Skip to main content

Rombongan Melaka-KL


Rabu cuti Hari Malaysia tuh SKTT buat lawatan utk murid Tahun 6 ke Melaka n Kuala Lumpur. 
Alkisahnya, iena xdak kena mengena pun dgn year 6 tp twin dok tanya 'mama ikut x kami p KL'. 

Maybe sebab before this almost all their outside act iena ikut. 
Secara kebetulan, mmg ada few seats lagi... Tanya dkt organizer, dorang kata ok 
tp kena tunggu permission GB... Alhamdulillah two days before gerak PK1 angguk (dgn senyuman) 
hehe bak kata organizer... Yolah 2 english year 1 teachers ikut rombongan year 6, apakah??? 
Kan....


Hari kami nak bertolak pergi tuh hujan, the whole family sent us to school. Bebudak semua dah naik bas then GB dtg utk bg final words n prayers sbb yolah the place we're going kan tgh haze masa tuh.. And she mentioned that hanya sekolah kami jer yg dpt keluar dr Perlis. Lain2 akt rombongan ke selatan semua kena tangguh... Huhu, apa nak kata dah mmg rezeki budak2 nih laaa dpt jalan kan... 

Stopped for makan pagi kat RnR Gurun... Then few stops utk g toilet, and lunch dekat Tapah... Lepas tuh straight terus smp Melaka... 

Kami terus pergi naik Cruise and Menara Tamingsari.... Masa dlm cruise tuh dah masuk waktu Maghrib... Dinner mlm tuh iena minta tolong my senior masa SMVK dulu (abg Haidi) tolong set kan... Alhamdulillah mmg niat nak buat kenduri kat budak2... 

Lepas naik MT (bdk2 jer dgn cikgu 2 org) kami 4 org lagi x naik, kami terus pergi homestay dekat IPG Melaka.... Settled kan budak2 dlm homestay then bg makan.. Keluar minum jap sbb ada kawan kepada sorg cikgu nih dtg, lepqs tuh dah penat sgt siap2 tido...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…