Skip to main content

Our Janury 2016





بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ


Alhamdulillah dah tiga minggu pun dalam bulan Januari.. 2016 banyak benda akan jadi dan dah jadi.. so let us go through one by one ok..

1. School
 - Alhamdulillah semuanya berjalan lancar... so far semua masih boleh diuruskan. Pagi hantar twin di SMKDSA on the way ke sekolah.. few times jugak tersangkut dalam jem sebab ada few schools kena tempuh sebelum sampai ke sekolah..



2. Workload
 - since BI sekarang dah 10 period, so semua cikgu BI dah dapat 30 waktu di sekolah.. bukanla benda yang nak marah ker apa tapi bila masa dah byk kadang tuh tak sempat nak buat benda lain (yg kadang tuh nak segeralaaa apa laaa kan) tapi oklaaa yang penting kena pandai manage..




- in shaa Allah on Feb nnti, ada satu rakaman video best practices in teaching English yang akan dibuat.. adoiiii yang nih memang semak kepala memikirkan sebabnya target untuk approaches in teaching UPSR tapi saya guru LINUS jer.. mana boleh sepatutnya.. its totally different lorrr.. budak2 saya baru nak kenal bahasa, and UPSR punya kids adalah budak2 yang nak amik exam.. dah disuarakan but the officer charge kata kami tak terima sebarang penolakan... amboiiii senangnya cakap.. kang nanti kalau x menjadi video tuh ko jangan nak salahkan aku... (haaa kan dah keluar bahasa aku)

3. Family matters
- Aisyah is still with her babysitter..  Alhamdulillah, Mak Na masih lagi nak jaga Aisyah.. terima kasih.. dah banyak cakap, pandai dah nak merajuk2 dan mengugut nak lari.. nak lari p umah MakNa.. everytime kalau kita marah dia..


- Afi is in standard 1 now.. ingat x dulu pernah risaukan dia sebab still weak dalam reading.. english langsung laaa sebab mmg iena tak ajar d rumah.. tapi alhamdulillah dia dapat jugak masuk kelas Arif.. and even better bukan iena yang kena ajar dia... hahaha..


- twin dah form 1.. oklaaa sekolah yang dorang masuk sekolah mmg among the best school in Perlis.. ada program peringkat international this year.. dan ada program dual language in teaching math n science kalau x silap.. and both of them layak masuk kelas tuh.. bila seronok di situ mulalah rasa tak mo dah ke MRSM yang katanya hujung bulan nih tahu keputusannya.. so for the time being masih lagi dalam proses wait n see..

- i miss Che Ah.. our cat yang last Tuesday passed away.. sangat manja dan sangat kami sayang... come to us out of no where.. one day tuh buka pintu grill rumah tetiba jer dia masuk n lepak2 dengan kami anak beranak.. sejak dari tuh.. kadang sampai tertido dengan kita atas riba laaaa, tepi lengan laaa... almost everyday waktu solat subuh Che Ah mesti tunggu iena tepi sejadah.. sedih sangat bila Hn bagitu he passed away... been searching for him sejak kemarin tapi tak balik2 dan pagi td baru tahu cerita... 




4. cafe HOUSE of RUGBY
- ok kalau u all follow my fb n insta mesti dah tahu pasal nih.. Alhamdulillah syukur atas segala rezeki yang dikurniakan Allah.. mulai last week cafe cum sport outlet nih dah beroperasi.. not saying that everything is so well because kami masih lagi belajar... every single day ada saja benda baru yang kami jumpa n belajar... so its not easy.. just support Hn punya dream.. cafe milik family dia... few days dah pergi tolong every time after work until night tapi takderlah sampai lewat sgt sebab the kids kan sekolah...


 

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…