Skip to main content

family time...





hai asslamualaikum..
dah lama x menulis dalam nih.. bukannya xdak benda nak cerita tapi terkadang, bila dah mula sibuk dengan kerja2 lain.. blog dah lupa nk update.. walhal bukannya susah mana pun..

so aktiviti sepanjang cuti sekolah..


opsss yang nih sebelum sekolah berakhir, majlis graduasi Prasekolah Negeri Perlis.. Alhamdulillah..

 turut terlibat dalam persembahan Choral Speaking.. hehe.. bertabur laa abg Afi tapi good job.. sebab berani naik stage buat persembahan..



yang nih Hari Anugerah peringkat sekolah pulak..
syukur alhamdulillah bulan November nih banyak berita gembira..
terutama sekali kejayaan my princess dapat 5A dalam UPSR dorang.
syukur sangat2.. dalam hati ni Allah saja yang tahu debarannya masa tunggu result keluar
syukurlah.. dan lepas nih mudah2an terus cemerlang dunia dan akhirat..



jamuan akhir tahun guru, tadak tema apa2 tapi ramai yang ber jubah n dress malam tuh
best dengan kawan2... dah macam satu keluarga..


 lepas tuh bawa anak2 tahun 6 pusing Perlis.. hehe sebab ada seat kosong so follow
naik keretapi smp Padang Besar, shopped abit, pastu hujan.. tapi sebelum smp tempat shopping
kami p tengok kilang buat jaring/jala ikan


 lepas tuh kami gi Cameron Highland pulak.. trip ni ikut rombongan kursus kepimpinan
KV Arau...
twin x ikut sebab dorang ada ujian untuk kemasukan ke sekolah menengah..
jadinnya kami berempat jer..



 bebudak perempuan suh cikgu belikan bunga untuk wife cikgu..
haha.. sweet laaa korang..


 lepas tuh ada majlis persaraan mama di sekolah.. mama buat kenduri.
kami smpai pun habis majlis.. hmm biasalah banyk urusan.. sorry mama..



 dengan yang diraikan.. hehe.. tok suka sebab cucu2 dapat 5A.. alhamdulillah..



 then trip to KL.. mak cik sponsor twin masuk Kidzania.. hehe.. alkisah kami pun
mmg tak pernah sampai.. so layan jer laaa.. seronok jugak tapi letih menunggu budak2
siapkan task n line up untuk each job...
xperlah yang penting dorang happy....

 and 
this... untuk kakak Adriana for 3 weeks..
hadoiiii susah hati mama dibuatnya.. tapi she managed to be good and participate
dalam semua aktiviti yang telah dirancang..



 first time being far from her.. tapi pada masa post ini di publish kakak dah pun selesai
program n now ada di rumah my brother di Puncak Alam..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…