Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

Day 2 Rombongan Melaka-KL

Day 2... Settled kemas semua then keluar breakfast kat kedai depan homestay tuh... 




Aktiviti utk Day 2, melawat Kota A Famosa, jalan2 sekitar tapak tinggalan sejarah nih and shopping di arked, berhadapan Muzium Samudera..



Dah berapa kali smp Melaka tp x pernah naik atas nih... Ada chapel and budak byk jugak laaa bertanya ttg tmpt nih... Huhu cikgu dah laa x minat sejarah so mana yg mampu jerlaa... Ada amik group pic tp dlm dslr...



Habis tgk2 then g shopping, order lunch utk budak siap2 pastu gerak ke Stesen LRT Bukit Jalil. 

Destinasi Stesen Bandaraya... Bwk budak g rasai kemeriahan Sogo n Jalan TAR... Ada mcm2 reaksi budak2 dlm tren nih... Yg boys ada yg senyap sunyi maybe sbb x biasa naik pastu rasa cemas kot... Tp Alhamdulillah nothing happen... 

Tq to officer kat Stesen tuh yg bantu n bg penerangan kat budak2...

Dah settled shopping and window shopping di Sogo balik semula ke Bukit Jalil n driver bas yg baik hati bwk kami ker i-City Shah Alam... Xder dlm plan pun.. Tp dah dia nak…

Rombongan Melaka-KL

Rabu cuti Hari Malaysia tuh SKTT buat lawatan utk murid Tahun 6 ke Melaka n Kuala Lumpur.  Alkisahnya, iena xdak kena mengena pun dgn year 6 tp twin dok tanya 'mama ikut x kami p KL'. 
Maybe sebab before this almost all their outside act iena ikut.  Secara kebetulan, mmg ada few seats lagi... Tanya dkt organizer, dorang kata ok  tp kena tunggu permission GB... Alhamdulillah two days before gerak PK1 angguk (dgn senyuman)  hehe bak kata organizer... Yolah 2 english year 1 teachers ikut rombongan year 6, apakah???  Kan....

Hari kami nak bertolak pergi tuh hujan, the whole family sent us to school. Bebudak semua dah naik bas then GB dtg utk bg final words n prayers sbb yolah the place we're going kan tgh haze masa tuh.. And she mentioned that hanya sekolah kami jer yg dpt keluar dr Perlis. Lain2 akt rombongan ke selatan semua kena tangguh... Huhu, apa nak kata dah mmg rezeki budak2 nih laaa dpt jalan kan... 
Stopped for makan pagi kat RnR Gurun... Then few stops utk g toilet…

her world

satu malam tuh kakak n abangnya takdak so dia sangatlaaaa bosan.. 
smpai kuar statement

"Aisyah xdak kawanlaaaa mama main la ngan aisyah.."
macam laa sebelum nih kita tak pernah main dengan dia

mainlaaa dengan lego dia yang Hn beli masa kami g Qb dulu




buat rumah.. untuk ayam laaa.. untuk arnab laaa mcam2 budak comey nih..

UPSR 2015

Good luck UPSR 2015.. kita usaha n target untuk 5A.. tapi apapun hasilnya nanti mama terima..



Day 1 was yesterday.. 

Aisyah 3rd birthday

The greatest gift that you can give to others is the gift of unconditional love and acceptance.



Aisyah punya birthday on 7th Sept... memula plan xnak buat apa2 sebab kakaknya kan nak UPSR the next day tapi Hn plan on buying a birthday cake.. so yeah we had a small celebration at home

dapat hadiah dari mak cik dia.. nak sangat toy Amber nih.. so dapat jer terus tak pandang benda lain dah 


sesi potong kek.. dengan bantuan Hn.. pastu buat sign peace yo..

kek Minnie tuh Hn bel and the cupcakes adalah dari mak su nya.. buat red velvet...

#family

last Saturday....


family dinner at Jeram, Kuala Selangor.. phewwww it was awesome!!!


tq to my brother for suggesting this when we were at my sis's crib.. hehe and wallah.. the spontaneous idea was a great one... we haven's had our family dinner since???
huhu. well my sis n her husband was not around during Hari Raya  Alhamdulillah we made it..


earlier that day.. we attended a reception at Dewan Gemilang UKM.. wedding reception for my cousin  Pn Tasnim n En Siddiqi... Alhamdulillah dapat jumpa semua uncle and aunties sebelah  mama yang mana kami x sempat jumpa masa raya haritu..

mama dengan all her siblings plus sebelah mama tuh wife my uncle..

takkan nak balik awal kan.. masa kenduri kami dulu my uncle ada smp habis majlis so yeah we all pun tunggu jugak sampai dekat kul 4 baru gerak keluar dari dewan.. budak2 dah tak tahu apa nak buat so itulah kerjanya.. main kejar2 macam dewan tuh dorang yang punya.. ada booth for ice cream so berulang berapa kali ke situ pun tak pasti..


 …