September 27, 2015

Day 2 Rombongan Melaka-KL


Day 2... Settled kemas semua then keluar breakfast kat kedai depan homestay tuh... 





Aktiviti utk Day 2, melawat Kota A Famosa, jalan2 sekitar tapak tinggalan sejarah nih and shopping di arked, berhadapan Muzium Samudera..




Dah berapa kali smp Melaka tp x pernah naik atas nih... Ada chapel and budak byk jugak laaa bertanya ttg tmpt nih... Huhu cikgu dah laa x minat sejarah so mana yg mampu jerlaa... Ada amik group pic tp dlm dslr...




Habis tgk2 then g shopping, order lunch utk budak siap2 pastu gerak ke Stesen LRT Bukit Jalil. 


Destinasi Stesen Bandaraya... Bwk budak g rasai kemeriahan Sogo n Jalan TAR... Ada mcm2 reaksi budak2 dlm tren nih... Yg boys ada yg senyap sunyi maybe sbb x biasa naik pastu rasa cemas kot... Tp Alhamdulillah nothing happen... 


Tq to officer kat Stesen tuh yg bantu n bg penerangan kat budak2...


Dah settled shopping and window shopping di Sogo balik semula ke Bukit Jalil n driver bas yg baik hati bwk kami ker i-City Shah Alam... Xder dlm plan pun.. Tp dah dia nak bawak so oklaaa... Merasa laaa bdk2 tempuh jalan jem..



Spent about an hour and a half pastu gerak ke Putrajaya. Ada org tlg dptkan homestay kat situ... Huhu


Precinct 14 kalau x silap. Masa kami smp tuh, org yg carikan homestay nih x ingat umah yg mana satu. Huhu dahlaaa sunyi sepi kwsan tuh... Bdk2 pun mcm takut nak buat bising walhal dlm bas riuh x sangga... Lepas few minutes jumpa umah, bg dinner, freshened up then terus suruh budak2 tido...

No comments:

Post a Comment

Ads