Skip to main content

sambutan raya SKTT








kejap bm kejap bi.. adoiii apakah.. haha.. ikut mood tapi sebab rasa cam bahasa inggeris pun tak berapa nak berabuk so x yahlaaa.. senang lagi story mory dalam bahasa melayu kan.. cam apa2 jer.. hehe

so 4/8/2015 kami buat sambutan hari raya peringkat sekolah.. haha lama betul baru nak buat.. sebabnya budak ada ujian percubaan upsr takkan nak biar budak darjah 6 dgn mood exam dan yang lain mood raya kan.. not fair so kami panitia BI dan PK decided buat lepas percubaan..

ad hoc plan sebab plan asal tak dapat nak buat.. tapi apapun mmg tetap happening..



bebudak kelas ku sempat laaa bergambar sebelum mula sambutan.. 
seronok dorang dpt main props tuh..


haha.. sblm kul 1015 kena masuk kelas macam biasa.. so sebab awal tuh yours truly xdak kelas
apa lagi.. sesi main2 amik gambar ler dengan kawan2..



tahun nih kami buat di dewan besar.. luas skit budak nak ddk makan..
hehe and stage besar sikit nak buat hiasan..
alhamdulillah semua pakat suka dengan design stage..


budak as usual kumpul macam nih laaa... ker korang ada idea lain mcm mana nak setting
placement for budak2.. tiap2 tahun duduk mkn gini.. mmg boring dah tapi xdak idea laa..
plan asal nak buat konsep mcam open house tapi tak sempat..


kuih muih yang budak2 bawak.. tahun nh x banyak sangat sebab dah lambat kan..
kuih raya kat umah pun dah habis..
oklaa at least tak membazir


da ada lampu..


 seonok tengok cikgu2 pakat dok amik gambar kat rumah tuh..
huhu rasa berbaloii idea yang dicurahkan..


makan time..
cikgu dok lawan tengok makanan jaa masa nih sebab jamuan guru lepas budak balik
sempat rasa 2-3 jenis kuih raya..


and sessi amik gambar.. bermula dengan jayanya..


being chomel....

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…