Skip to main content

#family


last Saturday....



family dinner at Jeram, Kuala Selangor..
phewwww it was awesome!!!



tq to my brother for suggesting this when we were at my sis's crib..
hehe and wallah.. the spontaneous idea was a great one...
we haven's had our family dinner since???

huhu.
well my sis n her husband was not around during Hari Raya 
Alhamdulillah we made it..



earlier that day..
we attended a reception at Dewan Gemilang UKM.. wedding reception for my cousin 
Pn Tasnim n En Siddiqi... Alhamdulillah dapat jumpa semua uncle and aunties sebelah 
mama yang mana kami x sempat jumpa masa raya haritu..


mama dengan all her siblings plus sebelah mama tuh wife my uncle..


takkan nak balik awal kan.. masa kenduri kami dulu my uncle ada smp habis majlis
so yeah we all pun tunggu jugak sampai dekat kul 4 baru gerak keluar dari dewan..
budak2 dah tak tahu apa nak buat so itulah kerjanya..
main kejar2 macam dewan tuh dorang yang punya..
ada booth for ice cream so berulang berapa kali ke situ pun tak pasti..



 at first i thought they were playing some sort of game ker hapa..
ropanya dok buka bekas jajan.. 
kids kan coklat laa yang depa paling cari..


me n my sister plus baby Ayraqaseh (newborn for my brother)


 us ladies and girls in the family.. opsss Aisyah n Nurul x masuk dalam gambar..
hehe...
actually gambar nih utk my dear friend..
my shawl supplier.. Shamim for shawl MIM..
kami anak beranak pakai shawl MIM haritu.. me n mama from the PREMIUM collection
while my sis and twin dari koleksi plain FATIMA..

- kalau ada yang berminat boleh email iena yer..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…