Skip to main content

My new favorite...

Assalamualaikum... Mcm mana harini semua ok ker?? Semoga sihat hendaknya... 
These few days, iena rest jer. Bukanlah bed rest ker apa tp x byk benda yg dibuat 
sbb badan cepat sgt letih... Yolah dah meningkat2 usia nih kan. 
Pastu malas plak nak exercise, so sendiri mau ingat laaa... 

Ok bukan nak citer pasal berat badan ka apa ka tp nak story pasal minat baru... 
Tahu kan iena mmg suka bershawl n kdg2 tuh suka jer melilit ikut dan cara... 
Shawl mmg my daily wear laaa tpi sekarang.....

Suka plak dgn tudung2 bawal rekaan comel Aidijuma... 
Few years back, masa tuh AJ baru keluar plain design penah gak jiwa kacau... 
Plain tp mixed color so senang nak mix n match... But now... The design sgt gorgeous.. 
My fav will definitely be design yg comel2...


so koleksi AJ nih berkongsi ler dengan anak2 dara yang makin membesar.. 
Mak su dorang collector AJ so budak2 nih pun berminat.. mula dari situ laaa
mint terhadap AJ kembali berputik...



depa suka beli design bunga2.. girls kan.. tapi mama nya prefer design comel2..
kalau p kedai nak beli depa mesti terjah design bunga2 tapi mama dia mesti cakap amik laaa
design comel2 sebab kamu tuh budak2 lagi.. tapi sebenarnya design AJ nih sesuai jer
untuk umur dorang... byk lai jugak laaa AJ yang mmg dorang beli n mak su dorang belikan, 
or mama dorang beli... 

hehe yg mama beli (mama punya) simpan elok2 tak campur dengan dorang
tapi last2 share jugak.. alahai tudung jer pun kan.. anak2 pakai comey jugak.. 
depa pun dah pandai melilit2 nih..


design nih agak top laaa sebab mmg member pun cakap hari first keluar dah habis merata..
iena baru2 nih baru berkenan dengan design dia.. so meroyan laaa carik..
huhu.. akhirnya dapat jugak.. 
yeay!!!!

nmpk tak makin menjadi2 royan ke tudung Aidijuma nih..


tengoklaaa Datin comeynya.. huhu suka tengok muka dia.. jernih jer..
hehe excuse my pics tho.. muka x siap.. design dia pakai tuh pun comey..
minta tolong adik ipar carikan kot2 ada..
and lepas nih kena stop sat..

banyak sgt shopping #aidijuma bulan nih... melampau sungguh 



last sekali dari saya yg perasan comel dengan aj camera 
nasiblaaa #ajregamurah #rm10 jer.. design pun cantik
kain pun sedap pakai...


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…