Skip to main content

Our Janury 2016





بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ


Alhamdulillah dah tiga minggu pun dalam bulan Januari.. 2016 banyak benda akan jadi dan dah jadi.. so let us go through one by one ok..

1. School
 - Alhamdulillah semuanya berjalan lancar... so far semua masih boleh diuruskan. Pagi hantar twin di SMKDSA on the way ke sekolah.. few times jugak tersangkut dalam jem sebab ada few schools kena tempuh sebelum sampai ke sekolah..



2. Workload
 - since BI sekarang dah 10 period, so semua cikgu BI dah dapat 30 waktu di sekolah.. bukanla benda yang nak marah ker apa tapi bila masa dah byk kadang tuh tak sempat nak buat benda lain (yg kadang tuh nak segeralaaa apa laaa kan) tapi oklaaa yang penting kena pandai manage..




- in shaa Allah on Feb nnti, ada satu rakaman video best practices in teaching English yang akan dibuat.. adoiiii yang nih memang semak kepala memikirkan sebabnya target untuk approaches in teaching UPSR tapi saya guru LINUS jer.. mana boleh sepatutnya.. its totally different lorrr.. budak2 saya baru nak kenal bahasa, and UPSR punya kids adalah budak2 yang nak amik exam.. dah disuarakan but the officer charge kata kami tak terima sebarang penolakan... amboiiii senangnya cakap.. kang nanti kalau x menjadi video tuh ko jangan nak salahkan aku... (haaa kan dah keluar bahasa aku)

3. Family matters
- Aisyah is still with her babysitter..  Alhamdulillah, Mak Na masih lagi nak jaga Aisyah.. terima kasih.. dah banyak cakap, pandai dah nak merajuk2 dan mengugut nak lari.. nak lari p umah MakNa.. everytime kalau kita marah dia..


- Afi is in standard 1 now.. ingat x dulu pernah risaukan dia sebab still weak dalam reading.. english langsung laaa sebab mmg iena tak ajar d rumah.. tapi alhamdulillah dia dapat jugak masuk kelas Arif.. and even better bukan iena yang kena ajar dia... hahaha..


- twin dah form 1.. oklaaa sekolah yang dorang masuk sekolah mmg among the best school in Perlis.. ada program peringkat international this year.. dan ada program dual language in teaching math n science kalau x silap.. and both of them layak masuk kelas tuh.. bila seronok di situ mulalah rasa tak mo dah ke MRSM yang katanya hujung bulan nih tahu keputusannya.. so for the time being masih lagi dalam proses wait n see..

- i miss Che Ah.. our cat yang last Tuesday passed away.. sangat manja dan sangat kami sayang... come to us out of no where.. one day tuh buka pintu grill rumah tetiba jer dia masuk n lepak2 dengan kami anak beranak.. sejak dari tuh.. kadang sampai tertido dengan kita atas riba laaaa, tepi lengan laaa... almost everyday waktu solat subuh Che Ah mesti tunggu iena tepi sejadah.. sedih sangat bila Hn bagitu he passed away... been searching for him sejak kemarin tapi tak balik2 dan pagi td baru tahu cerita... 




4. cafe HOUSE of RUGBY
- ok kalau u all follow my fb n insta mesti dah tahu pasal nih.. Alhamdulillah syukur atas segala rezeki yang dikurniakan Allah.. mulai last week cafe cum sport outlet nih dah beroperasi.. not saying that everything is so well because kami masih lagi belajar... every single day ada saja benda baru yang kami jumpa n belajar... so its not easy.. just support Hn punya dream.. cafe milik family dia... few days dah pergi tolong every time after work until night tapi takderlah sampai lewat sgt sebab the kids kan sekolah...


 

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…