Skip to main content

Rombongan Melaka-KL


Rabu cuti Hari Malaysia tuh SKTT buat lawatan utk murid Tahun 6 ke Melaka n Kuala Lumpur. 
Alkisahnya, iena xdak kena mengena pun dgn year 6 tp twin dok tanya 'mama ikut x kami p KL'. 

Maybe sebab before this almost all their outside act iena ikut. 
Secara kebetulan, mmg ada few seats lagi... Tanya dkt organizer, dorang kata ok 
tp kena tunggu permission GB... Alhamdulillah two days before gerak PK1 angguk (dgn senyuman) 
hehe bak kata organizer... Yolah 2 english year 1 teachers ikut rombongan year 6, apakah??? 
Kan....


Hari kami nak bertolak pergi tuh hujan, the whole family sent us to school. Bebudak semua dah naik bas then GB dtg utk bg final words n prayers sbb yolah the place we're going kan tgh haze masa tuh.. And she mentioned that hanya sekolah kami jer yg dpt keluar dr Perlis. Lain2 akt rombongan ke selatan semua kena tangguh... Huhu, apa nak kata dah mmg rezeki budak2 nih laaa dpt jalan kan... 

Stopped for makan pagi kat RnR Gurun... Then few stops utk g toilet, and lunch dekat Tapah... Lepas tuh straight terus smp Melaka... 

Kami terus pergi naik Cruise and Menara Tamingsari.... Masa dlm cruise tuh dah masuk waktu Maghrib... Dinner mlm tuh iena minta tolong my senior masa SMVK dulu (abg Haidi) tolong set kan... Alhamdulillah mmg niat nak buat kenduri kat budak2... 

Lepas naik MT (bdk2 jer dgn cikgu 2 org) kami 4 org lagi x naik, kami terus pergi homestay dekat IPG Melaka.... Settled kan budak2 dlm homestay then bg makan.. Keluar minum jap sbb ada kawan kepada sorg cikgu nih dtg, lepqs tuh dah penat sgt siap2 tido...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…