Skip to main content

Hari ini dan Kelmarin



cerita kemarin.. hehe.. masa perhimpunan nak bagi hadiah. sijil budak2 and ternampak ler folder UEM nih
am guessing mesti PINTAR Foundation punya program sebab it ended earlier this year kan..
ikut sekerat jalan jer sebab kena focus on LINUS masa tuh.. 

alkisah rupanya teachers yang terlibat dapat laaa sijil penghargaan dari British Council
and UEM Group.. huhu memula nmpk dua jer folder tuh so ingatkan x dpt laaa
dalam hati sedih jugak sebab huwaaa bukan senang kot nak dpt kan..

tapi rupanya depa dua nih kot pakat simpan dulu (kot saja naa)
apapun Alhamdulillah my two sisters berjaya finish the course..


then my two girls pun dapat jugak cert sebab masuk Spell It Right competition 
x dpt ke top 100 but its a good exposure laaa kan..
now they're working really hard for their UPSR
kalau tak keberatan yang membaca doakan anak2 dara ku ini yer...



and today...


in t shirt sebab ada kelas PJ.. hok alaaaa kena ajar PJ (sendiri yang nak)
yesterday hujan so padang agak basah tapi sebab dah janji nak main d padang
so ke padang jugaklaaa kita..
semua belajar main bola harini..
ingat senang ke nak sepak bola...



lepas rehat kelas dengan Year 1.. hok alaaaa 30 minit menunggu dorang naik makan..
adoiii panas jer rasa.. walhal separuh kelas dah naik tunggu..
adalah 5-6 orang yang baru naik sorang2...

huhu plan to do some reading activity tapi last2 tukar benda lain..
but still reading laaaa... modular approach maaa.. 2nd day is reading..

tapi bila lepas 1 hour i've lost my voice.. like seriously hilang suara..
huhu penangan ajaq year 1... 
bukan x suka ajaq year 1 tapi kalau kelas lepas rehat macam sukar di kawal skit..



my lovely kids of year 3 cekal... ajar depa x susah sebab x ramai..
walaupun weak in english but they tried hard..
an easy reading activity 'word search'

teacher pun suka buat.. buat dengan dorang lawan sapa jumpa dulu..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…