Skip to main content

Day 2 Rombongan Melaka-KL


Day 2... Settled kemas semua then keluar breakfast kat kedai depan homestay tuh... 





Aktiviti utk Day 2, melawat Kota A Famosa, jalan2 sekitar tapak tinggalan sejarah nih and shopping di arked, berhadapan Muzium Samudera..




Dah berapa kali smp Melaka tp x pernah naik atas nih... Ada chapel and budak byk jugak laaa bertanya ttg tmpt nih... Huhu cikgu dah laa x minat sejarah so mana yg mampu jerlaa... Ada amik group pic tp dlm dslr...




Habis tgk2 then g shopping, order lunch utk budak siap2 pastu gerak ke Stesen LRT Bukit Jalil. 


Destinasi Stesen Bandaraya... Bwk budak g rasai kemeriahan Sogo n Jalan TAR... Ada mcm2 reaksi budak2 dlm tren nih... Yg boys ada yg senyap sunyi maybe sbb x biasa naik pastu rasa cemas kot... Tp Alhamdulillah nothing happen... 


Tq to officer kat Stesen tuh yg bantu n bg penerangan kat budak2...


Dah settled shopping and window shopping di Sogo balik semula ke Bukit Jalil n driver bas yg baik hati bwk kami ker i-City Shah Alam... Xder dlm plan pun.. Tp dah dia nak bawak so oklaaa... Merasa laaa bdk2 tempuh jalan jem..



Spent about an hour and a half pastu gerak ke Putrajaya. Ada org tlg dptkan homestay kat situ... Huhu


Precinct 14 kalau x silap. Masa kami smp tuh, org yg carikan homestay nih x ingat umah yg mana satu. Huhu dahlaaa sunyi sepi kwsan tuh... Bdk2 pun mcm takut nak buat bising walhal dlm bas riuh x sangga... Lepas few minutes jumpa umah, bg dinner, freshened up then terus suruh budak2 tido...

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…