September 27, 2015

Rombongan Melaka-KL


Rabu cuti Hari Malaysia tuh SKTT buat lawatan utk murid Tahun 6 ke Melaka n Kuala Lumpur. 
Alkisahnya, iena xdak kena mengena pun dgn year 6 tp twin dok tanya 'mama ikut x kami p KL'. 

Maybe sebab before this almost all their outside act iena ikut. 
Secara kebetulan, mmg ada few seats lagi... Tanya dkt organizer, dorang kata ok 
tp kena tunggu permission GB... Alhamdulillah two days before gerak PK1 angguk (dgn senyuman) 
hehe bak kata organizer... Yolah 2 english year 1 teachers ikut rombongan year 6, apakah??? 
Kan....


Hari kami nak bertolak pergi tuh hujan, the whole family sent us to school. Bebudak semua dah naik bas then GB dtg utk bg final words n prayers sbb yolah the place we're going kan tgh haze masa tuh.. And she mentioned that hanya sekolah kami jer yg dpt keluar dr Perlis. Lain2 akt rombongan ke selatan semua kena tangguh... Huhu, apa nak kata dah mmg rezeki budak2 nih laaa dpt jalan kan... 

Stopped for makan pagi kat RnR Gurun... Then few stops utk g toilet, and lunch dekat Tapah... Lepas tuh straight terus smp Melaka... 

Kami terus pergi naik Cruise and Menara Tamingsari.... Masa dlm cruise tuh dah masuk waktu Maghrib... Dinner mlm tuh iena minta tolong my senior masa SMVK dulu (abg Haidi) tolong set kan... Alhamdulillah mmg niat nak buat kenduri kat budak2... 

Lepas naik MT (bdk2 jer dgn cikgu 2 org) kami 4 org lagi x naik, kami terus pergi homestay dekat IPG Melaka.... Settled kan budak2 dlm homestay then bg makan.. Keluar minum jap sbb ada kawan kepada sorg cikgu nih dtg, lepqs tuh dah penat sgt siap2 tido...

No comments:

Post a Comment

Ads