August 18, 2015

Hari ini dan Kelmarin



cerita kemarin.. hehe.. masa perhimpunan nak bagi hadiah. sijil budak2 and ternampak ler folder UEM nih
am guessing mesti PINTAR Foundation punya program sebab it ended earlier this year kan..
ikut sekerat jalan jer sebab kena focus on LINUS masa tuh.. 

alkisah rupanya teachers yang terlibat dapat laaa sijil penghargaan dari British Council
and UEM Group.. huhu memula nmpk dua jer folder tuh so ingatkan x dpt laaa
dalam hati sedih jugak sebab huwaaa bukan senang kot nak dpt kan..

tapi rupanya depa dua nih kot pakat simpan dulu (kot saja naa)
apapun Alhamdulillah my two sisters berjaya finish the course..


then my two girls pun dapat jugak cert sebab masuk Spell It Right competition 
x dpt ke top 100 but its a good exposure laaa kan..
now they're working really hard for their UPSR
kalau tak keberatan yang membaca doakan anak2 dara ku ini yer...



and today...


in t shirt sebab ada kelas PJ.. hok alaaaa kena ajar PJ (sendiri yang nak)
yesterday hujan so padang agak basah tapi sebab dah janji nak main d padang
so ke padang jugaklaaa kita..
semua belajar main bola harini..
ingat senang ke nak sepak bola...



lepas rehat kelas dengan Year 1.. hok alaaaa 30 minit menunggu dorang naik makan..
adoiii panas jer rasa.. walhal separuh kelas dah naik tunggu..
adalah 5-6 orang yang baru naik sorang2...

huhu plan to do some reading activity tapi last2 tukar benda lain..
but still reading laaaa... modular approach maaa.. 2nd day is reading..

tapi bila lepas 1 hour i've lost my voice.. like seriously hilang suara..
huhu penangan ajaq year 1... 
bukan x suka ajaq year 1 tapi kalau kelas lepas rehat macam sukar di kawal skit..



my lovely kids of year 3 cekal... ajar depa x susah sebab x ramai..
walaupun weak in english but they tried hard..
an easy reading activity 'word search'

teacher pun suka buat.. buat dengan dorang lawan sapa jumpa dulu..

No comments:

Post a Comment

Ads