Skip to main content

family time...





hai asslamualaikum..
dah lama x menulis dalam nih.. bukannya xdak benda nak cerita tapi terkadang, bila dah mula sibuk dengan kerja2 lain.. blog dah lupa nk update.. walhal bukannya susah mana pun..

so aktiviti sepanjang cuti sekolah..


opsss yang nih sebelum sekolah berakhir, majlis graduasi Prasekolah Negeri Perlis.. Alhamdulillah..

 turut terlibat dalam persembahan Choral Speaking.. hehe.. bertabur laa abg Afi tapi good job.. sebab berani naik stage buat persembahan..



yang nih Hari Anugerah peringkat sekolah pulak..
syukur alhamdulillah bulan November nih banyak berita gembira..
terutama sekali kejayaan my princess dapat 5A dalam UPSR dorang.
syukur sangat2.. dalam hati ni Allah saja yang tahu debarannya masa tunggu result keluar
syukurlah.. dan lepas nih mudah2an terus cemerlang dunia dan akhirat..



jamuan akhir tahun guru, tadak tema apa2 tapi ramai yang ber jubah n dress malam tuh
best dengan kawan2... dah macam satu keluarga..


 lepas tuh bawa anak2 tahun 6 pusing Perlis.. hehe sebab ada seat kosong so follow
naik keretapi smp Padang Besar, shopped abit, pastu hujan.. tapi sebelum smp tempat shopping
kami p tengok kilang buat jaring/jala ikan


 lepas tuh kami gi Cameron Highland pulak.. trip ni ikut rombongan kursus kepimpinan
KV Arau...
twin x ikut sebab dorang ada ujian untuk kemasukan ke sekolah menengah..
jadinnya kami berempat jer..



 bebudak perempuan suh cikgu belikan bunga untuk wife cikgu..
haha.. sweet laaa korang..


 lepas tuh ada majlis persaraan mama di sekolah.. mama buat kenduri.
kami smpai pun habis majlis.. hmm biasalah banyk urusan.. sorry mama..



 dengan yang diraikan.. hehe.. tok suka sebab cucu2 dapat 5A.. alhamdulillah..



 then trip to KL.. mak cik sponsor twin masuk Kidzania.. hehe.. alkisah kami pun
mmg tak pernah sampai.. so layan jer laaa.. seronok jugak tapi letih menunggu budak2
siapkan task n line up untuk each job...
xperlah yang penting dorang happy....

 and 
this... untuk kakak Adriana for 3 weeks..
hadoiiii susah hati mama dibuatnya.. tapi she managed to be good and participate
dalam semua aktiviti yang telah dirancang..



 first time being far from her.. tapi pada masa post ini di publish kakak dah pun selesai
program n now ada di rumah my brother di Puncak Alam..



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…