Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

Merdeka!!! Merdeka!!! Merdeka!!!

28/8/205.  Sambutan Bulan Kemerdekaan peringkat sekolah.  Our theme for this year adalah the color of our flag 

And yeay we managed to get almost everybody to wear that color combo.  Nice sgt. Love the spirit.



Me in all the four color. Hehe. Meriahnya tahun nih sbb ada penglibatan abang n kakak dr Kolej Komuniti. PIBG mmg sah2 laaa kan, pastu dr BTN pun ada wakil yg dtg. Km dpt sumbangan bendera dr mereka...




Dorang buat persembahan lagu2 bertema kan Kemerdekaan.  Dgn tong sampah, tudung tong sampah, botol mineral, tong cat semua jd alat percussion..  Hebat... Kagum jap... Hehe

As usual jd photographer for the event. But ask my dear friend to help sbb at the same time  kena tolong set lagu and slide presentation... Alhamdulillah semua went well...

With our mentor... 


With the kids.. Byk gmbr wefie sbb guna hp hanya utk gmbr2 mcm nih...  Gmbr laim dlm Miss C... Belum transfer lagi...

Group photo geng English... Sweet jer kan..

Free style dah jd pose wajib kot.. Even the JPN officer pun…

#myfav shawl

Hi, holla.. Hows your day?? semoga semuanya ok eh...
so today just nak share some shawl collection made by a dear friend of mine.. Shawl by MIM she's my classmate from SMVK.. Alhamdulillah Allah murahkan rezeki member ku ini dengan bisnes shawl yang mmg so far terbaik laa bagi kitaorg yg membeli..


these are a few sample of her #printedshawl.. yang atas koleksi PREMIUM (means mmg exclusive laaa) RM35 tak termasuk harga pos

yang nih pulak #latifashawl printed jugak..  RM 32...
mmg best pakai sebab kualiti kain yang best... lepas tuh MIM mmg pilih kain sendiri every week turun kedai kain pilih design n colours.. and jahit sendiri potong pun sendiri laaa.. usahawan kecil yang mmg besar semangatnya..







some of my collection from ShawlMIM.. if you're interested dengan shawl nih (curve shawl) blh jer email iena at adifisa@gmail.com boleh kalau nak order kaler apa yang nak.. akan diusahakan.. or kalau nak tengok collection yang dok ada boleh gi facebook MIM..


#potret

have fun..

padan muka aku

huhu gatai tangan dok buka http://www.nile.com.my/ padan muka banyak yang berkenan di hati.. kacau gini

RM75.90

RM 59.00
huwaaaa.. nangis.. bila nak gaji nh?? ker ada yang nak belikan??

craving...

my sis in law made red velvet small cake for us few days ago.. yummy sangat...
at a very perfect timing.. because i sooooo wanted to eat cake.. like seriously want to eat cake..
nope.. bukan mengidam ker apa tapi mood nak makan something sweet..
remember my aunt posted a photo of how to eat the cake correctly  (tak pasti akan kesahihannya btw) tapi tak salah pun kan.. cut the bottom of the cake and papppp atas topping dia tuh.. lagi sedap ropanya..
hehe.. itu saja nak cerita..
daaaa

Hari ini dan Kelmarin

cerita kemarin.. hehe.. masa perhimpunan nak bagi hadiah. sijil budak2 and ternampak ler folder UEM nih am guessing mesti PINTAR Foundation punya program sebab it ended earlier this year kan.. ikut sekerat jalan jer sebab kena focus on LINUS masa tuh.. 
alkisah rupanya teachers yang terlibat dapat laaa sijil penghargaan dari British Council and UEM Group.. huhu memula nmpk dua jer folder tuh so ingatkan x dpt laaa dalam hati sedih jugak sebab huwaaa bukan senang kot nak dpt kan..
tapi rupanya depa dua nih kot pakat simpan dulu (kot saja naa) apapun Alhamdulillah my two sisters berjaya finish the course..

then my two girls pun dapat jugak cert sebab masuk Spell It Right competition  x dpt ke top 100 but its a good exposure laaa kan.. now they're working really hard for their UPSR kalau tak keberatan yang membaca doakan anak2 dara ku ini yer...


and today...

in t shirt sebab ada kelas PJ.. hok alaaaa kena ajar PJ (sendiri yang nak) yesterday hujan so padang agak basah tapi sebab dah…
love...

our activity

few week ago.. eh yeke.. hmm x kisahlaa. while waiting for the twin punya kelas tambahan.. so kami main take pictures kat taman sekolah..


my picture Aisyah yang amik.. haha not bad for a 3 year old girl

My new favorite...

Assalamualaikum... Mcm mana harini semua ok ker?? Semoga sihat hendaknya...  These few days, iena rest jer. Bukanlah bed rest ker apa tp x byk benda yg dibuat  sbb badan cepat sgt letih... Yolah dah meningkat2 usia nih kan.  Pastu malas plak nak exercise, so sendiri mau ingat laaa... 
Ok bukan nak citer pasal berat badan ka apa ka tp nak story pasal minat baru...  Tahu kan iena mmg suka bershawl n kdg2 tuh suka jer melilit ikut dan cara...  Shawl mmg my daily wear laaa tpi sekarang.....
Suka plak dgn tudung2 bawal rekaan comel Aidijuma...  Few years back, masa tuh AJ baru keluar plain design penah gak jiwa kacau...  Plain tp mixed color so senang nak mix n match... But now... The design sgt gorgeous..  My fav will definitely be design yg comel2...

so koleksi AJ nih berkongsi ler dengan anak2 dara yang makin membesar..  Mak su dorang collector AJ so budak2 nih pun berminat.. mula dari situ laaa mint terhadap AJ kembali berputik...


depa suka beli design bunga2.. girls kan.. tapi mama n…

sambutan raya SKTT

kejap bm kejap bi.. adoiii apakah.. haha.. ikut mood tapi sebab rasa cam bahasa inggeris pun tak berapa nak berabuk so x yahlaaa.. senang lagi story mory dalam bahasa melayu kan.. cam apa2 jer.. hehe
so 4/8/2015 kami buat sambutan hari raya peringkat sekolah.. haha lama betul baru nak buat.. sebabnya budak ada ujian percubaan upsr takkan nak biar budak darjah 6 dgn mood exam dan yang lain mood raya kan.. not fair so kami panitia BI dan PK decided buat lepas percubaan..
ad hoc plan sebab plan asal tak dapat nak buat.. tapi apapun mmg tetap happening..


bebudak kelas ku sempat laaa bergambar sebelum mula sambutan..  seronok dorang dpt main props tuh..

haha.. sblm kul 1015 kena masuk kelas macam biasa.. so sebab awal tuh yours truly xdak kelas apa lagi.. sesi main2 amik gambar ler dengan kawan2..


tahun nih kami buat di dewan besar.. luas skit budak nak ddk makan.. hehe and stage besar sikit nak buat hiasan.. alhamdulillah semua pakat suka dengan design stage..

budak as usual kumpul macam…