

we shopped in the Aeon jer pun.. bebaju budak nak pakai hari2 and baju tuk pakai raya.. baju melayu n baju kurung dan settle so now lebih kepada shirts and pants laaa.. lepas tuh jalan2 kat outlet luar.. banyak gak offers so some are worth to shop for.. macam shoes and shirts for the twin...


then Hn masuk Uniqlo.. haiyaaa i want to go in too, tp sebab kena jaga trolley kat luar so yeah melayan laa bebudak berdua nih tengok games kat hp tuh.. haha.. tapi x sampai 10 minit battery hp dah out.. adoiiii lupa plak nak charge..


 lepas Uniqlo jalan lagi Hn ingat nak beli kasut.. tapi masuk Crocs xdak yang berkenan.. or ada tapi malas nak survey2 dah sebab the kids da mula buat perangai.. so jalan2 nmpk kedai lego plak dah.. afi n aisyah da melompat2 nak gi situ.. so yeah Hn belikan jugak one set for each of them.. hadoiiiiii sakan aih depa..
mama depa pun xdapat apa lagi nih.. huhu..

then its time to say goodbye.. kalau dibiarkan lagi banyak yang habis.. hehe... balik ikut jambatan kedua.. mak ai lengang gilosss kot... kenapa eh orang mmg x guna eh jambatan nih??






so that night jugak da rasmikan lego dorang... suka la tuh.. kakak2nya pun tumpang main sama..




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…