Skip to main content

Posts

Showing posts from 2016

December

Happy Birthday 

a year older...
this year celebrate birthday di Pantai Kamloon.. Alhamdulillah dapat juga jumpa mama n abah sampai malam tuh pi makan2 steamboat di Bertam.. sedap.. rezeki birthday dapat makan free.. terima kasih.. semoga murah rezeki tuan kedai

next day bawa anak2 p Batu Feringgi pulak.. depa nak mandi laut on the way p Penang, hujan,.. sampai sana pun hujan.. tapi renyai2 jer.. so depa masuk mandi jugak..
tapi once guruh terus semua naik.. bila orang panggil tak mau naik masing2..

singgah makan kat gerai tepi pantai tuh..  sedap gak laksa dia.. bihun sup pun ok.. 

next day p Penang lagi.. tapi kalini nak shopping..  mmg dah set nak beli few things..

 especially from this shop.. hehe... tapi tulah tak puas membelek alih2 yang 3 wick nih tak beli jugak sempat beli yang lain2 jer..

earlier bawa mama balik Kulim jap tengok rumah.. ada orang nak sewa umah mama di Kulim lepas tuh singgah umah my friend dekat taman Bersatu.. memborong shawl dengan jayanya..
hehe mama pu…
back at Penang.. my hometown..
balik ziarah mama n abah n my brother..
rindu sebenarnya dengan depa..

but at the same time..
feel 'jauh' dari my kids..
esp my twin..

most of the time its either they're with their phone or watching tv
nak bercakap pun susah..
my bad i guess..

everything is my bad..
Ya Allah semoga kami lebih baik..
semoga kami lebih saling sayang antara satu sama lain











Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

once a while..

sekali sekali bershopping..


bila rindu

best buddies.. Afi went to Kuala Kangsar since Thursday  so the sister rindu sesangat laaaa because they're quite close..

yesterday, the sister had toothache and nak ngadu dengan abangnya..
so i made video call laaa kan, alih2 tak sempat nak cakap dah nangis2.. yang si abg plak refused to look at his sister sebab maybe dah tengok adik tuh nangis dia pun x sanggup tengok.. hehe... priceless moment...

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…